Punkty karne

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ahmed799
    RS
    • 2009
    • 6871
    • Ford

sew1981, no tak bywa z tymi policjantami. Z młodymi się dogadasz ze starymi nie zawsze. Mi bardzo często pomaga naklejka MiGa na klapie :szeroki_usmiech Kiedyś mnie zatrzymali koło Świecia, a że mam naklejkę i do tego podpisaną "malborski smoker" Pan sierżant sam nawiązał rozmowę o mundurowych oraz różnych innych tematach prywatnych i tak z 300 zł i 6 pkt dostałem 50 zł i 2 pkt. Szczerze to bardzo kulturalnie przebiegło spotkanie z uśmiechem z obu stron

филип
    Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2009
      • 10918
      • Fiat

ahmed799, no dokładnie są różni. Ostatnio mnie zatrzymali i skończyło się na niczym - o godz. 23:20 w Sylwka, a w sumie teoretycznie mogli mi dowalić za prędkość, tylko sposób pomiaru był dyskusyjny mocno i wykroczenie też nagięte. Finalnie dali sobie spokój. Pewnie byli wkurzeni, że muszą pracować w taką noc :P

Komentarz

• Iqwan
        Elegance
        • 2010
        • 758

sew1981, dostałem mandat który opłaciłem z opóźnieniem, po jakimś czasie przyszło mi pismo, egzekucyjne te 100zł + 20zł chyba za sprawę sądową, konto mi zostało zablokowane i potrącona kwota. Zadzwoniłem do urzędu skarbowego, nie dużo się dowiedziałem, że nie zapłaciłem i dlatego, tłumaczyłem, że płaciłem ale nic z tego, poszedłem do banku czy na pewno te kwota to jest to co ja płaciłem, okazało się, że tak. Pani w banku zadzwoniła sama do urzędu skarbowego i się dowiedziała, że skoro się spóźniłem to w moim interesie jest powiadomienia US, że kwota została uregulowana a oni by poinformowali bank by nie pobierać tej kwoty. Zwrócili mi pieniążki po tygodniu, mija miesiąc czasu i znowu to samo, dzwonię do US a Pani do mnie, że mają zamieszanie i że jeszcze dziś mi te pieniążki zwrócą.. może to i wyjątek takiej sytuacji, ale wolę płacić w terminie
        była Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
        a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072

https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10918
          • Fiat

Iqwan, rozumiem. Mi kiedyś policjant powiedział w Gda, że jak zapłacę za miesiąc to nic się nie stanie, czekałem na wypłatę i go zapytałem, mimo ,że termin płatności jest 7 dni. Widocznie mają bajzel i dużo mandatów. Ja dostałem mandat 20 któregoś listopada, po drodze były święta, więc liczę, że nie będzie tego zamieszania. Przed chwilą zrobiłem przelew. Nie ma co panikować na zaś :wink:

Komentarz

• Iqwan
            Elegance
            • 2010
            • 758

sew1981, bardziej spanikowałem o te punkty..
            była Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
            a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072

https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2009
              • 10918
              • Fiat

Iqwan, to prawda, o to można...ja kiedyś niechcący miałem 20 owocków parę lat temu...i poszedłem na to szkolenie dziadowskie, bo już miałem "sraczkę lekką", że jeszcze raz i będę piechotą chodził. A zatrzymali mnie 3x razy raptem - raz 10, raz 9, raz 1 - trafiłem na bardzo niemiłe patrole wtedy i nie miałem humoru do "dyskusji miłej" z nimi.
              Teraz jakoś mnie to omija, ale też chyba wolniej jeżdze i w 2012 uzbierałem "tylko" 8 pointów.

Komentarz

• spc
                Elegance
                • 2012
                • 825
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez sew1981
                Teraz jakoś mnie to omija, ale też chyba wolniej jeżdze i w 2012 uzbierałem "tylko" 8 pointów.
                Ufff.... a mnie 2012 minął bez punktów... co jest niezłym wyczynem, bo robię ponad 60kkm rocznie, a w kapeluszu też nie jeżdżę 8)
                Piter
                tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
                KM i Nm dołożył gregor10

Komentarz

• dato
                  L&K
                  • 2012
                  • 1431

Gratulacje - naprawdę, przy tym przebiegu to niezły wyczyn.

Komentarz

• macluke
                    Elegance
                    • 2010
                    • 875

Zamieszczone przez spc
                    Ufff.... a mnie 2012 minął bez punktów... co jest niezłym wyczynem, bo robię ponad 60kkm rocznie
                    spc, dobrze by bylo, abys za rok też mógł to samo napisać o 2013

Komentarz

• kiki
                      Rider
                      • 2010
                      • 359

Zamieszczone przez ahmed799
                      Pan sierżant sam nawiązał rozmowę o mundurowych oraz różnych innych tematach prywatnych i tak z 300 zł i 6 pkt dostałem 50 zł i 2 pkt.
                      Kurde i tak jestem w szoku że cokolwiek dostałeś zazwyczaj spotykałem się z tym, że nie ruszają mundurowych. Chociaż u mnie w mieście też od zawsze nie ruszali ratowników medycznych jak jadą do pracy a teraz koszą ich jak miło.... Chyba dbaja nad POprawą bezpieczeństwa (czyt. budżetu...) :evil:

Komentarz

• mac_aaron
                        Elegance
                        • 2012
                        • 984
                        • Octavia III (5E3)
                        • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Re: Punkty karne

Zamieszczone przez Iqwan
                        21 czerwiec 2011 – 4 pkt
                        10 maj 2012 – 4 pkt
                        30 sierpień 2012 – 6 pkt
                        2 wrzesień 2012 – 2 pkt
                        4 styczeń 2013 – 2 pkt
                        A nie jest czasem tak, że nie trzeba czekać na skończenie roku kalendarzowego, tylko przykładowo punkty z maja 2012 skasują się w maju 2013?

Komentarz

• Mr0czny
                          Elegance
                          • 2009
                          • 948
                          • Octavia III (5E3)
                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

mac_aaron, wyraźnie chyba jest napisane w pierwszych pasu odpowiedziach że punkty kasują się po roku od wystawienia

Komentarz

• okioki
                            Rider
                            • 2011
                            • 360

Mnie w poprzednim roku ustrzelili dwa razy 12pkt
                            1 raz w Katowicach za stacją Lukoil na ograniczeniu 50 miałem 71 w nocy puste ulice tuż za wiaduktem wyskoczył pan policjant argumentując że to bardzo niebezpieczne miejsce ,ewidentnie dało się wyczuć iż na łapówka załatwiła by sprawę ale poprosiłem o kredytowy 200 i 6 pkt.
                            2 raz miesiąc później koło Piotrkowa strzał IDT o którym dowiedziałem się w Listopadzie też 6 pkt. i 300zł
                            Dzięki bogu w między czasie nic nie zaliczyłem bo te listy z IDT idą kilka miesięcy i nigdy nie można być pewnym czy znów coś nie przyślą

Komentarz

• spc
                              Elegance
                              • 2012
                              • 825
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez macluke
                              Zamieszczone przez spc
                              Ufff.... a mnie 2012 minął bez punktów... co jest niezłym wyczynem, bo robię ponad 60kkm rocznie
                              spc, dobrze by bylo, abys za rok też mógł to samo napisać o 2013
                              Czego życzę i sobie i wszystkim

Raz zdarzyło mi się, że policjant po złapaniu mnie na suszarę potraktował ulgowo - zamiast 400 i 8 skończyło się na 100 i 2 i to nie z mojej inicjatywy i bez nudzenia. Powiedział, że wie jak to jest jak człowiek zarabia na życie za kółkiem. Ale to tylko raz.
                              Piter
                              tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
                              KM i Nm dołożył gregor10

Komentarz

• Prezes52
                                RS
                                • 2012
                                • 6427
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

No mnie też poprzedni rok udało się zaliczyć bez żadnego pkt atez robie ok 50 tkm ale w 2011 miałem ich 18 i wszystkie zaliczyłem w jednej trasie Tarnów-Gdańsk-Tarnów mając te 16 wracałem z przyczepą znów z Gdańska i we Włocławku znów mnie łapneli niby rutynowa kontrola posprawdzali wszystko i juz mi oddawał dokumenty nagle pyta gdzie jest hak wbity w dowód okazało sie ze od 3 lat auto nie ma wbitego haka no i sie zaczeło z pół godziny zajeło mi przekonanie ich by mnie puścili dalej bo chcieli zabrac dowód zostawic przyczepe mandat 500zł it skończyło sie na 2 pkt i 100zł

Mariusz
                                Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• kmink
                                  L&K
                                  • 2007
                                  • 1360
                                  • Superb III (3V3)

Panowie, zmiana przepisów dotycząca punktów karnych, ich naliczania, kasowania i kursów która miała wejsc w styczniu nie wejdzie najprawdopodobniej i dalej będzie po staremu...czyli 25y punkt i prawko leci+możliwość skasowania dwa razy w roku po 6p...

Na szybko nie znalazłem info na ten temat ale kilka dni temu mówili o tym w TV...
                                  Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                  https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                  www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Dwiryk
                                    Classic
                                    • 2013
                                    • 3

Mi się niedawno dopier skasowały za pasy w Zielonej Górze, tylko wyjechałem z osiedla i już mnie złapali.
                                    Instalex

Komentarz

• Biszczu
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 5567

Zamieszczone przez Dwiryk
                                      Mi się niedawno dopier skasowały za pasy w Zielonej Górze, tylko wyjechałem z osiedla i już mnie złapali.
                                      w Zielonej Górze mówisz :szeroki_usmiech
                                      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Kedian
                                        Classic
                                        • 2013
                                        • 1

Mi się skaosowały ostatnio, jakieś dwa tygodnie temu, 10 za prędkość, teraz narazie bez punktów, a dzisiaj czytałem o studentach, którzy wymyślili urządzenie do zakłocania pracy fotoradaru, mała skrzyneczka z pokrętłem, ustawia na fotoradarze domyślną prędkość i dla każdego samochodu odczytuje taką samą wartość.
                                        grawerowanie laserem 3D

Komentarz

• Gombat99
                                          Classic
                                          • 2013
                                          • 1

U mnie na szczęście na dzień dzisiejszy puściutkie konto, a tyle jeżdżąc po Polsce to niezły wyczyn.
                                          Lornetki Alpen

Komentarz

• Geros
                                            Classic
                                            • 2013
                                            • 1

Ja w tej chwili mam 14 punktów - trzeba będzie uważać.
                                            firanki

Komentarz

• AKa
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 572
                                              • Mercedes-Benz

Od 5 lat (czyli od kiedy mam prawko)- nie dostałem ani jednego punktu, pomimo tego, że tydzień bez dmuchania w świecznik to tydzień stracony. Do tego jeżdżę bez CB. :wink:

Do tego- powiem szczerze- staram się jeździć w "widełkach" +20km/h, gdzie mandat i punkty są symboliczne. Chociaż to zależy dużo chyba od szczęścia- do mnie zazwyczaj nie mają jak się przyczepić, bo nie przeginam za bardzo. Jestem wyczulony na pasy i ciągłe.

Chociaż raz ominęła mnie dycha, a może i więcej... Bo co by było za przekroczenie o 120km/h ? :roll:

Iqwan- gdzie żeś tak nałapał...? :shock:
                                              Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• mikolaj93
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 385
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez AKa
                                                Bo co by było za przekroczenie o 120km/h ? :roll:
                                                10 punktów i 500zł Już to przerabiałem 2 razy.
                                                Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
                                                !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
                                                Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• mamaj12
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 1956
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

A ja dziś zasiliłem konto 8 pkt
                                                  obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                                                  wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• fernando
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 1890

A ja dziś zasiliłem konto 8 pkt
                                                    mamaj12, i z czego tu się cieszyć, ja wczoraj tak samo, a mam już 24 punkty w sumie :cry:

Komentarz

Pracuję...