Jak zawsze chodzi o kasę. Jak by chodziło o bezpieczeństwo. To radary były by też w kilku miejscach w Warszawie. Ale tam zawsze tylko tajniacy jeźdźą. A syrenę to na codzień się słyszy. A jak by był foto to nie wiem czy nie było wy z tego więcej kasy. Bo można było by więcej zdjęć zrobić bo przez 24/7.
100 nowych fotoradarów
Zwiń
X
-
teraz się zacznie...chore przepisy weszły. już ludziom łapankę robili w nocy i zabierali prawka na prostych odcinkach bez richu kompletnie w nocy...co przekroczyli o 50 km/h...zgrozo...chory kraj...to nic wspólnego z bezpieczeństwem nie ma...o kasę znowu chodzi. A jak chcą zabierać i kierować na kursy - wprowadzając przepisy jak na zachodzie, to niech dadzą pensję takie jak na zachodzie, proszę bardzo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981teraz się zacznie...chore przepisy weszły. już ludziom łapankę robili w nocy i zabierali prawka na prostych odcinkach bez richu kompletnie w nocy...co przekroczyli o 50Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Tak patrzę na te kwoty...to jak będzie opcja na mandacie "słownie" to zaleje neta.... :diabelski_usmiech
I taki później zabierze prawo jazdy.... http://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto...-schody/c659n5 Jakby to zrobił obywatel X to już by mu pewnie zabrali....
Komentarz
-
-
jechałem dziś nadwiślanką od Dęblina do Warszawy. patrole co kilkanaście km. niekiedy stali parami, i gdy ludzi po minięciu jednych dodawali gazu, nadziewali się po 1 km na drugi.
ludzie nauczyli się już omijać fotoradary oznakowane i stawać okoniem aby nie płacić oszustom w mundurach, a przecież każdy kolejny min fin planuje (!) wpływy z mandatów jako część budżetu. ilośc płacących drastycznie spadła w porównaniu do najgorszych lat rozboju na drogach, więc wyciskają co się da z tych, których da się złapać i wycisnąć. fotoradary działają na zasadzie bubla prawnego więc padło na patrole z suszarami, bo tu obywatel nie ma większych szans na udowodnienie zafałszowania pomiaru. jego słowo przeciwko słowu mundurowych i lipnych biegłych, a użytkowanie suszarki niezgodnie z instrukcją jest argumentem przez sądy pomijanym milczeniem. dziękuję, dobranoc :evil:Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezciekawe jak on sam prowadzi samochód...
przepisowo?
Komentarz
-
-
Kaczor jakby mógł, to by prawka zabierał wszystkim za 1km/h.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...0104/150519016. Tutaj gosc skoda stracil prawko....widac tam ten teren zabudowany.....
Komentarz
-
-
Przecież od soboty czytając wszystkie artykuły w necie i oglądając wszystkie wiadomości w TV widać jedno - wszyscy straszą i sieją postrach,, ze od 24 00 w niedzielę....... policja wylegnie na ulice. I wyległa - łapanki, żeby w poniedziałek pochwalić się po pierwszych nocnych godzinach ilością odebranych praw jazdy. Tylko to najważniejsze - liczba odebranych prawek i kwota mandatów!!!!!
A jak porównać przekroczenie prędkości o 50 w centrum Warszawy i w nocy na pustej i odizolowanej Trasie Siekierkowskiej???pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezno ale ten cały duda czy jak mu tam, wcale z łagodniejszego środowiska się nie wywodzi
Kaczor jakby mógł, to by prawka zabierał wszystkim za 1km/h.Zamieszczone przez rafikiNiech najpierw sam zrobi to wtedy pogadamy
_________________Zamieszczone przez Waśkanic nie zrobi bo się boi cienia podejrzenia o danie w łapę egzaminatorowi
taka mentalność. Zimny Lech dobrze to pokazał prezydentując w warszawie.
Komentarz
-
-
Jestem również zdania, że przepisy są zbyt surowe. Weźcie jednak pod uwagę że w większości cywilizowanych krajów europy zachodnie takie przepisy obowiązują i ludzie jakoś jeżdzą przepisowo. U nas niestety jest jeszcze mentalność, że na drodze nie szanuje się drugiego uczestnika ruchu jak i pieszych więc nie jest to do końca takie bezsensowne. Pewnie Ci co cisną i tak będą cisnąć, ale może do nie których choć dotrze. Jak był ktoś np. w Londynie tam jak pieszy dochodzi do przejścia dla pieszych to auta poprostu się zatrzymują z automatu a u nas ...Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez howardJak był ktoś np. w Londynie tam jak pieszy dochodzi do przejścia dla pieszych to auta poprostu się zatrzymują z automatu a u nas ...
[ Dodano: Sro 20 Maj, 15 08:45 ]
Zamieszczone przez howardWeźcie jednak pod uwagę że w większości cywilizowanych krajów europy zachodnie takie przepisy obowiązują i ludzie jakoś jeżdzą przepisowo.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
U mnie tzw stara 7....chodniki po obu stronach, droga szeroka z poboczami ograniczenie 50! Jakies centrum miasta...rowniez 50tka! I tutaj jest ta glupota. Albo wyjazd z lasu jeden dom w oddali - teren zabudowany. Wyjazd z Kielc na Skarzysko ul Radomska....z gorki, brak zagrozenia kolo salonu forda zza krzaka suszarka.... Praktycznie stale miejsce.
Komentarz
-
-
Żeby nie było jestem po waszej (naszej czyt. kierowców) stronie i wiem że dużo trzeba zmienić. Ustawienie ograniczeń czasem jest tragiczne. Najgorsze, że teraz zaczną się łapanki żeby pokazać skuteczność nowych przepisów itd. nie mające nic wspólnego z poprawą bezpieczeństwa.
W takim układie pytanie z innej beczki. Kiedy dostaliście ostatni mandat ?? Jaki i za co ??
Ja jestem handlowcem i też czasem się spieszę w pracy robię rocznie od 30-45 tyś. służbówką i prywatny jakieś 10-15 tyś.) z 2 lata nie dostałem mandatu. Więc chyba nie jest tak źle.Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)
Komentarz
-
-
W takim układie pytanie z innej beczki. Kiedy dostaliście ostatni mandat ?? Jaki i za co ??Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz