Zamieszczone przez kecaj
Rowezysci na sciezkach rowerowych...
Zwiń
X
-
Rowezysci na sciezkach rowerowych...
Temat rzeka...
Akurat wyjeżdżając z mojej ulicy by dostać sie na główną trzeba stanąć na pasach i drodze rowerowej.
NIE MA OPCJI tak wyjechać by widzieć czy ktoś nie nadjeżdża bez zablokowania ścieżki rowerowej.
Ile to razy rowerzysta psioczył czy pukał w dach bo mu moje auto na ścieżce stanęło.
I tu mam takie zapytanie...co za debil projektował te ścieżki ... co za wariaci prawo stanowią. Wiadomo ze łatwiej jest takiemu rowerzyście zwolnic a nawet sie zatrzymać niz mi co 30 sek wychylać sie za winka i zaraz cofac by nie stawać tym świętym krowom na ścieżce.
No chyba ze mam tylko uwazac na rowery a wyjechać z podporządkowanej z modlitwa ze nikt akurat nie leci główna....
Sam jeżdżę rowerem i wcale nie czuje sie zle jak muszę po prostu ominąć auto ktore chce wyjechać np na STOPie...pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
-
-
Dokładnie rob, żeby zrozumieć rowerzystów trzeba samemu czasem na rower wsiąść i zobaczyć temat od drugiej strony.
Polecam, od razu zmienia się punkt widzenia i można przywidzieć co "druga strona" za chwilę zrobi.
Będąc i kierowcą i rowerzystą, widzę co dzień jakie kwiatki jedni i drudzy odstawiają na drodze. Nawyki, delikatnie mówiąc, "drobnomieszczańskie" pokazują się mniej więcej 50/50
Komentarz
-
-
Ja jak zmieniam swoją Octawkę na rower to ustępuję samochodom nawet jak jestem na ścieżce rowerowej. Osobiście uważam, że skoro jadę rowerem rekreacyjnie to pośpiech do niczego nie jest mi potrzebny i spokojnie mogę poczekać aż inne pojazdy przejadą. Co raz częściej da się zauważyć kulturalną jazdę kierowców a co najciekawsze to wielu z nich to młodzi ludzie (chwalić to), a co za tym idzie często sami się zatrzymują i mnie puszczają.
A co do tematu to niestety baranów od projektowania nie brakuje i w wyżej opisywanej sytuacji to jednak użytkownicy rowerów mogli by być bardziej wyrozumiali i powinni ustąpić dla bezpieczeństwa ogółu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez domel123A co do tematu to niestety baranów od projektowania nie brakujeByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
AdamB, nie wierzysz w możliwości i zdolności naszych inżynierów :diabelski_usmiech
[ Dodano: Wto 04 Lut, 14 19:53 ]
Zamieszczone przez Jark7To nie fotomontaż przyjacielu, tylko artystyczno-sportowa inwencja projektanta, coby rowerzyści nie posnęli za kierownicą jeżdżąc slalomem :diabelski_usmiechOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz