Numery rejestracyjne - Inspekcja Drogowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Pojeździłem dzisiaj trochę po mieście i tak: każda stajca paliw z drzwiami przesuwnymi aktywuje AR, rzadka ale zdarza się że AR piszczy nie wiadomo z jakiego powodu czy to zabudowania, czy mijany samochód...
    Muszę to przetestować w "prawdziwych" warunkach na jakie AR został zaprojektowany :szeroki_usmiech

Nie wiem czy wszystkie AR tak łapią "lewy" sygnał?
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• bzyq_74
      RS
      • 2008
      • 3467
      • Volkswagen
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

piramida, mnie też łapie szczególnie drzwi automatyczne (pasmo K) ale sygnał jest wyświetlany/pikający jako słaby więc go ignoruje.
      Fałszywka też może pochodzić z wypasionej elektroniki innych aut - też słaby sygnał.
      Pojedź tam gdzie będzie załadowała jakaś puszka i porównasz.
      MARCIN
      Mój szkodnik

Komentarz

• trooper
        Rider
        • 2011
        • 525
        • Octavia III combi (5E5)
        • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Piramida sprawdź tą w Gaju na 677;p
        Moja Balbina

Komentarz

• bradley
          L&K
          • 2008
          • 1465

Zamieszczone przez Maicroft
          Ja jestem ciekaw jak ITD umotywowala sponsoring przez UE tych fotek i aut z fotkami.
          Parafrazujac hasla z tablic rzeczy finansowanych przez UE to: "Wzrost konkurencyjnosci ITD wzgledem policji i SM poprzez zakup fotoradarow" :diabelski_usmiech
          VW Vento 1.9TDI 1Z ++
          Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
          Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• bishop
            L&K
            • 2012
            • 1430

Zamieszczone przez kazik4x4
            Dzisiaj na trasie Wawa-Lublin, gdzieś między Garwolinem a Żyrzynem stało Mondeo z radarem, srebrne, kombi na poboczu. Zazwyczaj tam lecę 135-140, dzisiaj jechałem 90km/h, a jak już zobaczyłem Mondziaka to na totalnie pustej drodze zwolniłem demostracyjnie do 55km/h bezczelnie patrząc się na kierownika w Mondeo
            Poniżyłeś ich okrutnie :lol: , ...pokaż im palec albo d..e, to powiemy kozak.

Wiesz jaki był komentarz w mondeo , jeden stuknał drugiego łokciem "Ty widziałes tego zesranego he he , prawie się zatrzymał he he ,widziłeś jak gały wywalił na mnie he he...he he "
            I niech ktoś udowdni że było inaczej

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

bishop, szkoda że kazik nie pokazał sławnego gestu Kozakiewicza lub mozna iść na całość i zwolnić do 20km/h :lol:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kazik4x4
                RS
                • 2008
                • 2728

bishop,
                Taaa, wyjebałem go na maxa, aż się ze wstydu pod kierę schował. Człowieku, potem z wypiekami o tym rodzinie opowiadałem :!:
                W tych Mondkach siedzą pojedynczo bo ITD tnie koszty))

[ Dodano: Sro 28 Lis, 12 06:57 ]
                Zamieszczone przez piramida
                bishop, szkoda że kazik nie pokazał sławnego gestu Kozakiewicza lub mozna iść na całość i zwolnić do 20km/h :lol:
                Za jazdę 20km/h to by mi mogli dać mandat za "niedostosowanie prędkości do warunków jazdy".

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Za jazdę 20km/h to by mi mogli dać mandat za "niedostosowanie prędkości do warunków jazdy".
                  to byś im powidział że tak cię zestresowali swoją obecnością że musiałeś zwolnic do tej prędkości co by nie zagrażać sobie i innym :szeroki_usmiech

Komentarz

• leszekmw
                    RS
                    • 2005
                    • 5356

przypadek z dzisiejszego poranka..
                    zasuwam sobie do pracy takim podwójnym kawałkiem w mieście , tak ze 100km/h a tu nagle grantowy mndeo za mną.., natychmiast odpuściłem , mondek mnie wyprzedził i pociął dalej.. , oczywiście cywilny.. .
                    teraz tak sie człowiek bał będzie :?:
                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                    GVI 1.4TSI
                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez trooper
                      Piramida sprawdź tą w Gaju na 677;p
                      sprawdziłem dzisiaj na dwóch załadowanych radarach, AR napierdala po uszach az miło co prawda tez jest sporo fałszywych alarmów np jechałem za audi q7 na A4 a AR piszczy i sygnalizuje dość mocno więc jest to trochę denerwujące.

Komentarz

• genio
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 198
                        • Octavia II (1Z3)
                        • CDAB 1.8 TSI 152 KM

to jeszcze w tym temacie...

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez genio
                          a tak się walczy w Anglii z nadmiernym dojeniem społeczeństwa :szeroki_usmiech

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

http://www.youtube.com/watch?v=nRnlRurTwFg :lol:

Komentarz

• sew1981
                            RS
                            S_OCP MemberModeratoRS
                            • 2009
                            • 10918
                            • Fiat

piramida, hehe kozaki, se stoją i filmik kręcą w najlepsze, a ruch na jezdni full

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez sew1981
                              piramida, hehe kozaki, se stoją i filmik kręcą w najlepsze, a ruch na jezdni full
                              pojeby niezłe :roll:

Komentarz

• phoneman
                                RS
                                • 2008
                                • 3374
                                • Octavia I (1U2)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Mały OT.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LRd4NPYRQGY[/youtube]

Czy ten Pan mówi prawdę ?
                                .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• sazad
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 1520
                                  • Rapid Spaceback (NH1)

soszek81, piramida, jak myślicie czy Noxo 110ex wykryje te fotoradary zainstalowane w samochodach ITD? Czy mieliście okazję to już sprawdzić? Po ostatnich zakupach ITD stwierdzam, że CB to za mało i trzeba się dozbroić. Tylko jak to ustrojstwo sprytnie zamocować co by się zbytnio w oczy nie rzucało.
                                  Sebastian

Służbówka O2 FL 1.4 TSI CAXA

www.sazad.spanie.pl - domek letniskowy do wynajęcia na lato

Komentarz

• leszekmw
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 5356

czy to prawda ?
                                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                    GVI 1.4TSI
                                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• ary
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 634

Zamieszczone przez phoneman
                                      punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :szeroki_usmiech
                                      Szkoda, że mu jakiś dziennikarz publicznie tego nie przypomni
                                      O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez sazad
                                        soszek81, piramida, jak myślicie czy Noxo 110ex wykryje te fotoradary zainstalowane w samochodach ITD? Czy mieliście okazję to już sprawdzić? Po ostatnich zakupach ITD stwierdzam, że CB to za mało i trzeba się dozbroić. Tylko jak to ustrojstwo sprytnie zamocować co by się zbytnio w oczy nie rzucało.
                                        to się okaże czy wykryje, odnośnie schowania AR to ja mam na wierzchu przy zegarach monitorowania silnika, jak sie misiak zapyta co to to mu powiem że rejestrator jazdy ale sprzęt do pomiaru czasów :diabelski_usmiech

Komentarz

• sazad
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 1520
                                          • Rapid Spaceback (NH1)

piramida, OKs jak będziesz miał taki przypadek to daj znać.
                                          Sebastian

Komentarz

• soszek81
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1245

sazad - aż sprawdziłem, ale pisałem o tym na innym forum.

Wklejam w całości:

Dawno nic ciekawego nie było.

Wczoraj w Częstochowie pierwsze starcie z nową flotą zabawek ITD.

Opel Astra kombi, czarna, numery WExxxxx.

Zaparkowali sobie pięknie na poboczu.
                                            Jak jest wyjazd z Częstochowy na Katowice, ostatnie światła przed Auchan, Leroy Merlin, tak na szczycie górki za tymi światłami, tuż za zakrętem.

Nie wiem co tam jest, dawało w paśmie Ka jak tylko wyjechałem na górkę, od razu 4, po czym max. Pierwsze wykrycie jakieś 150m, od 100 już było na max.
                                            Warunki bardzo nieprzychylne.
                                            Jechałem lewym pasem, w kolumnie aut, na prawym podobnie, jazda prawie zderzak w zderzak.
                                            Grunt że to wykrywalne.
                                            Oczywiście się pomyliłem - nie Opel Astra, tylko Ford Focus, reszta jak najbardziej real.

Ja mam AR na tym magnesiku z zestawu przy lewym słupku na desce rozdzielczej.

Sprawdzałem wielokrotnie i nie ma różnic w wykrywaniu przy takim umiejscowieniu - specjaliści zalecają przy lusterku wstecznym - niby wyżej lepiej łapie, faktycznie różnica żadna.
                                            Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                            Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• sazad
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 1520
                                              • Rapid Spaceback (NH1)

soszek81, wielkie dzięki
                                              Sebastian

Komentarz

• kazik4x4
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2728

Zamieszczone przez leszekmw
                                                czy to prawda ?
                                                Czy tnie koszty to nie wiem, ale w tym siedział sam - no chyba że współfunkcjonariusz poszedł do lasu się wysrać

[ Dodano: Czw 29 Lis, 12 06:57 ]
                                                Zamieszczone przez piramida
                                                to się okaże czy wykryje, odnośnie schowania AR to ja mam na wierzchu przy zegarach monitorowania silnika, jak sie misiak zapyta co to to mu powiem że rejestrator jazdy ale sprzęt do pomiaru czasów :diabelski_usmiech
                                                A misiek głupi i to kupi.
                                                W 2001r mój stary jechał sobie E39 530d (samochód zarejestrowany na mnie/moją firme), CB wtedy było bardzo niepopularne, więc miał AR.
                                                Zatrzymały go psy, stary nie schował tego- nie pamiętam czy nie zdążył, czy zapomniał) policjan pyta się "co to" a stary zagrał na Jana "nie wiem, auto od syna wziałem" no to policjan mu mówi, że to jest AR, to jest zabronione, a stary na to że nic mu nie wiadomo itp, itd.
                                                Pies zawinął AR, przyszło wezwanie staremu do sądu do Błonia jak dobrze pamiętam, tam miał wydział zamiejscowy jeden z Warszawskich sądów.
                                                Pojechaliśmy we dwóch, sędzina otwiera sprawę a my karpia: ponieważ stary "nie wiedział" co to jest, policja dała AR do oceny biegłemu z zakresu elektroniki użytkowej i ten biegły opisał co to jest.
                                                Stary oczywiście dalej "nie wiedział" co to jest, sędzina się zapytała mnie, skąd to się w moim aucie wzięło, jak odparłem że nie wiem, bo nie ja użytkuję wóz, że autem jeździ kilka osób z firmy - wobec tego uznała, że nie będzie się kopać z koniem tylko go zajebie batem :shock: .
                                                Skończyło się na tym że:
                                                - zarządzono przepadek mienia w postaci AR
                                                - zasądzono koszty - stawki raczej pamiętam:
                                                - 700 grzywna za walenie w chooja, jak dało się między słowami sędziny wyczytać
                                                - 370 koszty rzeczoznawcy
                                                - coś koło stu złotych kosztów sądowych.

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

kazik4x4, racja, nie ma gadania, zależy tez na kogo sie trafi i czy sie cwaniakuje czy nie, moje poprzednie kotrole zawsze kończyły sie na otrzymaniu jak najnizszej kary lub w ogóle bez mandatu.

Więc odnośnie AR to albo go jakoś ukryję ale bede liczyć na łaskę stróża prawa :wink:

Komentarz

• Maicroft
                                                    Moderator
                                                    S_OCP MemberModeratorr
                                                    • 2004
                                                    • 25757
                                                    • Audi

Zamieszczone przez phoneman
                                                    Mały OT.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LRd4NPYRQGY[/youtube]

Zle zadane pytanie...

Czy te oczy mogą kłamać :?: 8)
                                                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...