Zamieszczone przez adamusek
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Ponoć można i 100 km przejechać. :PZamieszczone przez piotrek_osryzykant z Ciebie :diabelski_usmiech ja 4 lata temu jak poszukiwałem 0II to praktycznie kazda, która ogladałem (u handlarzy) miała rezerwe i pokazywało 0 - az strach było jechac na jazde próbna :diabelski_usmiechZamieszczone przez adamusekja 50 km od zaswiecenia sie zera w trasie zrobilem...
Komentarz
-
-
Ja też ostatnio zrobiłem kurs krk-wawa-krk na jednym baku i wyszło z całego baku 6.7Zamieszczone przez DeoU mnie w trakcie piątkowego powrotu z Wwy do Krk (w tym godzina stania w korku przed Tarczynem) spalanie wyszło 5,4 :P
Momentami komputer pokazywał, że przy takim "stylu" jazdy na zbiorniku zrobię 1400km :twisted:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Loru, Szkoda jest rozrzutny! 140km trasa Ldz-Waw @ A2 - 3.46dm3/100km. :twisted: Nie byłem w stanie uwierzyć, kiedy na dystrybutorze zobaczyłem koszt przejazdu tej trasy.Zamieszczone przez loruja pierdziu, nie dość, że kapelusz to jeszcze z rondem :szeroki_usmiechZamieszczone przez szkodaspalanie -> 5,98
u mnie niezmiennie 7,5
Ostatnio mi się autko coraz bardziej w tej dziedzinie rozkręca, bo po trasie Warszawa - Kostrzyn/Odrą - Zielona Góra - Warszawa pierwszy raz zobaczyłem jak na jednym zbiorniku przejechałem 1058,8km (z wynikiem 5,02dm3/100km)Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
nieźle, ale musiałeś zamulać autostradę konkretnie, coś takiego to wychodzi na tempomacie 80km/hZamieszczone przez robregLoru, Szkoda jest rozrzutny! 140km trasa Ldz-Waw @ A2 - 3.46dm3/100km. Nie byłem w stanie uwierzyć, kiedy na dystrybutorze zobaczyłem koszt przejazdu tej trasy.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Widzę, że kapelusze na głowach coraz większe :diabelski_usmiechZamieszczone przez szkodanieźle, ale musiałeś zamulać autostradę konkretnie, coś takiego to wychodzi na tempomacie 80km/hZamieszczone przez robregLoru, Szkoda jest rozrzutny! 140km trasa Ldz-Waw @ A2 - 3.46dm3/100km. Nie byłem w stanie uwierzyć, kiedy na dystrybutorze zobaczyłem koszt przejazdu tej trasy.
Komentarz
-
-
spoko, ~tyle miałem i w BKD i w BXE, ale to trzeba mieć stalowe nerwy, nie to co TyZamieszczone przez MaicroftNo tyle to mi jeszcze zadnym nie wyszlo po autostradzie. 80 to chyba za tirem, zeby opor wiatru byl mniejszy, to wtedy realne
tak więc jest to realne, od razu mogę uciąć tą dyskusję
ja miałem na trasie ~200km (oba przypadki nocą), więc nie był to zjazd z górki
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
dokładnie tak :twisted: (a dokładniej 1500rpm @ V => 75km/h licznikowe, 70km/h wg danych GPSu). był to eksperyment z cyklu "czy ekonomizer VCDS-a nie łże", podając chwilowe spalanie na poziomie 3,3dm3/100km (od niedawna jestem mundrala z zegarami pokazującymi spalanie chwilowe, wcześniej bawiłem się VCDS-em by takie dane obserwować) - okazało się, że nie łgał. Tryb ten sprawdza się także przy wędrówkach drogami krajowymi w nocy - na takie auto nie zwracają uwagi fotoradary na terenach zabudowanych. Parę razy byłem w stanie zrobić po 400-500km ciągiem nie redukując bieguZamieszczone przez szkodanieźle, ale musiałeś zamulać autostradę konkretnie, coś takiego to wychodzi na tempomacie 80km/hZamieszczone przez robregLoru, Szkoda jest rozrzutny! 140km trasa Ldz-Waw @ A2 - 3.46dm3/100km. Nie byłem w stanie uwierzyć, kiedy na dystrybutorze zobaczyłem koszt przejazdu tej trasy.

jak mi auto pokazało, że ode mnie zależy, czy woził się będę za 30 czy za 60 gr za kilometr, czym prędzej zorganizowałem sobie tempomat w aucie i nauczyłem się, że ja naprawdę wolę sobie jeździć więcej niż mniej i mogę na to mieć czas, to tylko kwestia podejścia do trasyZamieszczone przez kabanosWidzę, że kapelusze na głowach coraz większe :diabelski_usmiechZamieszczone przez szkodanieźle, ale musiałeś zamulać autostradę konkretnie, coś takiego to wychodzi na tempomacie 80km/hZamieszczone przez robregLoru, Szkoda jest rozrzutny! 140km trasa Ldz-Waw @ A2 - 3.46dm3/100km. Nie byłem w stanie uwierzyć, kiedy na dystrybutorze zobaczyłem koszt przejazdu tej trasy.
Pozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
porównując osiągnięcia swojego BXE do trochę starszego kuzyna ze stajni VWAG czyli motora ASY, mogę powiedzieć, że postęp jest ogromny - około 2dm3/100km przy jeździe w stylu "Kapitan Snuja na szlaku"Zamieszczone przez ArekRAż dziwne to trochę, ale wypada zapytać gdzie ten postęp.......Chyba tylko na stanowiskach laboratoryjnych
Pozdrawiam, Robreg.
----
Komentarz
-
-
ale jaki postęp?Zamieszczone przez ArekRAż dziwne to trochę, ale wypada zapytać gdzie ten postęp.......Chyba tylko na stanowiskach laboratoryjnych
główny postęp masz na końcu rury wydechowej, teraz każdy chętnie dopłaci sporo kasy, żeby tylko uratować jakiś krzaczek :idea: :szeroki_usmiech
trzeba się cieszyć, że te kastrowane i dławione silniki w ogóle działają :lol:
pomijam już fakt, że mój BXE ma dokładnie 2x tyle mocy co Twój AGR i jara ten litr, półtora więcej jak rozumiem
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
1040km do zapalenia się rezerwy.
cohones starczyło mi do 1140 (komp podawał możliwe 30 do przejechania, do docelowej stacji 40km), dotankowałem 10l, na miejscu jeszcze 20.
Spalania nie podaję bo tankowanie do pełna będzie w okolicach 2000km (będzie jeszcze dolewka wcześniej).
Jazda przeróżna - od 40-60km/h (mgła na 20-30m widać, w zasadzie nic nie widać) po 160-190 w niemcowni przy wyprzedzaniu.
Jest dobrze.
Komentarz
-
-
To jakie Ci wyszło spalanie żę tyle kilometrów zrobiłeś?Zamieszczone przez soszek811040km do zapalenia się rezerwy.
cohones starczyło mi do 1140 (komp podawał możliwe 30 do przejechania, do docelowej stacji 40km), dotankowałem 10l, na miejscu jeszcze 20.
Spalania nie podaję bo tankowanie do pełna będzie w okolicach 2000km (będzie jeszcze dolewka wcześniej).
Jazda przeróżna - od 40-60km/h (mgła na 20-30m widać, w zasadzie nic nie widać) po 160-190 w niemcowni przy wyprzedzaniu.
Jest dobrze.
Komentarz
-

Komentarz