Śmieszą mnie wpisy, że należy zmienić gazownika bo robi na KME a nie na STAGu? Czy Wy w ogóle wiecie czym te sterowniki się różnią? Niech dobrze Ci dobierze całą instancje, z głową zamontuje i nie będziesz narzekał. Sam jeżdżę na KME Diego G3 od 2,5 roku i nic absolutnie nic się nie dzieje.
instalacja LPG
Zwiń
X
-
DarW, Nie zmienic, tylko znalazc takiego ktory potrafi to wystroic, a przed tym zalozyc.
Sterownik to 20% sukcesu przeciez.
Ale jest tez aspekt taki, ze jak ktos na montaz jedzie 200km, to potem na serwis tez bedzie tyle jezdzil, a sterowniki co jakis czas maja aktualizacje softu, ktore warto przeprowadzic.
Komentarz
-
-
Panowie, a jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o BRC, czytałem przeróżne opinie i sam już nie wiem co sądzić? Kiedyś miałem auto z LPG ale zabijcie mnie nawet nie pamiętam co tam było zamontowane. Poczytałem trochę w temacie i się tak przymierzam na spokojnie do montażu w aktualnym aucie. Tak poza tym, to jakie są mniej więcej orientacyjne ceny BRC jeśli chodzi o dobre sprawdzone zakłady w Warszawie i okolicach? Jak to w ogóle wychodzi z serwisowaniem, strojeniem itd?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pietrek86k Zobacz wpisCzy coś tańszego
Zamieszczone przez Pietrek86k Zobacz wpisStag 4 qbox
Trochę tematów jest na forum o komponentach instalki - zwłaszcza do MPI:
Forum poświęcone tematyce spalania naszych samochodów, paliw alternatywnych, oraz oszczędności i ekologii.
Mam Octavię I rocznik 2003 silnik 1,6 8v, kupiona i sprowadzona z Niemiec w marcu 2015 roku. Jeżdżę mało bo zrobiłem tym autem 11000 km z kawałkiem
Generalnie 1.6 MPI nie jest wymagający, ale to nie znaczy, że warto pchać się w badziewny montażOstatnio edytowany przez Andrzej.P; 17076.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Czy takie coś nie będzie przesada ? Chciałem zmieścić się w 2600 a tu 2950
Sterownik STAG Q-Box (5 lat gwarancji na sterownik)
Reduktor STAG ACR-02
Wtryskiwacze Barracuda - trwałość na poziomie 200 000 km
Filtr gazu Ultra 360
zbiornik 56 l w miejsce koła zapasowego (rozmiar do sprawdzenia)
wlew pod klapką obok wlewu benzyny
pokrowiec na koło zapasowe
Gwarantujemy demontaż kolektora ssącego do wiercenia i gwintowania,
mapowanie po montażu na autostradzie i dokumentację fotograficzną z
całego procesu konwersji.
Wycena: 2950 pln
Komentarz
-
-
Jeżeli całość okraszona zostanie dobrym montażem, to "będzie pan zadowolony".
Dobrze, że demontują kolektor. Wlew pod klapką też jest wygodnym rozwiązaniem - tu warto zaznaczyć, aby to był pełny wlew - czyli żeby za każdym razem nie trzeba było przykręcać końcówki, tylko szło zamknąć klapkę z wkręconą krótką końcówką do LPG. Kiedyś wrzucałem zdjęcia w tym temacie http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...-o2fl-wlew-lpg ale widzę, że foty wyleciały ze serwera. W każdym bądź razie polecam takie rozwiązanie (z pełnym wlewem pod klapką).Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pietrek86k Zobacz wpisJest to firma silesia-cars z Katowic Dużo poleceń więc liczę że montaż będzie okSkoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
Komentarz
-
Komentarz