Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eaglemirek
    RS
    • 2010
    • 14109
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

dominik9420, Żal ściska jak się czyta twoje wypociny :evil:

Jeżeli jeden Ci mówi że jesteś głupcem - olej to :!:
    Jeżeli dwóch Ci mówi że jesteś głupcem - to się nad tym zastanów :!:
    Jeżeli trzech i więcej Ci to mówi - to widocznie nim jesteś :!:

A i nie jeździj drogami gdzie są 2 pasy lub więcej w jednym kierunku bo jak widać nie wiesz jak się tam zachowac :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Zamieszczone przez sebastian7905
      oj ,my tu mówimy nie o wyprzedzaniu kolumny pojazdów tylko ciągłej jeździe lewym
      dokładnie tak.
      Normalnym jest, że manewr wyprzedzania należy wykonać lewym pasem, bo do tego on własnie służy. Jednak po zakończeniu tego manewru kierowca ma obowiązek powrotu na prawy pas.
      Czarny Elegance

Komentarz

• dominik9420
        L&K
        • 2012
        • 1136

oj ,my tu mówimy nie o wyprzedzaniu kolumny pojazdów tylko ciągłej jeździe lewym ,gubisz się już
        Typowe zachowanie polaczka, "połowę przeczytam, resztę sobie dopowiem"
        Od samego początku piszę o wyprzedzaniu kilku pojazdów na raz to wy swoje, ja się nie gubię bo nadal uważam, że bezsensowne jest zjeżdżanie za każdym pojazdem na pas prawy, jeżeli za 2-3 sekundy znowu będę musiał wrócić na lewy...
        Ale starszych trzeba słuchać i skoro mówicie, że za każdym razem, po każdym wyprzedzonym pojeździe trzeba zmienić pas na prawy, to tak będę jeździł.
        Pieprzyć bezpieczeństwo, najważniejsze są przepisy.
        Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
        Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
        Pozdrawiam i Szerokości!
        Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
        http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

dominik9420, ad:
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• eaglemirek
            RS
            • 2010
            • 14109
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez dominik9420
            Typowe zachowanie polaczka, "połowę przeczytam, resztę sobie dopowiem"
            Aaaaaa oczywiście masz na myśli siebie :!: :?:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• rafiki
              RS
              • 2012
              • 15975
              • Superb III (3V3)

Żartujesz tak? Czyli od dzisiaj nie przekraczasz prędkości, zatrzymujesz się zawsze przed "zieloną strzałką" itd.?
              رافال
              Spoty
              Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• sebastian7905
                RS
                • 2009
                • 3488
                • Volkswagen
                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Ja tam jadę cały czas lewym, jeżeli co chwila kogoś wyprzedzam
                Ja też unikam częstej zmiany pasa ruchu, no bo i po co mam sobie życie utrudniać, jak nikogo za mną nie ma
                sam przyznałeś, że dla Ciebie jak i dla mnie jest to wygodne i tak jeżdżę.
                co znaczy co chwila ,bo jeżeli kolumnę to OK ,ale nie o to Ci chodziło, bo po co sobie życie utrudniać skoro jest to dla Ciebie wygodne i tak jeździsz ,sorry tak mi się ułożyło ale chyba przeczytałem wszystko ze zrozumieniem tak jak inni koledzy

A w ogóle to ja nie wierzę w to co czytam :shock: :confused
                Sebastian
                Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• dominik9420
                  L&K
                  • 2012
                  • 1136

dominik9420 napisał/a:
                  Żartujesz tak? Czyli od dzisiaj nie przekraczasz prędkości, zatrzymujesz się zawsze przed "zieloną strzałką" itd.?
                  Ja mówiłem o trzymaniu się cały czas pasa prawego, a na strzałce i tak zawsze się zatrzymuję.
                  co znaczy co chwila ,bo jeżeli kolumnę to OK ,ale nie o to Ci chodziło, bo po co sobie życie utrudniać skoro jest to dla Ciebie wygodne i tak jeździsz
                  Właśnie chodziło mi o sytuację kiedy mam na głupie 2 sekundy wskakiwać na prawy pas, żeby zaraz wrócić na lewy.
                  Jeżeli już coś cytujesz, to cytuj wszystko
                  Ja tam jadę cały czas lewym, jeżeli co chwila kogoś wyprzedzam, jeżeli widzę kogoś pędzącego to mu zjadę, niech sobie jedzie.
                  Pozdrawiam i Szerokości!
                  Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?

Komentarz

• rafiki
                    RS
                    • 2012
                    • 15975
                    • Superb III (3V3)

dominik9420 napisał/a:
                    Ja mówiłem o trzymaniu się cały czas pasa prawego
                    Czyli "przepisy są najważniejsze, ale mogę traktować je wybiórczo"? :|

EDIT:
                    Ja nie będę czepiał się Twojego wieku, bo sam jestem niewiele starszy, ale staram się "nie ciągnąć lewym do oporu". Wyprzedzę kogo mam wyprzedzić i wracam na swój pas choćby dlatego, że jeżdżę raczej niezbyt szybko i nie chcę co chwila patrzeć w lusterko czy przypadkiem ktoś za mną nie jedzie 5 km/h szybciej, tylko ja udrożniam lewy pas i niech sobie jedzie ile chce.
                    رافال
                    Spoty

Komentarz

• sebastian7905
                      RS
                      • 2009
                      • 3488
                      • Volkswagen

rafiki, nie ma sensu on już tyle lat jeździ że mógłby nas jeszcze dużo nauczyć ,szkoda nerwów
                      Sebastian
                      Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                      Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• rafiki
                        RS
                        • 2012
                        • 15975
                        • Superb III (3V3)

chodziło mi o sytuację kiedy mam na głupie 2 sekundy wskakiwać na prawy pas, żeby zaraz wrócić na lewy
                        Wiesz, ogólnie to to powinno być odwrotnie - wskakujesz na chwilę na lewy, wyprzedzasz i zaraz wracasz na prawy...
                        رافال
                        Spoty

Komentarz

• sebastian7905
                          RS
                          • 2009
                          • 3488
                          • Volkswagen

a jednak wiek ,a wiek ten chłopak rozumy pozjadał
                          wam się też wydaje ,że on odwraca kota ogonem ,bo miałem wrażenie że raczej Dominik jedzie cały czas lewym i koniec ,kropka?
                          Sebastian
                          Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• qbec
                            Rider
                            • 2010
                            • 398

dominik9420,

jak obejrzałem Twój filmik to nie było pod nim jeszcze żadnego komentarza...
                            chciałem o abonamencie na lewy pas napisać, ale ugryzłem się w język/klawiaturę...
                            ale jak widać moja pierwsza myśl jest zgodna z poglądem na świat wielu tu obecnych.

dlaczego 'wariat' wyprzedził się po linii i przy barierce - bo jechałeś jak, za przeproszeniem cipa, 120 lewym skrajnym z trzech możliwych !!!
                            Stwarzasz zagrożenie dla siebie i innych taką jazdą człowieku !!!

motocykl/osobówka/karetka - czasami ktoś potrzebuje tego pasa żeby przemieścić się szybciej niż dozwolona prędkość, i czasami nawet jak nie jest się pojazdem uprzywilejowanym to ma się do tego prawo (wyłączenie z odpowiedzialności przez stan "wyższej konieczności").

Dlatego należy wyprzedzając 3 pojazdy oddalone o 50 metrów GAPIĆ się w lusterko i spadać na prawy/środkowy jak tylko ktokolwiek/cokolwiek się zbliża, wyprzedzać je oddzielnie i dać się wyprzedzić jak ktoś jedzie szybciej.

A jakby takim ścigaczem/karetką jechały np. narządy do przeszczepu, he ??? na przyszłość myśl, wyciągnij wnioski z tej dyskusji, nie pogrążaj się i nie ośmieszaj, bo w tej kwestii nie masz racji i nie wygrasz.

A cytowanie testu na prawo jazdy - no comments...
                            Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...

mój szkodnik

Komentarz

• dominik9420
                              L&K
                              • 2012
                              • 1136

qbec, O jakim moim filmiku mówisz? bo chyba o czymś nie wiem.
                              Spokojnie, zrobię wam dwa filmiki do porównania, wtedy się wypowiecie, czy tak jak jeżdżę sobie s8 jest bezpieczne, czy jednak to jak radzicie non stop z prawego→lewy→prawy→ lewy.
                              Bo o to toczycie wojnę, o nic więcej, że po każdym wyprzedzonym pojeździe trzeba wrócić na prawy pas.
                              Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• rafiki
                                RS
                                • 2012
                                • 15975
                                • Superb III (3V3)

qbec, to nie Dominik wrzucał tamten filmik z motocyklistą tylko mkania777
                                رافال
                                Spoty

Komentarz

• zepter00
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2304

Oj panowie... nie jednemu z nas Polaków przydała by się taka akcja. :roll:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LZhdvl_P1Zc[/youtube]
                                  Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• dominik9420
                                    L&K
                                    • 2012
                                    • 1136

Jeden filmik mam, co prawda z marca...
                                    Filmik został przycięty ze względu na rozmowę telefoniczną, uprzedzając zarzuty, posiadam zestaw słuchawkowy, jestem na lewym bo wyprzedzałem inny samochód.
                                    Do rzeczy. Rozumiem, że według waszego toku rozumowania, od 0:40-0:50 przy prędkości ok 190 powinienem jeszcze wskoczyć pomiędzy obydwa samochody?
                                    Jeżeli tak, to gratuluję rozsądku... :roll:
                                    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aepefP4kWEs&feature=youtu.be[/youtube]
                                    Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• zepter00
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2304

różnica w prędkości nie była wielka... ja bym się tam wpychał (jeśli bym w lusterku wstecznym widział M5 albo 911 czy motocyklistę) nawet jeśli bym musiał zdjąć nogę z gazu.... Przy 140-170 bym to robił nawet bez nikogo na lewym ale ja wożę się O1 Safari Rally edition anie fajną 6 stką. :diabelski_usmiech

P.S: Bez komentarza jeśli idzie o muzykę w aucie :diabelski_usmiech
                                      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• sebastian7905
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 3488
                                        • Volkswagen

ojej cały czas twierdzisz, że jedziesz większości lewym ,a tu pokazujesz filmik jak wyprzedzasz 2 auta ,a to już kolumna ,logiczne jest ,że nie musisz zjeżdżać ale tak jak napisał zepter00 w razie "W" wcisnąłbyś się ,a gdybyś jechał przepisowo ,a nie jak się wszyscy domyślamy 190 to zdążyłbyś z ręką w d.... . Chłopcze zrozum że tu chodzi o zachowanie na drodze ,jak widzisz że ktoś się spieszy to pozwól mu się wyprzedzić ,może właśnie jedzie z organami do przeszczepu .
                                        I spór jest o twoją teorię i styl jazdy który nam przedstawiłeś w Twoich postach. Z tego filmiku nie wynika że tak jeździsz ,a że właśnie tego dnia tak jechałeś , a to różnica
                                        Sebastian
                                        Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• buldoggg
                                          Rider
                                          • 2014
                                          • 347
                                          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Nie mam nic przeciwko poruszaniu się na lewym pasie,ale cisnąć nim tak żeby nie blokować pasa,np w przypadku gdy ktoś jedzie 190 km a za nim gość ciśnie 230 km trzeba zjechać na prawy pas w odpowiednim momencie,żeby ten kierowca nie używał hamulca(oczywiście że najlepiej jest i tak powinno się robić że po wyprzedzaniu uciekać na prawy) egzamin na prawo jazdy i jedziesz za długo lewym=oblałeś

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

buldoggg, błąd kolego, rozumiem że jak jest pusto to sobie lecisz lewym ze znaczną prędkością, tak?

Często spotykam się z taką sytuacją, gość sobie leci 180 lewym pasem i wydaje mu sie że jest najszybszy na autostradzie i nie musi nikomu ustępować ponieważ go nikt nie dogoni, ja lecę 200 prawym, powoli go doganiam ale gość mnie jeszcze nie widzi w lusterku, jestem już dość blisko i gość zaczyna głupieć bo nie wie czy zajechać mi drogę zmieniając pas na prawy czy lecieć dalej lewym i zostać wyprzedzonym z prawej strony?

Może nasunąć sie pytanie to dlaczego nie zjadę na lewy pas żeby dać znak gościowy że go wyprzedzę? Odpowiedź, dlaczego mam zjeżdżać na lewy skoro prawy pusty :wink:
                                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• loponez
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 196

Wiele by wyjaśniło obejrzenie filmu dłuższego o kilka minut z przed wyprzedzania. Ten zjazd na prawy po wyprzedzaniu taki troszkę do filmu nagrany. Ciekawe jak było wcześniej.
                                              Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                                              nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• qbec
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 398

dominik9420, racja filmik nie twój, my bad...
                                                ale posty - pożal się Boże...
                                                kolega eaglemirek napisał Ci wczoraj:
                                                Zamieszczone przez eaglemirek
                                                dominik9420, Żal ściska jak się czyta twoje wypociny :evil:

Jeżeli jeden Ci mówi że jesteś głupcem - olej to :!:
                                                Jeżeli dwóch Ci mówi że jesteś głupcem - to się nad tym zastanów :!:
                                                Jeżeli trzech i więcej Ci to mówi - to widocznie nim jesteś :!:

A i nie jeździj drogami gdzie są 2 pasy lub więcej w jednym kierunku bo jak widać nie wiesz jak się tam zachowac :!:
                                                ja dodam jeszcze od siebie - "Tylko winny się tłumaczy."
                                                Amen...
                                                Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...

mój szkodnik

Komentarz

• dominik9420
                                                  L&K
                                                  • 2012
                                                  • 1136

Zamieszczone przez zepter00
                                                  P.S: Bez komentarza jeśli idzie o muzykę w aucie :diabelski_usmiech
                                                  No chyba nie będziesz mi mówił czego ja mam słuchać!?
                                                  Zamieszczone przez loponez
                                                  Ten zjazd na prawy po wyprzedzaniu taki troszkę do filmu nagrany. Ciekawe jak było wcześniej.
                                                  Jeżeli nie widzisz, co napisałem, to zainwestuj w wizytę u okulisty, poza tym jak dla mnie noc marcowa różnic się od nocy majowej, chociażby tym, że jest jaśniej, a nie ciemno jak w Nooo, chyba, że potrafię się cofnać w czasie.
                                                  piramida, Jak chcesz dogonić mnie prawym pasem, jeżeli chwilę wcześniej wyprzedziłem co najmniej 3 samochody i na prawym pasie nadal są pojazdy do wyprzedzenia?
                                                  Zamieszczone przez qbec
                                                  ja dodam jeszcze od siebie - "Tylko winny się tłumaczy."
                                                  Amen...
                                                  Nie mierz wszystkich swoją miarą, bo ja przynajmniej jestem świadom, że łamię przepisy i się tego nie wypieram. Wsiadam za kierownicę przejadę przez zabudowany 60-70 i nie wracam na forum głosić, że przejechałem przez wieś 50. :roll:
                                                  Wojna jest tylko o to i o nic więcej, że kilku kolegów sobie ubzdurało, że jadę cały czas nawet jak prawy pusty lewym.
                                                  Napisałem jeszcze raz, że od początku chodziło mi o wyprzedzanie kolumny pojazdów za jednym razem, to wy dalej swoje.
                                                  A bijcie się pomiędzy sobą dalej, ja popatrzę na to z boku.
                                                  sebastian7905, Nie chce mi się z Tobą dalej dyskutować, bo jakbyś nie zauważył
                                                  Ja tam jadę cały czas lewym, jeżeli co chwila kogoś wyprzedzam, jeżeli widzę kogoś pędzącego to mu zjadę, niech sobie jedzie.
                                                  Wysłany: Sro 28 Maj, 14 21:22
                                                  Podpowiedź: strona 335
                                                  Na koniec ode mnie:
                                                  Jak każdy jeździ tak przepisowo i patrzy w lusterka, to powiedzcie mi, czemu na drogach panuje taki chaos.
                                                  Każdy patrzy w lusterka- już kilka razy bym miał szlif boku.
                                                  Każdy zajmuje pas prawy- to skąd ślimaki na lewym?
                                                  A nie, jeździcie przepisowo, ale na forum.
                                                  Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• marbab
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 4713
                                                    • Fiat
                                                    • BMM 2.0 TDI 140 KM

Ale Wy tu bijecie piane :szeroki_usmiech Szkoda zdrowia i czasu na odbijanie pileczki.

Do Adminow monit, lepiej zamknac ten watek bo podwyzsza cisnienie Chlopakom i tylko generuje nic nikomu nie wnoszace posty :wink:
                                                    Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                                                    Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

Pracuję...