Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Romecky81
    Ambiente
    • 2011
    • 105

Może być, bo ponoć strasznie newralgiczne (kocham to słowo) było to miejsce
    Teraz trzeba czekać na miłe pisemko, dobrze że prędkość raczej była w normie. Można tam zgarnąć nawet 1000 zł i bodajże 17 punktów...

A i muszę lepszy rejestrator zapodać bo na moim kiepsko to wygląda

Komentarz

• Jacomelli
      Rider
      S_OCP Member
      • 2008
      • 501

Zarzuć filmik

A swoją drogą to te fotoradary to zasraństwo straszne :P
      Podobne stoją na kilku skrzyżowaniach w W-wie.
      M.in kilka dni temu jeden nieświadomy istnienia takiej infrastruktury kierowca siedział mi na zderzaku przy skrzyżowaniu Niepodległości z Batorego, bo jechałem środkowym pasem te 55 km/h (jak większość). Widziałem że zmienia się na pomarańczowe,więc hamulec i staje. A że jest szeroko, prosto, to ...gość na prawy, ogień i widzę jak z dumą i miną wściekłego strusia pędziwiatra mnie mija. Zdążyłem jeszcze unieść kciuk do góry, kiedy dżygit śmignął po mojej prawicy, bo mimo iż jasnowidzem nie jestem, wiedziałem co za chwilę nastąpi. Dostał stroboskopem jak na potańcówce i wtedy zaczął hamować :lol:

Wjazd na czerwony+pewnie jakieś z 20-30 km/h za dużo.
      Była: O1 2003 .19 TDI ASV
      Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9935
        • Ford

Jacomelli, ja tak miałem w wakację w Dębkach (Dąbkach?). Wlókł się za mną Mercedes W211 - ale z maksymalną dopuszczoną prędkością 40km/h. Nagle nie wytrzymał i mnie wyprzedził... Niestety, kilkadziesiąt metrów dalej nie zauważył fotoradaru i dostał lampą po oczach... A mógł wytrzymać jeszcze ze sto metrów
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Jacomelli
          Rider
          S_OCP Member
          • 2008
          • 501

Jacomelli, Bywa. Mnie z kolei tak we wrześniu "przysuszyli" pod Krakowem;p
          Była: O1 2003 .19 TDI ASV
          Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• dato
            L&K
            • 2012
            • 1431

Mnie tak kiedyś maluszek wyprzedził - przez całe 3,5s jego kierowca był bardzo dumny że jest najszybszy w całej wsi :lol:

Komentarz

• Pitiae
              Ambiente
              • 2009
              • 167

Trochę z innej beczki i temat wytarty - kupiłem dziś zestaw karnych ku*asów bo nie mogę zdzierżyć tego co widuję obok siebie :diabelski_usmiech
              Wspieram Polskie Towarzystwo Walki z Mukowiscydozą - www.ptwm.pl

Komentarz

• hubert78
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1576

Zamieszczone przez dominik9420
                A mi po TWOJEJ
                to nawet... Cycki opadły
                Pani Anna Grodzka był by z ciebie dumny

Komentarz

• dominik9420
                  L&K
                  • 2012
                  • 1136

Pitiae, Też miałem takie coś ale nakleiłem z ciekawości na swój samochód na szybę i stwierdziłem, że nie zrobie tego komuś, bo to cholerstwo nie schodzi w całości i ma mocny klej.
                  Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                  Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                  Pozdrawiam i Szerokości!
                  Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                  http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• Pitiae
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 167

Pitiae, Też miałem takie coś ale nakleiłem z ciekawości na swój samochód na szybę i stwierdziłem, że nie zrobie tego komuś, bo to cholerstwo nie schodzi w całości i ma mocny klej.
                    Masz rację. Wiem że to dziecinne. Użyję tylko w skrajnych przypadkach :szeroki_usmiech
                    Wspieram Polskie Towarzystwo Walki z Mukowiscydozą - www.ptwm.pl

Komentarz

• maymer
                      Elegance
                      • 2010
                      • 839

Zamieszczone przez Pitiae
                      Masz rację. Wiem że to dziecinne. Użyję tylko w skrajnych przypadkach :szeroki_usmiech
                      u mnie ma to ktoś z sąsiadów albo raczej z dzieci sąsiadów bo na parkingu pod blokiem trochę już ich widziałem rozklejonych mimo, że auta stały poprawnie zaparkowane, ja na szczęście nie dostałem, bo o ile słusznego przyjąłbym z pokorą o tyle za czyjąś zabawę bym się wkur....

Komentarz

• dominik9420
                        L&K
                        • 2012
                        • 1136

Tak mi się przypomniało:
                        Nie dawno u mnie w mieście było otwarcie hipermarketu zaczynającego swoją nazwę od "Kauf.."
                        Jak to na otwarciu niby godzina ok 10. środek tygodnia a ludzi... że ciężko było miejsce znaleźć, ale parę minut kręcenia się po parkingu załatwiło sprawę, ale do rzeczy.
                        Otóż wychodząc już ze sklepu zainteresowała mnie czarna Fabia, której kierowcą była blondynka i próbowała z tj. prawego pasa zaparkować po prawej stronie. (każdy mniej lub więcej doświadczony kierowca wie, że taki manewr jest praktycznie nie wykonalny)
                        Pani tak próbowała zaparkować dobre 2 minuty jeżdżąc w przód i w tył, a jej Mąż/kochanek/Narzeczony/ brat (nie potrzebne skreślić :wink: ) Bacznie obserwował wykonywany manewr, aż w końcu podszedł do samochodu otworzył drzwi, Kobitka się uśmiechnęła a on rzekł "wyp****al z tego samochodu, bo już mnie wk**wiasz"
                        Pozdrawiam i Szerokości!
                        Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?

Komentarz

• rafiki
                          RS
                          • 2012
                          • 15975
                          • Superb III (3V3)

Tak mi się przypomniało:
                          Nie dawno u mnie w mieście było otwarcie hipermarketu zaczynającego swoją nazwę od "Kauf.."
                          A to co, jakaś inwazja, czy co? W Świętym Mieście też budują i nawet całkiem sprawnie im to idzie 1,5 miesiąca i zniknęło metalowe ogrodzenie placu budowy :szeroki_usmiech otwarcie jakoś na wiosnę :lol:
                          رافال
                          Spoty
                          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• hubert78
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 1576

próbowała z tj. prawego pasa zaparkować po prawej stronie. (każdy mniej lub więcej doświadczony kierowca wie, że taki manewr jest praktycznie nie wykonalny)
                            Wykonalny i nawet kiedyś na egzaminie był obowiązkowy a nazywał się "parkowanie równoległe tyłem" :wink:

Komentarz

• westwi78
                              RS
                              • 2008
                              • 2940

Zamieszczone przez hubert78
                              a nazywał się "parkowanie równoległe tyłem"
                              popularnie "koperta"

no chyba ze ona chciała przodem wjechać, to faktycznie ciężko to zrobić.

Komentarz

• hubert78
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 1576

Zamieszczone przez westwi78
                                a nazywał się "parkowanie równoległe tyłem"
                                popularnie "koperta"

no chyba ze ona chciała przodem wjechać, to faktycznie ciężko to zrobić.
                                coś poknociłem z nazewnictwem ale chodziło mi o parkowanie tyłem , czyli bardzij prostopadłe sorry mój bład. A tak na marginesie dziwi mnie fakt że zrezygnowano z zaliczenia pełnego placu na egazminie, ale prawdopodobnie wiążę się to z poprawą bezpieczeństwa na drogach.

Komentarz

• westwi78
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2940

dziwi mnie fakt że zrezygnowano z zaliczenia pełnego placu na egazminie,
                                  a mnie nie. Bo te koperty, zawracanie na 3 razy, etc to były raczej sztuczki cyrkowe, niż coś co się na drodze przyda.

Komentarz

• hubert78
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 1576

dziwi mnie fakt że zrezygnowano z zaliczenia pełnego placu na egazminie,
                                    a mnie nie. Bo te koperty, zawracanie na 3 razy, etc to były raczej sztuczki cyrkowe, niż coś co się na drodze przyda.
                                    Pozwolę sobię nie zgodzić się w tej kwestii z Tobą, ponieważ
                                    a - porawna umiejętność wykonania koperty pozwala zaparkować sprawnie auto bez uprzykrzania życia innym którzy czekają aż parkujący wjedzie na dwanaście razy
                                    b - gdyby opisana powyżej Pani umiała poprawnie wykonać manewr zawracania na trzy nie miała by problemów z odpowiednim ustawiniem auta do zaparkowania,

Komentarz

• westwi78
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2940

porawna umiejętność wykonania koperty pozwala zaparkować sprawnie auto bez uprzykrzania życia innym
                                      ile razy w życiu robiłeś kopertę?
                                      A ile razy czekał ktoś na to?

Komentarz

• Zorr
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2110

koperta? czy to chodzi o to
                                        [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=15XQx6PMv0U[/youtube]?
                                        Tak mi się skojarzyło :szeroki_usmiech
                                        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Tony065
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 2487
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • ARX 1.8 20VT 150 KM

Zorr, punkt martwy :lol :haha:
                                          Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                                          @ by Tune-up Gdańsk
                                          TDI VP++ i jeszcze rośnie
                                          Antek

Komentarz

• hubert78
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 1576

porawna umiejętność wykonania koperty pozwala zaparkować sprawnie auto bez uprzykrzania życia innym
                                            ile razy w życiu robiłeś kopertę?
                                            A ile razy czekał ktoś na to?
                                            Ciężko policzyć , ale często mi się to zdaża. A czy ktoś czeka ? Owszem zdażą się kiedy przy włączonym prawym kierunku i włączonych światłach wstecznych ktoś usilnie stara zachować się bezpieczną odległość 0,5m od mojego kupra :shock:

Oczywiście jeśli ktoś "załatwi" to sprawnie w inny sposób to ja tego nie neguje , nie moja sprawa.

Komentarz

• dominik9420
                                              L&K
                                              • 2012
                                              • 1136

No tylko, że ona właśnie próbowała wjechać przodem i to było w tym najbardziej interesujące. :diabelski_usmiech
                                              Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• hubert78
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 1576

No tylko, że ona właśnie próbowała wjechać przodem i to było w tym najbardziej interesujące. :diabelski_usmiech
                                                Może wcześniej jeździła sztaplarką (wózkiem widłowym) :?:

Komentarz

• dominik9420
                                                  L&K
                                                  • 2012
                                                  • 1136

W roli wyjaśnienia, bo tak przejrzałem na spokojnie wszystkie posty,
                                                  To nie była "koperta", tylko próba zaparkowania prostopadłego (wjazd przodem)
                                                  Tylko, że robiła jeden podstawowy błąd, jak chciała zaparkować po prawej stronie prostopadle na zapchanym parkingu to nie odsuwała się do lewej strony, ( a wiadomo jak wyglądają alejki pod hipermarketami) tylko tak jak jechała chciała zaparkować po prawej stronie

[ Dodano: Pią 22 Lut, 13 20:43 ]
                                                  Może wcześniej jeździła sztaplarką (wózkiem widłowym) :?:
                                                  Osobiście jej nie znam a pytać też nie wypadało :twisted:
                                                  Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• hubert78
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 1576

To nie była "koperta", tylko próba zaparkowania prostopadłego (wjazd przodem)
                                                    Poprawiłem się później i wytłumaczyłem z błędu nazewnictwa

Tylko, że robiła jeden podstawowy, jak chciała zaparkować po prawej stronie prostopadle na zapchanym parkingu to nie odsuwała się do lewej strony
                                                    Napisałem o tym że jest to możliwe pod warunkiem że będzie wjeżdżać TYŁEM wtedy odsuwać się nie musi

Komentarz

Pracuję...