Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Chris11
    Zamieszczone przez piramida
    zbliżam się do niego a mam już blisko 2.2zł a ten kutas dalej lewym, przy wyprzedaniu prawym miałem już 2.4
    jadą wszyscy środkiem jak pojeby
    A ty to może inteligentny jesteś sypiąc 240km/h??
    Nie często mi się to zdarza, zazwyczaj 200 nie przekraczam o ile są ku temu warunki a te 2.4 to było tylko w momencie wyprzedzania :wink:
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15975
      • Superb III (3V3)

Chris11, każdy jeździ tak jak uważa, że mu na to umiejętności pozwalają, sorry - tak powinno być (pomijam tych co wszędzie jeżdżą min. 150 a nie powinni w sumie więcej niż 50)
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez rafiki
        Chris11, każdy jeździ tak jak uważa, że mu na to umiejętności pozwalają, sorry - tak powinno być (pomijam tych co wszędzie jeżdżą min. 150 a nie powinni w sumie więcej niż 50)
        zdaję sobie sprawę że 2.4 to jest juz przegięcie bo nasze auta nie sa przystosowane do takich prędkości dlatego takie prędkości w moim przypadku to na prawdę rzadkość, po za tym prędkości rzędu 1,7-1,9 to już żaden problem jeżeli chodzi o panowanie nad autem i ewentualne reakcje na nie przewidziane sytuację.

Generalnie najbezpieczniej jest tak jak przepisy mówią czyli do tych 1.4 tylko co maja biedni Niemcy na to powiedzieć jak tam prędkości 1.8-2.2 to chleb powszechny i jakoś nie widać żeby więcej osób ginęło na drogach niż u nas...

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• eaglemirek
          RS
          • 2010
          • 14116
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Generalnie najbezpieczniej jest tak jak przepisy mówią czyli do tych 1.4 tylko co maja biedni Niemcy na to powiedzieć jak tam prędkości 1.8-2.2 to chleb powszechny i jakoś nie widać żeby więcej osób ginęło na drogach niż u nas...
          Ale u nich jest inna kultura jazdy i nikt nie ciągnie lewym (środkowym) jak prawy wolny i wiedzą do czego służą lusterka :!: W czasie deszczu nikt nie pcha Ci się przed maskę po manewrze aby dać fontannę wody z pod kół na szybę wyprzedzanego (jeśli oczywiście jest możliwość pociągnięcia dalej lewym pasem)

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez eaglemirek
            Ale u nich jest inna kultura jazdy i nikt nie ciągnie lewym (środkowym) jak prawy wolny i wiedzą do czego służą lusterka :!: W czasie deszczu nikt nie pcha Ci się przed maskę po manewrze aby dać fontannę wody z pod kół na szybę wyprzedzanego (jeśli oczywiście jest możliwość pociągnięcia dalej lewym pasem)
            Ale i tak Niemcy jeżdżą zbyt szybko, dla przykładu tacy Austriacy jadą wszyscy te 120 i nie ma bola, trzy pasy w jednym kierunku i wszystko idzie równo, trochę to dziwne bo jakbyś chciał jechać te 10-20km szybciej to nie masz jak i chcą nie chcąc musisz dostosować sie do kolektywu a u nas że dziki kraj to jest jak jest, pomijam sam fakt przekraczania dozwolonej prędkości który jest naganny ale to co ludzie wyprawiają na drogach szybkiego ruchu to masakra, ja jeżdżę szybko więc co chwilę widzę przeróżne manewry i nie wiem skąd to sie bierze, chyba Polak ma w dupie co się dzieje wokół niego, liczy sie tylko ja i moje ego :roll:

Komentarz

• Tobi77
              Rider
              • 2012
              • 509
              • Octavia I combi (1U5)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Pomijam fakt lewopasowców ale co się dzieje na 3 pasach w jednym kierunku to woła o pomstę do nieba, 80% kierowców nie potrafi poruszać się takimi drogami, jadą wszyscy środkiem jak pojeby a jak przyjdzie ich wyprzedzić to się nie da bo lewy zajebany maruderami, środek nie wiele wolniej idzie, jedyna nadzieja to prawy pas :roll: :lol:
              To już jest jakaś choroba psychiczna! Jak się w końcu zaopatrzę w kamerkę, to nakręcę jak włączający się do 3-4 pasmowej drogi od razu spier... z pustego prawego pasa na środek nieraz stwarzając zagrożenie bo wszyscy na raz, jakby tam coś leżało! Codziennie jestem w dwóch takich miejscach, nieraz kilkakrotnie i zawsze ten sam motyw - byle nie być na prawym bo to boli, bo obciach, bo prawy-pechowy czy **uj wie co.
              Moja Octavia

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                RS
                • 2010
                • 2822

Zamieszczone przez Tobi77
                byle nie być na prawym bo to boli, bo obciach, bo prawy-pechowy czy **uj wie co.
                oj tam, oj tam... jak po drodze stoi fotoradar, to napewno łapie tylko tych co prawym jadą :lol: :diabelski_usmiech
                SPOT Poznań:
                .....
                ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• soszek81
                  L&K
                  • 2010
                  • 1245

chyba Polak ma w dupie co się dzieje wokół niego, liczy sie tylko ja i moje ego :roll:

O - to to to.

Lepiej nie można podsumować.

Ile razy przed wyprzedzaniem na ekspresówce, zdejmuję nogę z gazu ( bo ktoś szybszy lewym pasem już jest blisko) aby mu się pod maskę nie pakować. Lub jak jest jeszcze daleko to wyprzedzam ale z gazem w podłodze aby on nie stresował się hamowaniem w moim bagażniku. Itp itd.

Przypomniało mi się. Ostatnio (jakiś tydzień temu) już po 22. Jechałem z Dąbrowy G. na Łódź.
                  Wyprzedziło mnie dość szybko Volvo S70. Niby nic szczególnego. Gdyby nie to że facet nie miał z tyłu świateł pozycyjnych.
                  Nie miał też CB radia. Pogoniłem za nim, licząc że gdzieś po drodze złapią go światła. Niestety było zielone. Zjeżdżałem już zjazdem na Siewierz, jak widzę że facet skręca na zjazd za mną.
                  Awaryjne i zatrzymuję się na środku zjazdu prawie w poprzek drogi. Volvo zdezorientowane staje jakieś 15m za mną. Wyskakuję z auta i podchodzę do gościa spokojnie (aby nie wiem czego sobie nie pomyślał). Kulturalnie pukam w szybkę, koleś opuszcza. Tłumaczę mu szybko co i jak, on dziękuje a ja pędem do auta (już się za nami 2 tiry zatrzymywały).
                  Ruszając się zastanawiałem czy facet mnie zleje, ale na światłach w Podwarpiu widziałem jak się zatrzymywał w zatocze autobusowej aby sprawdzić sobie te światła.
                  Była O1 kombi ALH++ 150/340
                  Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Tobi77, w Krakowie jest podobnie, wszyscy walą na środek, zauwazyłem jeszcze coś ciekawego, kolesie jadą lewym, dojeżdżam do nich, kolesie ładnie zjeżdżają na prawy a następnie jak ich juz wyprzedzę z powrotem walą na lewy ad:

Komentarz

• rafiki
                      RS
                      • 2012
                      • 15975
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez rafiki
                      zdaję sobie sprawę że 2.4 to jest juz przegięcie bo nasze auta nie sa przystosowane do takich prędkości dlatego takie prędkości w moim przypadku to na prawdę rzadkość
                      piramida, ja się nie wypowiadam na temat ile jechałeś :wink: Ty przynajmniej masz możliwości żeby osiągnąć 2.4 :diabelski_usmiech ja ze swoimi 90 kucami, to mogę co najwyżej pomarzyć :lol:
                      رافال
                      Spoty

Komentarz

• Cadrond
                        Classic
                        • 2013
                        • 1

Apropo prędkości mnie dzisiaj osłabił gość w Mercu - w terenie zabudowanym prawie 100 na godzine.
                        paczka do Anglii

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Cadrond
                          Apropo prędkości mnie dzisiaj osłabił gość w Mercu - w terenie zabudowanym prawie 100 na godzine.
                          Ale co to za teren zabudowany, szkoła z wysepką w małej miejscowości czy 3 pasmówka w dużym mieście gdzie można poruszać się z prędkościami autostradowymi :wink:

Komentarz

• bernardo
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 1083

A ja mam tak praktycznie codziennie i muszę się użerać... :evil:

Fota skrzyżowania.
                            aczkolwiek...
                            NajtFukinPatrol North-West
                            Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
                            WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• kamil92x
                              Rider
                              • 2010
                              • 701
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Mnie dziś rozbroił autobusiarz. U mnie w mieście na głównej ulicy robią kanalizacje przez co ruch odbywa się wahadłowo i przez to trzeba trochę postać w korku, ale nie autobusem. Jak samochody z przeciwka nie jadą to autobus na lewo i ogień, jak już z przeciwka zaczynają się zbliżać to praktycznie jedną prędkością przez pas zieleni( który mało z zielenią ma wspólnego bo trawy na nim nie ma) na chodnik i dalej ciśnie chodnikiem. Rozumiem że autobusiarz ma jakiś harmonogram według którego ma być o danej godzinie na danym przystanku, ale jakby nie patrzeć wiezie on ludzi a nie worki z ziemniakami i jakieś przepisy obowiązują chyba w tym kraju... :roll:
                              Octavia ASZ/RS
                              Jetta A5

Komentarz

• rafiki
                                RS
                                • 2012
                                • 15975
                                • Superb III (3V3)

kamil92x, w Częstochowie autobusy tez mają rozkład, kierowcy (większość tych na dziennych trasach) też jeżdżą jakby wieźli ziemniaki a nie ludzi, a naprawdę rzadko zdarza się, żeby bus był punktualnie - i nie ma tu znaczenia, że pół miasta jest rozkopane, bo jak remontów nie ma to też nie jeżdżą punktualnie :diabelski_usmiech
                                رافال
                                Spoty

Komentarz

• mirek_p11
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 6630
                                  • Volkswagen
                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

durne baby :evil:

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                  Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                  Fotki

Komentarz

• eaglemirek
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 14116
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

mirek_p11, :evil: Zabrać prawko dożywotnio za coś takiego :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Tony065
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 2487
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • ARX 1.8 20VT 150 KM

ostatnio jakaś kobieta w octavii miała czołowe z tirem gdzieś pod wrockiem. skutek: zgon. podobno jedną z przyczyn było złe oznakowanie. a jak jest w okolicach 3-City :?:
                                      Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                                      @ by Tune-up Gdańsk
                                      TDI VP++ i jeszcze rośnie
                                      Antek

Komentarz

• dominik9420
                                        L&K
                                        • 2012
                                        • 1136

Zamieszczone przez mirek_p11
                                        No ja pierd....e.
                                        Pomijając już fakt, że tam wjechała, to jeszcze ciągnie lewym pasem :wow ad:
                                        Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                                        Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                                        Pozdrawiam i Szerokości!
                                        Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                                        http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• rafiki
                                          RS
                                          • 2012
                                          • 15975
                                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez dominik9420
                                          No ja pierd....e.
                                          A czy ktoś słyszał jaką prędkością jechali? Około 10 sekundy pada tekst: "Ale jak zapierdala! 140!" Z prostej matematyki wychodzi, że tylko w czasie nagrania przejechała 2,4 km. Pytanie jak długo już tak jechała...
                                          رافال
                                          Spoty

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez dominik9420
                                            No ja pierd....e.
                                            a którym ma ciągnąć skoro mysli że dobrze jedzie...

Komentarz

• Agamek12
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 9942
                                              • Ford

"Pożalę" się na zachowanie bieszczdzkich kierowców... :roll:
                                              Jak jestem w swoich okolicach, to niejednokrotnie sam mrugam innym lub mi mrugają inni kierowcy, gdy nie włączę świateł mijania. A w Bieszczadach potrafię nie włączyć świateł (zapominam: starość nie radość :cry: ) i dopiero po kilku kilometrach sam orientuję się, że jadę bez świateł... Żadnej informacji od innych bieszczadzkich drajwerów... :?
                                              Adam... Używam:
                                              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• westwi78
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2940

Inna sprawa że "młodzież" ma polewkę, a jakoś nie słyszę żeby ktoś zadzwonił choćby na policje co się dzieje.

Komentarz

• Ayu
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 4154

Parkować to trzeba umić.
                                                  Za wycieraczką list od SM. Ja bym wywiózł na parking strzeżony na koszt właściciela, przegubowy autobus nie ma jak zatrzymać się w obrębie przystanku.

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

hotrain, co za debil :roll:

Komentarz

Pracuję...