Weź Octavię z 2000 roku i np A4 z tego samego rocznika. Porównaj jak zamykają się drzwi. To samo z centralnym zamkiem., a konkretnie hałasem przez niego generowanym. Wytłumienie drzwi odgrywa tu główną rolę.
kontrolka ukladu kontroli skladu spalin,octavia I '04r,1,6
Zwiń
X
-
kontrolka ukladu kontroli skladu spalin,octavia I '04r,1,6
witam,
prosze o pomoc w ponizszym temacie:
po zalozeniu sekwencji do octavii 2004 I 1,6 105KM po przejechaniu ok 1500km zaczela zapalac sie kontrolka ukladu kontroli skladu spalin tj symbol zoltego silniczka,
auto jezdzi i spala normalnie, brak zadnych szarpniec , mulenia itd, tylko ciagle swieci sie kontrolka jw,
po kilkutrotnej regulacji przez gazownika,
-ustawial mieszanke na bogatsza etc ,
- pozniej dopasowal parametry na gazie aby wygladaly jak na benzynie,
niestety pomoglo to na b.krotkka mete,
Kontrolka wciaz sie zapala!!!
KILKUKROTNIE PODCHODZIL DO TEMATU I WIDZE ZE TO GO PRZEROSLO!!!
na logike powinno byc wszystko tak ustawione zeby nie zapalaly sie zadne kontrolki, tak jak bylo na benzynie!!!
zaznaczam ze auto zanim zalozylem gaz nigdy nie wywalalo mi tej kontrolki, a przebieg auta to 130000 km;NAPRAWDE!!!
jesli ktos mialby jakies typy prosze o pomoc;
dziekujeO
tom
-
-
zrób tak jak pisze piotrek_os podłącz pod kompa, wtedy będzie wiadomo co generuje błąd. Instalacja jest jeszcze świeża, więc trzeba się pobawić z ustawieniami. W jakich warunkach zapalił się checkengine (przyspieszanie, na jałowym itp.)?? Miałem to samo, ale jak każdego dnia dopracowywałem parametry w końcu ustawiłem tak jak należy. Napisz coś więcej o tej instalacji. Ja mam KME G3 i znam ją teraz na wylot :-)
Komentarz
-
-
gorgisz, wjeżdżaj na spota :diabelski_usmiech znajdzie się jakiś lekarz z kompem, obadamy Octę i być może uda się postawić trafną diagnozę o dobrego gazownika zapytaj Andrzej.P, bo on najlepiej obcykany w temacie na naszym podwórku :szeroki_usmiechSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wojtas_Poznańo dobrego gazownika zapytaj Andrzej.P, bo on najlepiej obcykany w temacie na naszym podwórku :szeroki_usmiech
- Pitec (Poznań)
- Roboform (ok. Kalisza)
- AutoFlesz (ok. Torunia)
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
kontrolka ukladu spalin
witam,
dziekuje za odpowiedzi;
bylem u piteca;
zwiekszyli cisnienie gazu we wtryskach+regulacja+zapamietanie nowych ustawien;
i
niestety dzis zapalila sie znow kontrolka;
podczas skanowania w pitecu nr kody wskazywal na "problem z tlenem" nie wiem o co dokladnie chodzilo; natomiast kod nie wskazywal na uklad spalin tj to co 'niby' oznacza ta zolta kontrolka silniczka;
prosze o pomoc czy w ogole ktos moze tak ustawic instalacje zeby w koncu znikl problem zapalania sie tej zoltej kontrolki??!!!
dodam ze nie sadze aby cos bylo nie tak machanicznie z samymi sondami,
przed zalozeniem gazu nigdy nawet na moment nie zapalila sie kontrolka zoltego silniczka;
ps
boje sie oprocz tego ze ciagle sie zapala ta kontrolka glownie tego ze z czasem moze byc cos nie tak z silnikiem i bedzie wymagal naprawy-w najgorszej wersji!!
pozdr
tom
Komentarz
-
Komentarz