Zamieszczone przez pio_wwa
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez mikkim76Trasa mieszana, głównie miasto - 6,3l/100km,
Ostatnio pobiłem rekord na trasie Ustroń-Gliwice 4,2l/100km
dodam ze przy moim stylu jazdy podobnie oscyluje w miesie :shock:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
A u mnie, tak jak w podpisie średnie spalanie 5.64 w cyklu mieszanym ~50/50 trasa miasto. Jadąc do pracy 30km (różnica poziomów ok - 250) spalanie na poziomie 4,7 ale gdy wracam do domu pod górkę to wychodzi do 6,5 /100.
Wczoraj przy przebiegu 820 km zapaliła się rezerwa, do tankowania wskazuje 140 km.
Rekord na pełnym baku 1050 km.
Generalnie staram się jeździć płynnie i dynamicznie ale nie ostro. :lol:
W Poniedziałek mojej czarnej zakończył się okres gwarancji więc zaczynam się zastanawiać nad program ~130 hp a to może zwiekszyć dodatkowo spalanie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez szachuWiec niby można, ale co to była za jazda
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szachu(...)80 km/h to ok. 1500 obr/min).
Jeżeli się jeździ delikatnie (wczuwa się w zachowanie silnika) to nie sądzę, aby było to katowanie silnika)
Na płaskiej drodze śmiało daje się jechać 55 km/h na "5" (ze spalaniem 2,8-3,0 l/100 km)
Oczywiście i tak każdy jeździ jak uważa i niech tak pozostanie.Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
Komentarz
-
-
Łee tam. 50,2l ON. Na tym 571km. Średnia przelotowa - uwaga 16km/h. To jest kur... jazda. Tankowanie do odbicia. Na trasie nad polskie morze wyszło za to 820km na 52l a jazda była taka powolna że myślałem że się zrzygam. Jaka to to oszczędność, kiedy siadam do 1.8T i mam spalanie na tym samym dystansie 11l Pb ? Też tankowanie do odbicia. Nastepne wozidło będzie napewno TPb i 4x4. Nie koniecznie skoda bo za dużo jest fuckupów z tym.*1B1B*1.8T*4x4
*1B1B*1.9T*DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomborOctavia 4x4 TDI 2006r. - spalanie 100% w mieście wychodzi mi drugi z rzędu miesiąc ponad 10 litrów na 100.
Czy to normalne?!Zamieszczone przez hotrainwyniki na poziomie 8,7-9,0lO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomborW sytuacji jeżdżenia tylko z domu do pracy i odwrotnie, nawet nie ma kiedy silnik się nagrzać to chyba będzie mi w zimie i z 11l palił. Życiesuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
tombor, nie przejmuj się, tak jak pisał loru w mieście to i BXE potrafi "łyknąć" Na mojej codziennej trasie mam teraz budowę wiaduktu, przy powrocie z pracy to i bywało że pokonanie odcinka 10 km zajmowało mi 40-50 minut (rekord to ponad godzina). Pewnie się domyślasz jakie miałem średnie spalanie?
Wk... mnie stanie w korku i jeżdżę teraz na około przez centrum (x razy szybciej niż obwodnicą ), ale przynajmniej jadę, a nie stoję i wdycham spaliny.
Komentarz
-
-
abstinent, już chyba ustaliliśmy, że Twoje wyniki są tak wyśrubowane, że nikt nie podskoczy
A tak na poważnie, to nie ma co porównywać spalania, gdy mamy tak różne "środowiska" jazdy. Prosty przykład. Do niedawna jeździłem do pracy stałą trasą (po drodze były ze dwa "światła", korków brak). Spalanie miałem na poziomie 7l (odcinek ok. 6-7 km). Teraz jeżdżę przez centrum i nie ma bata bym dał radę przejechać z takim spalaniem! (po drodze dużo "świateł" i samo natężenie ruchu też większe). A to przecież niby to samo "miasto" co poprzednio i ten sam styl jazdy :szeroki_usmiech
PS. I jak pisałem wcześniej, z samochodem jest wszystko OK, bo jednak też potrafię zejść na trasie poniżej 4,5 l (przy czym zaznaczam, że ta "trasa" to drogi lokalne, cały czas jakieś wioski, więc na "przelotówce" mógłbym zejść jeszcze niżej).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentto po h..a kupować diesla 1.9 który pali 10-11l
1.9 tdi w lato gdzie jest sporo mniejszy ruch łyka w granicach 7-7,5 l/100km
1.8 tsi którego miałem przyjemność powozić kilka dni też w lato, ta sama trasa łykał w granicach 12-13 l/100O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz