piotrek_gdy, jest ale nie w tym samym co część mechaniczna skrzyni ( tak było w 6). W 7 w skrzyni jest zwykły olej przekładniowy ( jak w manualu ) a w mechatronice olej hydrauliczny ( podejrzewam, że taki jak do wspomagania ). Oba oleje są między sobą całkowicie odseparowane.
Przyczepa kempingowa i Octavia
Zwiń
X
-
Przyczepa kempingowa i Octavia
Drodzy użytkownicy Octavii, czy ktoś z was ciągną swoją "Kurą" :szeroki_usmiech przyczepę kempingową, wybrał się takim zestawem w jakąś daleką podróż. Może podzielicie się wrażeniami z takiej podróżny. Wiem, że do kempingu to powinien być docelowo jakiś mocniejszy, o większej masie i mocy samochodzik lub nawet dostawczak, gdzie przełożenia w skrzyni są inne, krutrze, ale mamy co mamy. Jakby temat podobny już istniał to sorki.
-
-
Do Jugoslawii to Polacy jezdzili Fiatem 126p z przyczepka Niewiadow - prawda :twisted:
Znam mase ludzi, ktorzy jezdza z przyczepami rzedu 900-1200kg za autami typu Focus, Mondeo, Octavia 1 nawet z silnikami w okolicach 100KM.
Da sie, tylko nalezy nauczyc sie jezdzic takim zestawem, bo to zupelnie inaczej rusza, podjazdy pod gore to trzeba przemyslec, zeby nie zabic sprzegla o hamowaniu nie wspominajac.
Ja jak jezdze to tylko z towarowymi lekkimi lub kiedys jezdzilem taka siedmio metrowa przyczepka za Polonezem truckiem bez wspomagania. Tez dalo sie jezdzic nawet z ponad 1 tona za soba
Komentarz
-
-
greg44, nie wiem jaką masz przyczepę, ale mój wójo z powodzeniem ciągał w trasy 500km (W-wa - Łeba) "niewiadówkę" 126 nowego typu VW Golfem mk2 1.6"i", Avensisem T22 1.8i 110KM a ostatnio Octavią 1 1.6i... Kuzyn ciągał małą Hobby Zafirą 2.0DTI i ostatnio Rav4 2.0d4d 116KM.
Jeśli Ty masz normalną rozmiarowo jednoosiówkę, to (bazujac na powyżzszych doświadczeniach) raczej większego problemu z ciągnięciem jej mocnym dieslem nie powinieneś mieć...
No ale pisze to teoretyk: nigdy nie ciągałem kempingu...
Komentarz
-
-
Re: Przyczepa kempingowa i Octavia
a po co Ci krótsze przełożenia :lol:Zamieszczone przez greg44Wiem, że do kempingu to powinien być docelowo jakiś mocniejszy, o większej masie i mocy samochodzik lub nawet dostawczak, gdzie przełożenia w skrzyni są inne, krutrze, ale mamy co mamy.
masz bardzo mocnego diesla, pociągnie spokojnie dużą przyczepę
problem jest inny... słyszałeś kiedyś o max DMC zestawu ? :szeroki_usmiechDiesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16
uwaga
nie robimy pompowtryskiwaczy
Komentarz
-
-
greg44,
ciągałem przyczepy kempingowe Polonezem przez 10 lat, Toyotką (75KM) 4 lata, obecną Skodą przez 2 lata (jak jeszcze było 115 KM).
Problemów raczej większych (ze Skodą) nie widzę - po pierwszych 50 km sam wyczujesz jak jechać z przyczepą. Większe problemy możesz mieć z przyczepą: mi Niewiadówek powyżej 120 km.h zaczynał fruwać i miałem ciągłe problemy z kołami bo się bębny przegrzewały
Inna sprawa - jak poprzednik napisał - to sprawa uprawnień na taki zestaw
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
trzeba zlookać w dowodzie ile możesz max ciągnąć z hamulcem- u mnie pisze 1400kg (pozycja O1)Zamieszczone przez MaicroftOctavia DMC ma ponizej 2000kg wiec przyczepa moze miec DMC do 1500kg i mozna tym jezdzic na B kategoria bez obawy o viatole
to tego masa własna wg dowodu 1350kg i mam max zestaw 2750kg...więc zakłądając że ciągnę przyczepę co waży 1500kg to już jestem w lekkiej d.... bo przekroczyłem max masę co mogę mieć na tyłku
a co do ciągniecia zestawu 3,5t na kat B- tak, jest to prawda tylko trzeba zwracać uwagę na masę auta i masę przyczepy.....w myśl zasady że możesz max ciągnąć tyle co sam ważysz
Komentarz
-
-
Ja ciągnąłem w tym roku na Chorwację przyczepę Hobby de luxe.Ta przyczepa waży 1600kg, a ciągnąłem ją Volvo v70 w dieslu o mocy 170 koni.Moje spostrzeżenia były takie,ze pokonanie wzniesień wymagało redukcji do 3 biegu,co chwila wyświetlał mi się na kompie komunikat o tym, abym zwolnił z racji przegrzewającego się silnika.Można takie przyczepy ciągnąć octavką,ale wg. mnie jest to mała męczarnia dla auta, wiem,że po prostej jakoś idzie z tymi mocami auta, ale pod górkę jest trochę trudnawo.Na kempingu obok nas rozstawił się facet,który swój camping przyciągnął dodgem o mocy 480 koni i on mówił,że wogóle nie czuł,aby coś miał za dupą.
Komentarz
-
-
Ja tez bym się przyczepy bez hamulca nie dotykał. Kiedyś wracając z pomaturalnego objazdu po Alpach Austrii i Szwajcarii w południowych Niemczech gdzieś w okolicach Ludwigshaffen miałem taką sytuację, że o te centymetry uratował mnie właśnie hamulec przyczepy - i to lekkiej, takiego niedużego Knaussa 3-osobowego (coś a'la te nowsze Niewiadówki).Zamieszczone przez MaicroftA sa kempingi bez hamulca?? Ja tam bym takiego nie bral nawet pod uwage. Ja nie widze mozliwosci jazdy taka. Niewiadow n126 to juz raczej przezytek
A w temacie - ciągnąłem ją wtedy (1996r)Audi 80 - z dieslem 1,9 - całe 80KM i nie wspominam tego traumatycznie.
Komentarz
-
-
greg44, Spokojnie da sobie rade Octavia z przyczepa co prawda nie miałem okazji jeździć z kępingową ale spora jeździlem dwuosiówką (z wysoką plandeką) z hamulcem (waga przyczepy 500kg) z ladunkiem tona a nawet i 1,5 tony i Octavia I z silnikiem 1,9 śmigała jak miło z tą przyczepą fakt trzeba się przyzwyczaić do przyczepy zmienić styl jazdy itd. itp
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
greg44,
Mam przyczepę DMC 1200 kg,masa własna 827 kg,ale zawsze coś w niej wożę (butla gaz,przedsionek,krzesła,stoły itp.) więc myślę,że realnie wychodzi ok. 1000 kg.
Octavia 1,9 po programie u Aligatora 142 PS daje radę bez problemu.Podczas każdego urlopu przejeżdżam ok.2000 km przy średnim spalaniu 10 l/100.Pozdrawiam Janusz
Komentarz
-
-
Nawet nie masz co się zastanawiać. Jeździłem octavią I 1.9 tdi 90KM z przyczepą jednoosiową dość dużą Hobby i nie było problemów kilka razy po 600 kilometrów nad morze/mazury itp. Jak się rozbujało to się zapominało że się coś wiezie
. Problem był tylko raz - jak był kosmos korek i pod górę. Udało się mocno przysmażyć sprzęgło (dobicie go) i było potem do wymiany. Poza tym jak najbardziej ok, stabilnie i spoko. Cofanie to tylko katorga. Wiadomo, że z przyczepą to już inaczej się jedzie ale nie ma tragedii...
W przyczepie to jednak inna klasa niż pod namiotem
"A miało być tak pięknie..."
4x4 @147KM\330Nm by Rogal
Komentarz
-
-
Trochę odświeżę kotleta ;-)
greg44, z własnego doświadczenia powiem Ci, że skodzie ciężko idzie ciąganie przyczepy. Nie wiem jak da radę sobie BKD, moje pierwsze ASV dawało sobie kiepsko radę, max prędkość 100 i to już św. Krzysztof się pokazywał. ASV wiadomo było "niskie", chyba najniższe :lol:, autem bujało, na zakrętach trzeba było ostro zwalniać, spalanie x 2.
Przyczepa na jednej osi o wadze 780 KG, + graty myślę, że nie ważyła więcej niż tonę.
Ogólnie dawała radę ale można było odczuć, że auto się męczy.
Była to jedyna wycieczka octavii z przyczepą.
Roku następnego pojechała już za Mitsubishi Outlander - bez porównania, tu się nie czuje, że się ciągnie ;-)Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Hi
Od czterech lat za naszą OI combi 1,9TDI (110) gania przyczepka TEC DMC 1000 i powiem szczerze że taki zestaw super się prowadzi. Przyczepka ma zamontowany stabilizator jazdy, uważam ten wynalazek naprawdę za przydatny tym bardziej że jedziemy zazwyczaj wypoczywać a nie denerwować się. Co do prędkości przelotowych na drogach to normalnie 70 - 80 km/h na autostradach 90 - 100 km/h. Średnie spalanie około 7,5 - 8 l/100. W tym roku natomiast ogonek nad morze potoczył się za OII 1,6 MPI + LPG (104) komfort jazdy lepszy ale tu już wyraźnie czuć było że coś się nam do du..y przykleiło, częste redukcje, brak przyspieszenia. Ale w myśl zasady "nie spieszę się jadę na wakacje" dało rady. spalanie LPG na poziomie 12 l/100. Konkludując do ciągania cepki zdecydowanie lepsze są TDI (większy moment). Jestem na karawaning.pl.
Komentarz
-
Komentarz