Wjazd do Zakopanego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KIKO80
    Classic
    • 2008
    • 10

Wjazd do Zakopanego

Zamieszczone przez mattyah4x4
    i zbierasz zęby z podłogi po każdej polskiej dziurze...
    Co kto lubi. Nie zauważyłem efektów ubocznych po wymianie na tuleje z cupry.
  • chopinnn
    Drive
    • 2007
    • 60

Wjazd do Zakopanego

Ponieważ licho mnię wygnało do Zakopanego w tą sobotę (8 czerwiec) to mam dwa pytania?

Czy w sobotę około 10 - 11 (przed południem) można się przy wjeździe do Zakopanego spodziewać jakiś większych korków?

Będę jechał od Nowego Sącza i korci mnie aby skręcić przed Nowym Targiem na Białkę a potem przez Poronin do Zakopanego - tak aby się przez nowy Targ nie pchać? - tylko czy to dobra idea?

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14890
      • Octavia IV (NX3)

chopinnn, każdego ranka od poronina do Zakopanego może być korek. Wszyscy wala do Zakopca w strone gór - i ci z okolic co jadą na weekend i ci co jadą z kwater z Dunajca, Szaflar itp.

Ale można to szprytnie ominąć.

1) za skrzyżowaniem w Poroninie (przejazd przez tory na Bukowinę), za mostkiem skręcasz w prawo w lokalna uliczkę (ul. Kasprowicza - ul. Ustup) i jedziesz równolegle do Ustupu (ORLEN).
      2) Przy stacji ORLEN wjeżdżasz na Zakopiankę i zaraz zjeżdżasz znowu w prawo w taką samą lokalną uliczkę równoległą do Zakopianki (ul. Guty - ul. Bachledy - ul. Spyrkówka)
      3) wyjeżdżasz na Zakopiankę

Nie wiem gdzie dokładnie jedziesz, ale dalej można też pojechać w prawo przed rondem (ul. Tatary - ul. Kamieniec)

Można też zamiast robić
      "2) Przy stacji ORLEN wjeżdżasz na Zakopiankę i zaraz zjeżdżasz znowu w prawo w taką samą lokalną uliczkę równoległą do Zakopianki (ul. Guty - ul. Bachledy - ul. Spyrkówka)"
      od ORLENU na Ustupie jedziesz w lewo i zaraz w prawo pod wiadukt kolejowe - przez Olczę (ul. Droga do Olczy).
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• chopinnn
        Drive
        • 2007
        • 60

Hehe dobre, dzięki - fajnie to widać na Google maps.

Komentarz

• Octaman
          Classic
          • 2009
          • 13
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja bym jechał tak:
          Skręciłbym przed Nowy Targiem na Białkę. Dalej przez Bukowinę na Poronin, ale w Kośnych Hamrach za Stasikówką skręcił na Murzasichle. Przejechał całe i na końcu drogi skręcił w drogę Balcera w prawo na Zakopane. Zjeżdżasz wtedy na rondo w Zakopanem.

Tak jeżdżą tubylcy z Białki. Omijasz skręt w Poroninie w takich dniach zapchany.

Pozdrawiam.
          Pozdrawiam,

Komentarz

• ruwado
            RS
            • 2009
            • 14890
            • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Octaman
            Ja bym jechał tak:
            Skręciłbym przed Nowy Targiem na Białkę. Dalej przez Bukowinę na Poronin, ale w Kośnych Hamrach za Stasikówką skręcił na Murzasichle. Przejechał całe i na końcu drogi skręcił w drogę Balcera w prawo na Zakopane. Zjeżdżasz wtedy na rondo w Zakopanem.

Tak jeżdżą tubylcy z Białki. Omijasz skręt w Poroninie w takich dniach zapchany.
            przez Stasikówkę. Murzasichle też można, tylko potem jak Zakopcu chcesz być blisko wjazdu od Poronina, musisz zakopiańskie korki pokonac przez całe miasto. Może teraz jest luźniej w samym centrum, ale w ferie, wakacje to masakra.
            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• chopinnn
              Drive
              • 2007
              • 60

Dzięki za wskazówki, na szczęści było bez korków więc nie trzeba było kombinować.
              Wesele udane w z każdej strony

Komentarz

• ruwado
                RS
                • 2009
                • 14890
                • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez chopinnn
                Wesele udane
                a... to taki wyjazd był 8)
                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• bta
                  Drive
                  • 2010
                  • 63
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

Jak jest tłoczno to najlepiej tak zrobić,jak napisał Octaman.
                  Pozdrawiam
                  Tubylec z Białki

Komentarz

Pracuję...