piotrek_os, a który to konkretnie, bo kojarzę co najmniej dwie stacje na Puławskiej?
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez bzyq_74loru napisał/a:
110% .... 200% .... :szeroki_usmiech
jestem po mat-fizie, ale tego nie znałem :szeroki_usmiech , człowiek się całe życie uczy :diabelski_usmiech i ... głupi umrze.
100% jazdy po wawie + 10% dojazdu do niej = 110% :szeroki_usmiech
klima ma chłodzić mnie co daje 100% + silnik co daje kolejne 100% = 200% :diabelski_usmiech
:yay: :jump:O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cycekWkońcu pijecie ile trzeba
srednia prekosc 70, czas jazdy 4h, 270 km
srednie spalanie 4.1
gdyby nie ruch w pierwsza strone to moze bym zszedl ponizej 4.0, ale i tak jak narazie to moj rekord.Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
dzis wrociłam z władysławowa do Czeladzi k/Katowic jazda w nocy w 90% trasa nr1
ok 100km autostrady do gdanska i kawałek koło piotrkowa tryb. i dwupasmowka od łodzi do Czeladzi tam srdenia predkosc to 150 do 170 km/h na reszcie trasy ok 120-130 jak sie dało chyba z trzy wahadełka koło włocławka i 600km poszło w ok 8,5h [dwa postoje na kawusie i te trzy wahadełka ] wyjezdzajac z włądysławowa tankowanie pod korek i w czeladzi pod korek weszło 36,22l dokładna odległosc według google maps to 583
co daje ok 6,21 srednia na 100 km klima on 4+50% człowieka hehe kombik załądowany walizami
tydz. temu miałem wieksze ok 6,6 spalanie srednie tez na trasie opisane troche wyzej teraz przed wyjazdem robiłem wymiane oleju i tu mam pytanie czy moze byc taka roznica ze wzgledu na czysty olej czy to tylko zwykły przypadek i roznica wziełą sie ze wzgledu na wieksza odległos ??Szukajacy Octavi I (juz nie, juz posiadajacy )
Po roku 2002
1.9TDI do 110KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez B4rdsrdenia predkosc to 150 do 170 km/h
[ Dodano: Nie 18 Lip, 10 21:19 ]
Zamieszczone przez B4rdzwykły przypadek
(może było pod wiatr )
[ Dodano: Nie 18 Lip, 10 21:20 ]
poza tym co to za różnica 6,2 czy 6,6...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez B4rdsrdenia predkosc to 150 do 170 km/h
[ Dodano: Nie 18 Lip, 10 21:19 ]
Zamieszczone przez B4rdzwykły przypadek
(może było pod wiatr )
[ Dodano: Nie 18 Lip, 10 21:20 ]
poza tym co to za różnica 6,2 czy 6,6...
albo teraz z wiatrem hehe
a i mały zarcik
wracałem z mamuska tesciem zonka i synem znad moza za pilota przez jakis czas miałem mamuske pochwaliła mnie ze odkad mam nowy samochod to jezdze ostroznie bo tam gdzie moge 130 jechałem 100 (dobrze ze była nieswiadoma bo ja mam octawke po przekłądce z anglika :diabelski_usmiech )Szukajacy Octavi I (juz nie, juz posiadajacy )
Po roku 2002
1.9TDI do 110KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez B4rdAdamB zeszło długo bo miałem dwa postoje ok 20-30min i te trzy wahadełka gdzie sie stało i duzo sie tam straciło czasuOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
ostatnia trasa, jazda bardzo oszczędna, ale nie powolna.....
ok. 130 km.. łaziska-racibórz-wodzisław-rybnik-łaziska...... nie wiem, jaka średnia prędkość, ale jechałem rekreacyjnie i wyszło 4,2l/100km....
trasa sompolno-łaziska przez łódź 330 km , prędkość ile wlezie, bo bicie rekordu w czasie było, na pokładzie full, czas 3h45m spalanie 5,3l/100km
motor AGR...
Komentarz
-
-
Hej, jakiś czas temu pisałem, ze zmieniłem 1,8TSI na seata exeo 2,0TDI CR z DPF.
Przejechałem już 3 tys km i na razie takie spostrzeżenia ze spalania:
- przede wszystkim komp oszukuje, zaniża spalanie o 1,5l prawie .... od razu pytanie czy to sie da jakoś podregulować?
- Pierwszy bak wypalony po mieście, komp pokazuje 6,7 a z wyliczenia ręcznego wychodzi 8l.
- Drugi bak wypalony w trasie i komp pokazuje 5,0 a wyliczenie że 6,5l
Teraz jest jeszcze gorzej bo już silnik dotarty i przestałem go oszczędzać. Spalanie po mieście to prawie 10l .... Czy to nie za dużo? Tyle udawało mi się spokojnie utrzymać w TSI i to nawet przy szybszej jeździe.
Żeby nie narzekać, w dieslu na razie podoba mi się jedno w porównaniu z TSI. Chodzi o możliwość utrzymania dużej prędkości przelotowej w trasie. Przy 180 Km/h na 6ce jest 3 000 obrótów a wrażanie jest takie jakby się jechało góra 140...seat exeo 2.0 TDI CR
Komentarz
-
Komentarz