Numery rejestracyjne - Inspekcja Drogowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamB
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 8033
    • Octavia IV (NX3)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

kazik4x4, codziennie o 7:10 mijam się z ITD na zmianę Focusem i Mondeo na "7" w Michałowicach pod Krakowem. Jeżdżą do Antolki zbierać na ofiarę koło kościoła. Zawsze dwie osoby w aucie są.
    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

kazik4x4, mnie ostatnio itd w insigni ściągnęło na opolskiej w krakowie, insignia na krakowskich blachach, mieli tylko rejestrator, efekt, tylko 6pkt i 200zł, wczoraj dostałem tylko 100zł i 4pkt, jak tak dalej pójedzie to do końca wakacji uzbieram kpl i trzeba będzie sie odwoływać do sądu co by pkt nie łapać :lol:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Prekompilator
        Rider
        • 2013
        • 420

Zamieszczone przez piramida
        trzeba będzie sie odwoływać do sądu co by pkt nie łapać :lol:
        Odwołanie się do sądu nie powoduje uniknięcia punktów.

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Prekompilator
          trzeba będzie sie odwoływać do sądu co by pkt nie łapać :lol:
          Odwołanie się do sądu nie powoduje uniknięcia punktów.

Odwołując się od przyjęcia mandatu nie dostajesz ich z automatu, dopiero jak przegrasz sprawę w sądzie ale jeżeli sprawę przeciągniesz do ponad roku to punkty cię już nie dotyczą bo są aktywne od dnia popełnienia wykroczenia i są ważne przez równy rok tak więc jeżeli jest mozliwość przeciągnięcia sprawy to jedyne wyjście w takiej sytuacji

Przykład z życia, olałem fotoradar ze SM i przeciągnąłem ich ile mogłem, sprawa trafiła na wokandę i przywalili mi 400zł plus 80 kosztów sądowych a punkty jak by zostały z automatu przyznane to i tak po roku już ich nie ma a sprawa w sądzie było po upływie tego roku.

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Prekompilator
            Rider
            • 2013
            • 420

Upewnij się tylko, czy aby nie działają one ze skutkiem wstecznym, tzn. jeżeli po 18 miesiącach przyznają ci np. 10 punktów i 18 miesięcy temu dzięki nim przekroczyłbyś 24 pkt., to czy jednak nie tracisz prawka.
            Jeżeli jesteś pewien że jest inaczej, to OK.

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Upewnij się tylko, czy aby nie działają one ze skutkiem wstecznym, tzn. jeżeli po 18 miesiącach przyznają ci np. 10 punktów i 18 miesięcy temu dzięki nim przekroczyłbyś 24 pkt., to czy jednak nie tracisz prawka.
              Jeżeli jesteś pewien że jest inaczej, to OK.
              Zapytam się prawnika...

Witam, interesuje mnie kwestia daty przyznania punktów karnych w przypadku w którym ktoś odmówił przyjęcia mandatu. Czy sąd wymierza punkty

i wszytko w temacie, trzeba zacząć jeździć 50 po mieście :wink:

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                RS
                • 2010
                • 2822

trzeba zacząć jeździć 50 po mieście
                przesiadasz się na hulajnogę teraz ? :lol: :diabelski_usmiech
                SPOT Poznań:
                .....
                ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Wojtas_Poznań
                  trzeba zacząć jeździć 50 po mieście
                  przesiadasz się na hulajnogę teraz ? :lol: :diabelski_usmiech
                  Rowerek :lol: a jak muszę jechać to klocek dębowy pod prawy pedał :szeroki_usmiech

Komentarz

• tomekjmopl
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1187
                    • Opel
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kazik4x4, mnie ostatnio itd w insigni ściągnęło na opolskiej w krakowie, insignia na krakowskich blachach, mieli tylko rejestrator, efekt, tylko 6pkt i 200zł, wczoraj dostałem tylko 100zł i 4pkt, jak tak dalej pójedzie to do końca wakacji uzbieram kpl i trzeba będzie sie odwoływać do sądu co by pkt nie łapać :lol:
                    Ciekawe - pisano wszędzie, że ITD mają mieć tylko mondeo/focusy/partnery i podawali blachy - same WE z końcówkami CW i EC. Może rzucili im jaki nowy tabor :?

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez tomekjmopl
                      Ciekawe - pisano wszędzie, że ITD mają mieć tylko mondeo/focusy/partnery i podawali blachy - same WE z końcówkami CW i EC. Może rzucili im jaki nowy tabor :?
                      Też tak myślałem, insignia rej KR xxxxx bez żadnych głowic radaru, trzech anten, całkowicie cywilna wersja :!:

I tak miałem szczęście bo przy moim stylu jazdy mogłem mieć już 2xpo 10pkt :!:

Komentarz

• beaviso
                        Elegance
                        • 2010
                        • 767
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ITD jest podzielona na GITD i WITD. GITD ma na celu przede wszystkim rejestrowanie przekroczeń prędkości. A WITD powinna realizować pierwotne cele - czyli kontrola transportu drogowego.

GITD ma te wszystkie "myśliwskie" Mondeo, Focusy i Partnery z radarami AD9, a także 3 Insignie z kamerami, wszystko jeździ na warszawskich blachach (jedna OPC, co nią dupę woził generał od ITD zanim dziennikarze nie zrobili afery, i dwie 2.0 Turbo 4x4).

Natomiast WITD ma na stanie różne samochody, w tym niektóre "kamerowe", a niektóre bez kamer. Mając pecha można się na nich nadziać. Są wśród nich Octavie I i II, starsze Vectry C, w końcu pojawiają się w ich miejsce Insignie. U mnie w Gdańsku jest Insignia bez kamery (blachy GD). W Krakowie raportowana jest od niedawna Insignia (KR). To pewnie ta, którą spotkał piramida.

M.
                        666 4U

Komentarz

• Luckymen
                          Ambiente
                          • 2012
                          • 172
                          • Volkswagen
                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Na początku lipca na 17 w okolicy 16-go kilometra też trafiłem taką Insignię WE xxxx cywilna żadnych anten, głowic. Jechałem za nią ze 2 kilometry nie pasowała mi ale, że wlekli się niemiłosiernie więc ich łyknąłem i zarobiłem 200PLN i 4 pkt. Przy wyprzedzaniu żona luknęła im do auta i też nic podejrzanego. Po zatrzymaniu jak para wysiadła to i kamizelki się znalazły i czapki z otokami. No cóż kiedyś musi być ten I-szy raz oby ostatni.

Mam CB oczywiście nikt nic nie wiedział dopiero jak ja powiedziałem to zaczął się ruch w eterze.

Komentarz

• kylo76
                            Rider
                            • 2013
                            • 743
                            • Octavia III (5E3)
                            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

W Lublinie ITD ma nieoznakowane Mondeo (LU). Rzuca się w oczy z powodu czarnego lakieru, chromowanych obwódek na wszystkim gdzie można było je doczepić i ciemnych szyb. Na grilu głowica radaru. Podobno jeżdżą głównie w stronę Chełma.
                            O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.

Komentarz

• beaviso
                              Elegance
                              • 2010
                              • 767
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez kylo76
                              W Lublinie ITD ma nieoznakowane Mondeo (LU). Rzuca się w oczy z powodu czarnego lakieru, chromowanych obwódek na wszystkim gdzie można było je doczepić i ciemnych szyb. Na grilu głowica radaru. Podobno jeżdżą głównie w stronę Chełma.
                              Czarne Mondeo z głowicą radaru to delegatura GITD z siedzibą w Lublinie, ale samochód ma rejestrację WE 579CW, a nie lubelską.
                              Lokalne rejestracje dostają fury z oddziałów WITD, a nie GITD. W przypadku Lublina WITD ma, nietypowo w stosunku do reszty Polski, Citroeny C4.

M.
                              666 4U

Komentarz

• kylo76
                                Rider
                                • 2013
                                • 743
                                • Octavia III (5E3)
                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez beaviso
                                Citroeny C4
                                Widziałem jedno na trasie Lublin-Łęczna, ale to z rok temu, zajmowali się spisywaniem jakiejś starej Astry. Za tylna szybą mają taki wielki wyświetlacz diodowy - jak z dyskoteki w remizie.
                                Co do Mondeo to pewnie masz rację, że na warszawskich blachach (w 1 poście tego tematu jest pełny numer).

[ Dodano: Sob 03 Sie, 13 12:34 ]
                                Zamieszczone przez Enriquez
                                Jakby opozycja była cwana
                                Opozycja jest cwana i będzie obiecywała różne rzeczy, a większość narodu da się oszukać hasłami. Nie zarzyna się kury znoszącej złote jajca.
                                O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.

Komentarz

• bzyq_74
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 3467
                                  • Volkswagen
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez bzyq_74
                                  Czarne Mondeo że Śląskiego ITD praktycznie codziennie stoi na DK 88 na zjeździe Zabrze Biskupice - o tu w cieniu brzozy.
                                  Jest 70-ka, ale każdy ciśnie 100-ką więc utarg zacny. :twisted:
                                  Przecież zaraz za 70-tką jest skrzyżowanie które ją odwołuje.
                                  Zamiast 40-ki (była przebudowa) teraz stoi 70-ka ->tu i ITD łapie jadących od strony Bytomia.
                                  MARCIN
                                  Mój szkodnik

Komentarz

• rob555
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 748

W moim artykule pt. "Jak nie płacić mandatów" (link na dole tekstu) przedstawiłem swoje rozważania jak korzystać z naszych praw, jako właścicieli pojazdów i użytkowników dróg, w przypadku otrzymania od Straży Miejskiej wezwania do zapłaty grzywny za przekroczenie prędkości zarejestrowane przez radar, za zarejestrowane wtargnięcie na skrzyżowanie przy czerwonym świetle lub niewłaściwe parkowanie. Po tekści tym, który miał przede wszystkim publicystyczny i poradnikowy charakter przez moją skrzynkę mailową przetoczyła się burza. Zostałem zasypany prośbami o poradę prawną w konkretnych sytuacjach i na konkretnych dokumentach. Nie chcąc być niegrzeczny, starałem się odpisać każdemu, choć między Bogiem a prawdą w zasadzie, jako prawnik, powinienem brać pieniądze za konsultacje. Ale  niech tam, przynajmniej te kilkadziesiąt listów dało mi materiał do wgłębienia się w temat na tyle, że dziś mogę z pełnym przekonaniem opublikować prawną analizę kwestii wezwań do zapłaty grzywny za wykroczenie drogowe, lub wskazania winnego dokonania wykroczenia, której konkluzją - przy pełnej odpowiedzialności za słowo - jest tytuł niniejszego artykułu. Drogi Czytelniku, poniższy tekst pozwoli Ci uniknąć w większości przypadków zapłacenia mandatu, umówmy się więc, że jeśli ta moja gratisowa porada Ci pomoże, to się kiedyś zrewanżujesz i wesprzesz co łaska portal 3obieg.pl, który prowadzę wraz z grupą zapaleńców - nr konta bankowego znajdziesz na dole artykułu. Chcesz pomóc jako dziennikarz obywatelski w walce z bezprawiem? Też daj znać.

Radze poczytac ! :twisted:
                                    pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                                    hybrydowe wtryski i turbiny
                                    programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                                    www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez rob555
                                      http://3obieg.pl/mandat-podetrzyj-sie-wezwaniem

Radze poczytac ! :twisted:
                                      Bardzo ciekawe, czyli antyradary do schowka i w drogę :lol:

Komentarz

• rafiki
                                        RS
                                        • 2012
                                        • 15975
                                        • Superb III (3V3)

miejmy się na baczności :wink:
                                        رافال
                                        Spoty
                                        Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• kylo76
                                          Rider
                                          • 2013
                                          • 743
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Chyba, że będą się nimi wozili oficjele policyjni, tak jak w GITD, no i pewnie co jakiś czas przewiozą jakąś ekipę TV, żeby pokazać jak ścigają piratów. A na koniec się zepsują i będą stały w serwisie bo nie będzie kasy na naprawę.
                                          Częściowo zgadzam się z tym co jest w komentarzach do tego artykułu, więcej Policji na mieście i nie tylko czającej się z radarem ale patrolującej miasto, nawet na rowerach i konno.

Komentarz

• leszekmw
                                            RS
                                            • 2005
                                            • 5356

co by nie mówić , kierowcy zaczęli wolniej jeździć , widzę to po trasie która co dzień przemierzam. szczególnie w zabudowanym.
                                            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                            GVI 1.4TSI
                                            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• kylo76
                                              Rider
                                              • 2013
                                              • 743
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez leszekmw
                                              szczególnie w zabudowanym.
                                              gdzie pod radarami niektórzy zwalniają prawie do zatrzymania

Komentarz

• AdamB
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 8033
                                                • Octavia IV (NX3)
                                                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

gdzie pod radarami niektórzy zwalniają prawie do zatrzymania
                                                Dzisiaj na "7" co po niektórzy zapomnieli, że poza terenem zabudowanym wolno jechać 90km/h a nie 50 km/h. :twisted:
                                                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• interagg
                                                  Drive
                                                  • 2012
                                                  • 52

Szkodnik z fotoradarem na wrocławskich blachach: DW 077AA

Komentarz

• Arek
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 3143

trasa Warszawa-Skierniewice miejscowości Jaktorów często na parkingu koło straży stoi panda.
                                                    -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

Pracuję...