Coś w tym jest.
Wybór między super estetyką a funkcjonalnością i praktycznością.
Wybór czy wymieniać filtry gazowe w 5 minut, czy w 30 minut i płacić więcej za wymianę filtrów a na dokłądkę słuchać przekleństw rzucanych gęsto przez gazownika.
Ja osobiście jestem zdania że najważniejsza jest funkcjonalność i łatwość dostępu do instalacji gazowej a "ładność" jest na drugim miejscu.
Wybór między super estetyką a funkcjonalnością i praktycznością.
Wybór czy wymieniać filtry gazowe w 5 minut, czy w 30 minut i płacić więcej za wymianę filtrów a na dokłądkę słuchać przekleństw rzucanych gęsto przez gazownika.
Ja osobiście jestem zdania że najważniejsza jest funkcjonalność i łatwość dostępu do instalacji gazowej a "ładność" jest na drugim miejscu.
Postawiłem na to aby stać mnie było jak nie miło zaskoczy mnie auto na jego naprawę. Bo logiczne,że często kupując auto wspieramy się kredytami. Całkowitego golasa nie chciałem i tak śledziłem oferty przez rok ... tylko po to aby nie dać się nabić w butelkę w momencie kiedy będę kupował auto, bo logiczne,że każdą cenę da się zbić i tak trafiłem na swoją Skodę. Auto planowałem kupić na jesień jednak trafiła się nie daleko podjechałem, była od osoby prywatnej nie najgorzej wyposażona w przystępnej cenie jak na RS i ten rok. Początkowo w ogóle nie brałem pod uwagi instalacji gazowej bo nie liczyłem za ile tankuje... tu 50 tam 100 i się zbierało. Kiedy wyliczyłem,że bierze mi średnio 10.5l/100km to zacząłem się zastanawiać na gazem i wtedy zaatakowałem na lpg.forum i tam zacząłem czytać, pytać jak te modele znoszą gaz. Jak okazało się,że spoko to zacząłem szukać kogoś kto mi założy... z racji,że opinie o gazownikach z 3miasta były różne, temat upadł abym tam zakładał. Znalazłem w Koszalinie ale tu kolejne schody - termin minimum 1.5 miesiąca! A miałem już zaplanowany wyjazd na wakacje, więc zależało mi aby już instalacja zaczęła się zwracać przedstawiłem kolesiowi jak wygląda sprawa i spytałem czy może ewentualnie kogoś polecić i polecił i wtedy uderzyłem w ciemno. Kiedy w Słupsku i okolicach kasowali w graniach 2800zł to ja zapłaciłem 3300zł ale już mam pozakładane graty jakbym kiedyś chciał chipować auto i powiem szczerze... nie dzieje się nic, płynie przechodzi z gazu na benzynę i na odwrót.
Komentarz