Zamieszczone przez mattyah4x4
Wjazd do Zakopanego
Zwiń
X
-
Wjazd do Zakopanego
Ponieważ licho mnię wygnało do Zakopanego w tą sobotę (8 czerwiec) to mam dwa pytania?
Czy w sobotę około 10 - 11 (przed południem) można się przy wjeździe do Zakopanego spodziewać jakiś większych korków?
Będę jechał od Nowego Sącza i korci mnie aby skręcić przed Nowym Targiem na Białkę a potem przez Poronin do Zakopanego - tak aby się przez nowy Targ nie pchać? - tylko czy to dobra idea?
-
-
chopinnn, każdego ranka od poronina do Zakopanego może być korek. Wszyscy wala do Zakopca w strone gór - i ci z okolic co jadą na weekend i ci co jadą z kwater z Dunajca, Szaflar itp.
Ale można to szprytnie ominąć.
1) za skrzyżowaniem w Poroninie (przejazd przez tory na Bukowinę), za mostkiem skręcasz w prawo w lokalna uliczkę (ul. Kasprowicza - ul. Ustup) i jedziesz równolegle do Ustupu (ORLEN).
2) Przy stacji ORLEN wjeżdżasz na Zakopiankę i zaraz zjeżdżasz znowu w prawo w taką samą lokalną uliczkę równoległą do Zakopianki (ul. Guty - ul. Bachledy - ul. Spyrkówka)
3) wyjeżdżasz na Zakopiankę
Nie wiem gdzie dokładnie jedziesz, ale dalej można też pojechać w prawo przed rondem (ul. Tatary - ul. Kamieniec)
Można też zamiast robić
"2) Przy stacji ORLEN wjeżdżasz na Zakopiankę i zaraz zjeżdżasz znowu w prawo w taką samą lokalną uliczkę równoległą do Zakopianki (ul. Guty - ul. Bachledy - ul. Spyrkówka)"
od ORLENU na Ustupie jedziesz w lewo i zaraz w prawo pod wiadukt kolejowe - przez Olczę (ul. Droga do Olczy).pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Ja bym jechał tak:
Skręciłbym przed Nowy Targiem na Białkę. Dalej przez Bukowinę na Poronin, ale w Kośnych Hamrach za Stasikówką skręcił na Murzasichle. Przejechał całe i na końcu drogi skręcił w drogę Balcera w prawo na Zakopane. Zjeżdżasz wtedy na rondo w Zakopanem.
Tak jeżdżą tubylcy z Białki. Omijasz skręt w Poroninie w takich dniach zapchany.
Pozdrawiam.Pozdrawiam,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctamanJa bym jechał tak:
Skręciłbym przed Nowy Targiem na Białkę. Dalej przez Bukowinę na Poronin, ale w Kośnych Hamrach za Stasikówką skręcił na Murzasichle. Przejechał całe i na końcu drogi skręcił w drogę Balcera w prawo na Zakopane. Zjeżdżasz wtedy na rondo w Zakopanem.
Tak jeżdżą tubylcy z Białki. Omijasz skręt w Poroninie w takich dniach zapchany.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz