RS do kasacji ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • greg505
    L&K
    • 2013
    • 1239

Oj nieciekawy widok :?
    Rska nie ma kurtyn bocznych? Teoretycznie te z prawej strony powinny odpalic
    Black magic

Komentarz

• martin78_1978
      Classic
      • 2013
      • 28

Hej
      Każda uwaga cenna dziękuje .
      Jutro o 14 mam rzeczoznawce z ubezpieczalni , już jestem przygotowany i sprawę nagraną z adwokatem łatwo nie oddam RS - ki

P.S. moja wersja była jak biedna tylko 4 poduszki w/g vinu.
      Pozdrawiam

Komentarz

• siemi1
        L&K
        • 2012
        • 1287
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BMM 2.0 TDI 140 KM

pogadaj z gościem w 4 oczy nieoficjalnie niech Ci powie czego się spodziewać można i ile wyjdzie naprawa. warto by dopilnować aby wpisał każde uszkodzenie aby jak najmniej wrak był warty. i auto wycenione przed uszkodzeniem wysoko. U mie udało sie podnieść wartość auta po wycenie rzeczoznawcy z PZMOT-u o ok 20%!! Najwazniejsze przypilnować każdego szczegółu. Ubezpieczyciel zroi wszystko aby Ci wypłacić jak najmnijej. Przygotuj sie na kilka dobrych tygodni pisania pisemek... u mnie z Leonem to było 3 miesiące od stłuczki do odebrania naprawionego samochodu.
        Spalanie - Motostat.pl
        Jest 171,7 KM i 402,9 Nm
        Moja OII FL 2.0TDI Kombi, oszust RS
        Sprzedam na OLX!!

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez greg505
          Rska nie ma kurtyn bocznych?
          zależy od wersji, roku i rynku na jaki auto było produkowane :roll:
          nie wszystkie miały
          RS wyposażeniowo to nic innego jak Ambiente
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• mka1
            Classic
            • 2014
            • 6

Zamieszczone przez westwi78
            tak? To mu ubezpieczyciel AC wypłaci odszkodowanie, gdy mógł to zrobić ubezpieczyciel sprawcy?.
            Oczywiście, że tak. Dodatkowo poszkodowani często korzystają z własnego AC w przypadku spraw ciągnących się przed sądem. W przypadku wygranej ubezpieczyciel AC rozlicza szkodę regresem z OC sprawcy i nie traci się zniżek.
            Co do prędkości to uważam, że nie będzie już podnoszony ten temat bo winnym i tak jest ten co wymusił pierwszeństwo.
            www.pomocdrogowakalemba.pl Laweta Wieluń

Komentarz

• westwi78
              RS
              • 2008
              • 2940

Zamieszczone przez mka1
              Oczywiście, że tak
              faktycznie, masz racje.

Zamieszczone przez mka1
              Co do prędkości to uważam, że nie będzie już podnoszony ten temat bo winnym i tak jest ten co wymusił pierwszeństwo.
              tak zazwyczaj jest (i tutaj też tak pewnie będzie), jednak ... nie zawsze--> http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1...w_centrum.html

Komentarz

• xcracer
                Elegance
                • 2014
                • 851
                • Octavia II (1Z3)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Potwierdzam to, co kolega napisał powyżej. Można likwidować szkodę z własnego AC. Po zakończeniu całego postępowania likwidacyjnego nasz ubezpieczyciel zwróci się do ubezpieczalni sprawcy o zwrot kosztów.
                Moja FLka:

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=xcracer

Komentarz

• no_fear
                  Rider
                  • 2010
                  • 504
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Re: RS do kasacji ?

Zamieszczone przez martin78_1978
                  ...wyrzuciłem na luz...
                  :shock: podczas hamowania/próby uniknięcia kolizji miałeś na to czas ?

nie życzę Ci tego, ale mogą próbować mierzyć drogę hamowania itd. itp. i zrobić współwinę...
                  www.SPAmobile.pl

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

No i co... auto hamujace na biegu zostawia inne slady niz hamujace na luzie ?? Przeciez jak hamujesz to naciskasz sprzeglo z czasem.
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• no_fear
                      Rider
                      • 2010
                      • 504
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Ehh poruszyłem dwie osobne kwestie, nie powiązane ze sobą:
                      1. sytuacja podbramkowa, ułamki sekund na reakcje i tracić czas na wrzucanie luzu ??!!
                      2. widać było sucho więc ślady hamowania są doskonale widoczne...
                      www.SPAmobile.pl

Komentarz

• oolsztyniak
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6647
                        • Superb II combi (3T5)
                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez martin78_1978
                        ale świadkowie ( trzy dziewczyny z przystanku, znajome drugiego kierowcy ) orzekły ze jechałem szybko
                        Co to znaczy szybko?
                        Wspaniale, że owe dziewczyny mają mierniki prędkości w oczach i potrafią zweryfikować prędkość pojazdu.
                        To bym olał, niech sobie gadają ile chcą.

Co do samej skody to jak na moje oko będzie szkoda całkowita :-(
                        Kwestia tylko tego typu żeby jak najwięcej kasy wyciągnąć od TU a za pewnie jak koledzy wspomnieli będzie to lekka przepychanka.
                        Po otrzymaniu wyceny od rzeczoznawcy jeśli masz kumpla w ASO niech oni na podstawie tego zrobią swoją wycenę.

I daj znać co tam nawymyślał pan z TU.
                        Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                        Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• martin78_1978
                          Classic
                          • 2013
                          • 28

Witam
                          Wczoraj był pan z Ergo Hestii , naliczył 50 parę pozycji uszkodzeń niestety nie potrafił stwierdzić uszkodzeń w silniku ( pęknięta miska wylany olej) bo według niego potrzeba by ściągnąć zderzak , czyli tak jak na moje oko przyłożył się średnio na jeża.

Byłem na Policji tego Pana wypisano ze szpitala po2 dniach , słuch mu wrócił .
                          Mandatu nie przyjął , ale Policjant prowadzący sprawę stwierdził iż wina leży całkowicie po jego stronie i tak jest orzeczone . Na pytanie co może zyskać ? Policjant powiedział ze nic . Będzie rozprawa jak nie przyjmie mandatu ,ja będę w roli poszkodowanego. Jeśli chce udowodniać ze ja się przyczyniłem częściowo do kolizji musi brać biegłego i wnosić sprawę do sadu , ale jest podobno na przegranej pozycji.

Sprawę likwidacji szkody będzie prowadził w moim imieniu Adwokat polecony mi przez Kolegę z Forum XCracer , za co dziękuje i pozdrawiam . We wtorek ma być rzeczoznawca współpracujący z moim Adwokatem ..... zobaczymy jak się sprawy potoczą .

Hej

Komentarz

• siemi1
                            L&K
                            • 2012
                            • 1287
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BMM 2.0 TDI 140 KM

3mam kciuki.
                            Spalanie - Motostat.pl
                            Jest 171,7 KM i 402,9 Nm
                            Moja OII FL 2.0TDI Kombi, oszust RS
                            Sprzedam na OLX!!

Komentarz

• xcracer
                              Elegance
                              • 2014
                              • 851
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jeśli to Pan H. o którym Ci wspominałem to będzie dobrze. Kilku znajomych korzystało z jego pomocy, wszystkie sprawy zakończone bardzo pozytywnie.

W późniejszym etapie śmiało będziesz mógł dochodzić zwrotu kosztów adwokata i rzeczoznawcy.
                              Moja FLka:

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=xcracer

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 1594
                                • Superb II (3T4)

To moze ja napisze kilka zdań
                                Po pierwsze tak jak pisał Adam liczy sie czas naruszenia czynnosci zyciowych a nie czas w szpitalu lub L4
                                Po drugie nawet jezeli SPRAWCA ma obrazenia kwalifikujace go do wypadku to sprawa kończy sie mandatem (jezeli go przyjmie) bo on spowodował wypadek i nie funkcjonuje jako poszkodowany, ze swoim zdrowiem moze robic co chce
                                I najwazniejsze-zależy jakie czynnosci na miejscu wykonali policjanci, jezeli takie jak do wypadku to napewno zwymiarowali ślady hamowania Twojej Skody. Na podstawie ich długości, uszkodzeń pojazdu oraz prób porównawczych biegły jest w stanie ustalić i podac orientacyjna predkośc (+/- 10-20km/h) Twojego pojazdu. Takie ustalenia czyni sie w sprawie wypadków drogowych
                                I najwazniejsze-miejmy nadzieje że Twój przeciwnik nie ma kumatego prawnika bo jak zaczną drążyć sprawę to dobry prawnik swoja gadka jeszcze wykarze, że to właśnie przez twoja prędkość kierowca wyjeżdżający z podporządkowanej nie miał szans Cie zobaczyć
                                Oczywiście piszemy o baaaardzo pesymistycznej wersji

Powodzonka
                                NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                BYŁA TEŻ CEGA
                                A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                                MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2009
                                  • 10918
                                  • Fiat

WIELKIBONGO, "właśnie przez twoja prędkość kierowca wyjeżdżający z podporządkowanej nie miał szans Cie zobaczyć", to właśnie bardzo pesymistyczna wersja, ale dobry prawnik naszego kolegi też może wykazać, że to brak pasów u kierowcy dostawczaka spowodował jego uszczerbek na zdrowiu. I tak w nieskończoność można wyciągać różne ciekawostki i się sądzić :P

Komentarz

• himi
                                    L&K
                                    • 2013
                                    • 1115
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Jeśli jeden z uczestników pojechał do szpitala i w nim został, to bardzo prawdopodobne, że policjanci zrobili dokumentację wypadkową, a nie kolizyjną. Zależy jakie info dostali na miejscu ze szpitala, bo może już wiedzieli, że to typowa obserwacja i będzie kolizja.
                                    Biegali z ,,kołowrotkiem''? Miara na kółku? Był technik, robił zdjęcia?

Brak pasów u kierowcy ciężarówki go zamiata. Żaden biegły nie wykluczy obrażeń będących skutkiem braku pasów. Poza tym to źle wróży mu oczach sądu. Ktoś, kto będąc zawodowym kierowcą ignoruje jeden z podstawowych przepisów (pasy) i wyjeżdża z podporządkowanej to nawet dla szeregowego kowalskiego typowy bandyta drogowy (złamanie dwóch istotnych przepisów drogowych w jednym momencie przy zawodowym prawku). Tutaj jakakolwiek próba obciążania ciebie nadmierną prędkością byłaby tylko rozpaczliwym i tyleż nieskutecznym zabiegiem. Ale to ci prawnik powie. Nie obawiaj się. Powodzenia w odzyskaniu pieniędzy na nowe auto.

Komentarz

• piotrek_gdy
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 7723
                                      • Volkswagen

Zamieszczone przez sew1981
                                      I tak w nieskończoność można wyciągać różne ciekawostki i się sądzić
                                      sew1981, róznica jest zasadnicza- ty gdybasz :roll:
                                      a zarówno Darek jak i ja dokładnie wiemy o czym mówimy bo zajmujemy sie tym zawodowo
                                      więc daruj sobie mnożenie koncepcji
                                      uwielbiam sytuacje w których wypowiadają się wszyscy którzy nie posiadają fachowej wiedzy w danym temacie ale ... poczytali sobie w internecie :lol:
                                      No ale - jak powiedział Stańczyk- wsród Polaków najwięcej jest lekarzy i prawników :wink:

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• zadariusz1
                                        Rider
                                        • 2011
                                        • 543
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

piotrek_gdy no i warto jeszcze dodać,że najwięcej specy mamy od katastrof lotniczych

Komentarz

• westwi78
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2940

Co by nie mówić, zycie pisze rózne, dziwne scenariusze.

Komentarz

• piotrek_gdy
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 7723
                                            • Volkswagen

zadariusz1,

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 1594
                                              • Superb II (3T4)

zadariusz1, w kontekscie wypadków lotniczych nie zabieram głosu :szeroki_usmiech
                                              natomiast jezeli chodzi o ladowe to zdaarzyło mi się kilka widziec

sew1981, a powiedz mi bez jakiegokolwiek gdybania co ma brak pasów do zaistnienia zdarzenia drogowego??? Rozmawiamy tutaj chyba o tym kto jest sprawcą a nie o przyczynach obrażeń Mało tego,napisałem juz przeciez że jezeli sprawcą bedzie ten z ciężarówki to psa z kulawa nogą nie obchodzi jakie ma obrazenia. A jak chcesz mnozyć gdybania to odbiję Ci piłeczkę- czy na drodze która jechał nasz kolega był znak informujący że zbliza się do skrzyżowania?? jezeli był to jego obowiązkiem było zachować szczególna ostroznośc (polecam definicje w KD).

I żeby nie było życze koledze żeby wszystko skończyło sie po jego myśli
                                              W tej dyskusji próbujemy tylko wysnuc wszystkie mozliwe scenariusze 8)

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                              PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                              BYŁA TEŻ CEGA
                                              A TERAZ JEST SUPERB CBBB

Komentarz

• sew1981
                                                RS
                                                S_OCP MemberModeratoRS
                                                • 2009
                                                • 10918
                                                • Fiat

piotrek_gdy, poszło pw
                                                WIELKIBONGO, miałem na myśli rozwlekanie spraw sądowych, mnożenie wniosków. Nie jestem sądem, prawnikiem i nie chodziło mi o określanie winnego zaistnienia wydarzenia, tylko chodziło o rozwlekanie sprawy, szukanie pobocznych wątków - to byl wolny pomysł, a nie fachowa porada. Tym zajmuje się już zapewne fachowy adwokat wynajęty przez Niego, a nie gdybający koledzy z forum :wink: Bo w sumie nic innego w tym wątku nie widzę, poza gdybaniem :P a poza tym przyjrzyj się mojej wypowiedzi, czy ja piszę o winnym kolizji czy o uszczerbku na zdrowiu kierowcy dostawczaka? Taki był mój zamysł, a jak to odczytałeś to nie wiem....
                                                himi, dziwne, że na Ciebie tak nie naskoczyli koledzy za Twoje podobne "gdybanie" :lol: :wink:

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 1594
                                                  • Superb II (3T4)

sew1981, to przeczytaj wypowiedzi swoje i Himi,zrozumiesz różnice

Poza tym ja nie gdybam tylko pisze o konkretnych sprawach, a przy okazji to właśnie na mnozeniu wniosków i rozwlekaniu spraw adwokacci zbierają zniwo :wink:

A ubezpieczyciel chwyci sie każdej,nawet najbardziej błahej przyczyny zeby to przeciągać

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                                  PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                                  BYŁA TEŻ CEGA
                                                  A TERAZ JEST SUPERB CBBB

Komentarz

• sew1981
                                                    RS
                                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                                    • 2009
                                                    • 10918
                                                    • Fiat

WIELKIBONGO, ja w jego wypowiedzi widzę rozwiniętą wersję tego co ja miałem na myśli akurat. Jasno napisał choćby to - "Brak pasów u kierowcy ciężarówki go zamiata. "
                                                    Więc to chyba Ty nie rozumiesz. Ale nie chce mi się już toczyć jałowych dysput.
                                                    I tak prawnik dobry jest koledze potrzebny, a nie nasze mądrości, bliżej lub dalej trafione.
                                                    Miałem na myśli, żeby kolega chwytał się tego co mu d....uratuje w sytuacji kiedy kierowca też wynajmie sobie prawnika i będzie chciał na siłę coś udowadniać bezpodstawnie właśnie. To polska czyli dziki zachód,prawo sobie, a układy i życie sobie. Z księżyca spadłeś? :P

Komentarz

Pracuję...