Numery rejestracyjne - Inspekcja Drogowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bzyq_74
    RS
    • 2008
    • 3467
    • Volkswagen
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Sk...stwo w czystej polskiej formie :diabelski_usmiech

MARCIN
    Mój szkodnik

Komentarz

• jama89
      L&K
      • 2008
      • 1214

W temacie fotoradarów, polecam:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2Ac0sy67Aww[/youtube]

:lol: :lol:
      Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

jama89, inne filmiki tego gościa też są dobre :lol:

są lepsze jaja:

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• jama89
          L&K
          • 2008
          • 1214

piramida, wiem, oglądam wszystkie jego odcinki od początku działalności śledczo-prześladowczej SM :P Ale gość podnosi im ciśnienie mniej więcej tak, jak fotka która przychodzi do kierowcy
          Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8162
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez piramida
            jama89, inne filmiki tego gościa też są dobre :lol:

są lepsze jaja:

http://www.youtube.com/watch?v=VbLQk-qs1yU
            wyłudzanie kasy..... 94 km/h na wstecznym :diabelski_usmiech
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• adal_bdg
              Classic
              • 2010
              • 20

W Bydgoszczy teraz się bawią w partyzantkę:
              W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• yogi_at_pozen
                Rider
                • 2011
                • 418

brawo Panowie, niech sie ch... udławią tym "zakładanym" miliardem pińcset...

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

yogi_at_pozen, oprócz podniesienia mandatów które na bank zostaną wprowadzone bo przeciez kasy miało o dużo więcej wpłynąć do budżetu za chwilę zabronią używania CB lub wprowadzą opłaty licencyjne :!:

Zauważyłem że kierowcy jeżdżą wolniej, czy to w mieście czy na trasie i tego niestety chyba nie przewidział Rostowski czy Nowak i oprócz mniejszych wpływów z mandatów rząd traci jeszcze na mniejszym zużyciu paliwa :!: Tak więc cwaniaki dostali podwójnie po dupsku ale nic to śruba zostanie ponownie dokręcana i musimy być do tego przygotowani...

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• AdamB
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 8033
                    • Octavia IV (NX3)
                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

piramida, dokładnie jest jak piszesz i zgodnie z zasadą jeśli chce się psa uderzyć to zawsze się kamień lub kij znajdzie .
                    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Enriquez
                      RS
                      • 2009
                      • 7685
                      • Superb III (3V3)

nie dramatyzujcie, im bardziej będą przykręcać śrubę, tym bardziej Polacy będą kombinować. Taka natura. A jak za bardzo przykręcą to w następnych wyborach dostaną po jajcach i po zawodach. Jakby opozycja była cwana, to by to wykorzystali - kierowców jest więcej niż zwolenników jakiejś tam partyjki. Popatrzcie jaką siłę przebicia ma ich odpowiednik PZM.
                      Pozdrawiam
                      Marcin

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

No w końcu przyszedł wyrok z Sądu po upływie roku za wykroczenie w Tarczynie, przekroczenie o 45km/h 400zł plus 90zł, razem 490zł oczywiście bez punktów.

Dodam że chciałem załatwić sprawę bez sądu z tym że nie odpowiedziałem na pismo od SM i przekroczyłem jakiś tam termin po którym muszą skierować sprawę do Sądu.

Reasumując, zarobiłem 8pkt czyli stan konta 0 ale za to trzeba zapłacić frycowe, od kąt posiadam AR nic złego jeszcze mi się nie przytrafiło :szeroki_usmiech

Komentarz

• AdamB
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 8033
                          • Octavia IV (NX3)
                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

piramida, pewnie dlatego że na "7" w Wesołej zlikwidowali teren zabudowany a w Słomnikach zaczyna się od wiaduktu kolejowego.
                          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• WIELKIBONGO
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1594
                            • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez piramida
                            oczywiście bez punktów.
                            piramida, sprawdzałeś to????

no chyba że ukarali Cię za niewskazanie kierującego a nie za przekroczenie prędkości

bo jeżeli za prędkość to pkt nie nakłada sąd tylko zarządca fotopstryka czyli dzielna SM tyle,że są one nieaktywne do czasu wydania wyroku przez sąd.
                            W momencie wyroku pkt są odwieszane
                            NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                            PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                            BYŁA TEŻ CEGA
                            A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                            MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• soszek81
                              L&K
                              • 2010
                              • 1245

WIELKIBONGO masz rację.
                              ALE zdarzenie miało miejsce rok temu. Pkt czekały na wyrok. Wyrok jest. Ale punkty liczą się rok od zdarzenia, a nie rok od nałożenia kary (w tym przypadku wyrok). Więc dla mnie wszystko zgodnie z literą prawa.
                              Była O1 kombi ALH++ 150/340
                              Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

WIELKIBONGO, Sąd nie przyznaje pkt, nie wiem czy SM zawiesza pkt czy nie do momentu wyroku ale jak by nie liczyć pkt nalicza się od momentu wykroczenia i są ważne przez 365dni tak że po upływie roku i tak się przedawniają więc SM nie może dopiero od teraz naliczać pkt jak wykroczenie było ponad rok temu.

Dodam że muszę czekać 31dni na uprawomocnienie wyroku i dopiero przyślą nr rachunku bankowego na dokonanie wpłaty.

Ukarali mnie za dokonanie wykroczenia ponieważ dzwoniłem do nich w tej sprawie i przyznałem się do winy z tym że było już za późno bo i tak muszą skierować sprawę do Sądu po upływie iluś tam dni.

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 1594
                                  • Superb II (3T4)

piramida, więc pkt miałeś w systemie tyle,że nieaktywne
                                  Twoje szczęście że nie nazbierałeś tych pkt 25 bo prawko by powiedziało papa

[ Dodano: Nie 19 Maj, 13 23:00 ]
                                  soszek81, masz racje,umknęło mi to że już ponad rok upłynął
                                  NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                  PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                  BYŁA TEŻ CEGA
                                  A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                                  MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez WIELKIBONGO
                                    piramida, więc pkt miałeś w systemie tyle,że nieaktywne
                                    Twoje szczęście że nie nazbierałeś tych pkt 25 bo prawko by powiedziało papa
                                    od kiedy posiadam AR mam spokój i mam nadzieję że tak już zostanie chyba że się gdzieś przypadkowo natnę :szeroki_usmiech

Komentarz

• rafik11
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 448

nie chce ropętywać burzy, to proszę podaj na pw jaki masz model AR. Bo czytam w necie opinie i już mi się pomieszało, który dobry a który nie tzn za jaka kase kupiłeś. Wiem że im droższe tym na więcej radarów działaja, ale dla mnie gdzieś ta granica wyłożenia kasy jest.

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

rafik11, obecnie mam noxo zr 110ex, cena około 850zł, lepszy za około 1200zł to AR rozdzielny noxo zrw 350e z gps

Komentarz

• leonn
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2728
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Apropo tych filmów Emila Czyja to Octavia? :tuk: http://www.youtube.com/watch?feature...-qrlIB-Tg&NR=1

Komentarz

• bishop
                                            L&K
                                            • 2012
                                            • 1430

- Przenośny fotoradar w Porębie koło Zawiercia wzbudza wielkie emocje. Kierowcy przejeżdżający drogą krajową nr 78 narzekają, że urządzenie jest chowane m.in. w starej skodzie - stwierdza "Dziennik Zachodni".

Jednak burmistrz miasta Marek Śliwa zapewnia, że wszystko jest zorganizowane zgodnie z przepisami. - Zauważyliśmy już, że kierowcy zwalniają - dodaje. Jak wylicza włodarz Poręby, od końca stycznia dokonano 10 tys. pomiarów. - Jakie ma to przełożenie na aspekt finansowy i mandaty? To zdradzę dopiero 31 grudnia - mówi.

- Gdy aspekt wychowawczy związany z bezpieczeństwem zostanie zrealizowany i fotoradar nie zrobi już żadnego zdjęcia, to wycofam się z tego pomysłu - zapowiada Śliwa.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l0rxILfCPrE[/youtube]

Komentarz

• kazik4x4
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2728

Albo mi się wydaje, albo po ubiegłorocznym jesiennym wysypie mobilnych fotoradarów zainstalowanych w samochodach ITD jakoś przystopowała z ich użytkowaniem.
                                              W ostatnie 3 tygodnie przejechałem Polskę wzdłuż i wszerz i nie zobaczyłem ani jednego (mam nadzieję że on mnie tez nie zobaczył )

Za to pokonując w piątek późnym wieczorem Zakopiankę w kierunku Zakopanego udało mi się dwa razy być świadkiem jak jadący przede mną koleś załapał się na foto.
                                              Wydaje mi się, że poszli w kierunku stacjonarnych, bo używanie mondeo za dużo ich kosztowało.
                                              Koszt samochodu - 100-120kpln
                                              Koszt urządzeń - 70-80kpln
                                              Paliwo na miesiąc licząc po 30l dziennie 24x30lx5,5 = min 4kpln
                                              Zatrudnienie kierowcy - 5000pln/mc wliczając ZUSY i inne złodziejskie narzuty
                                              Serwisowanie, naprawy sprzety 1500pln/mc
                                              A za 100kpln można stacjonarkę przy drodze postawić i nie ponosić innych kosztów i też będzie walić foty.

Komentarz

• phoneman
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 3374
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

kazik4x4, Na Podkarpaciu monitorują nieustająco Wiec o wycofaniu ich z użycia nie może być mowy
                                                .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• bzyq_74
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 3467
                                                  • Volkswagen
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Mobilnie to ich nie widuje ale stacjonarnie często.
                                                  Czarne Mondeo że Śląskiego ITD praktycznie codziennie stoi na DK 88 na zjeździe Zabrze Biskupice - o tu w cieniu brzozy.
                                                  Jest 70-ka, ale każdy ciśnie 100-ką więc utarg zacny. :twisted:
                                                  MARCIN
                                                  Mój szkodnik

Komentarz

• Prekompilator
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 420

Zamieszczone przez bzyq_74
                                                    Czarne Mondeo że Śląskiego ITD praktycznie codziennie stoi na DK 88 na zjeździe Zabrze Biskupice - o tu w cieniu brzozy.
                                                    Jest 70-ka, ale każdy ciśnie 100-ką więc utarg zacny. :twisted:
                                                    Przecież zaraz za 70-tką jest skrzyżowanie które ją odwołuje.

Komentarz

Pracuję...