chodzi mi o to, że nawet jak przekroczysz limit to to wszysrtko długo trwa, a prawo jazdy tak naprawdę (uprawnienia) zabiera się po niezdanym egzaminie, więc jest jeszcze sporo czasu, a egzamin tak jak mówiłem - jest do zdania
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Niezły komplet punktów Ja do niedawna miałem 18 po roku się zeruje, szkoda że nie ma tak z mandatami nie ma co narzekać w ANGLII jest 12 i zerują się co 4 lata a z egzaminem kolega ma racje jest do zdania
fernando, konkrecik. Gratki, jak będą jakieś zawody na forum typu "oczko" to masz pierwsze miejsce :diabelski_usmiech
Ja przez prawie rok jeździłem z chyba 18-toma. Ale teraz już luzik.
Tylko mnie wnerwia ostatnio, że prawie połowa mojej uwagi na drodze idzie na wypatrywanie przyczajonych w krzakach, albo nieoznakowane na ogonie :-/
Wczoraj farta miałem, na wysokości M1 zdjęli motocyklistę za mną. A tak spokojnie chłopak podróżował. Myślałem, że odkręci i patrzyłem kiedy mu zjechać, ale spokojniutko pomykał w granicy 140-150 km/h. A oni oczywiście tylko wyczekali na koniec ekspresówki. I to ma być dla poprawy bezpieczeństwa niby...
fernando, konkrecik. Gratki, jak będą jakieś zawody na forum typu "oczko" to masz pierwsze miejsce :diabelski_usmiech
Nie biorę w tym udziału, chyba że główną nagrodą będzie hajs na zapłacenie tych wszystkich mandatów :roll:
Ale farta w tym trochę jest, że już drugi raz jestem ciągle na granicy, a nie poza nią już...
szkoda, na pewno tak? Kiedy wprowadzają do systemu w takim razie? Ja byłem przekonany, ze są ważne rok od popełnienia wykroczenia, co jest istotne w przypadku zdjęć z fotoradarów, gdzie od momentu popełnienia wykroczenia do momentu dostarczenia oświadczenia do straży gminnej, jest jakiś miesiąc czasu...
fernando, na pewno, ale to trzeba się już z nimi szarpać wtedy kiedy gra jest warta świeczki
bo tak to każdy Ci powie, że od dnia popełnienia wykroczenia i wy@#$#dalać
[ Dodano: Wto 07 Maj, 13 09:19 ]
Zamieszczone przez fernando
Kiedy wprowadzają do systemu w takim razie?
nie wiem, kiedyś były opóźnienia nawet półroczne a potem trąbili, że wszystkie punkty znajdują się na koncie już w ciągu tygodnia, niech nasi policjanci powiedzą jak sprawy wyglądają aktualnie.
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
szkoda, no nic, dzięki w takim razie za informacje, bo żyłem w błędzie do tej pory, a tu najwyraźniej raz opłaca się zwlekać z odsylaniem dokumentów, a innym razem spieszyc :diabelski_usmiech Nawet tutaj liczy się taktyka widocznie :lol:
Muszę powiedzieć, że jak jest z tymi służbami innymi niż policja i jak wtedy wygląda procedura NIE WIEM, mówię o sytuacji, kiedy zatrzymuje Cię normalny policjant.
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
fernando napisał/a:
Nawet tutaj liczy się taktyka widocznie
Muszę powiedzieć, że jak jest z tymi służbami innymi niż policja i jak wtedy wygląda procedura NIE WIEM, mówię o sytuacji, kiedy zatrzymuje Cię normalny policjant.
Rety, jakie to złożone procedury są, a ja zawsze myślałem, że mandat jest mandat... Tak czy inaczej, dzięki za informację :wink:
Są ważne rok od dnia popełnienia wykroczenia - czyli wystawienia mandatu - masz datę na mandacie - potem to jest dowód w razie gdyby chcieli Ci prawko zabrać.
Są ważne rok od dnia popełnienia wykroczenia - czyli wystawienia mandatu
To przeczytaj jeszcze raz uważnie, co było obiektem naszej dyskusji.
Jeśli data wystawienia mandatu i data popełnienia wykroczenia są takie same, to nie będą Ci liczyć roku od daty urodzin Twojego dziecka przecież :wink:
Chodzi o to, co w przypadku, gdy data popełnienia wykroczenia i data wystawienia mandatu nie są te same, jak w przypadku mandatów z fotoradarów...
Komentarz