Według mojej wiedzy problem z odmą dotyczy silnika 1.4i 16V 75KM. Ale mogę się mylić.
Instalacja LPG do Octavii 1.6 2008 rok
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Instalacja LPG do Octavii 1.6 2008 rok
Witam, niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Octavii 1.6 z 2008 roku. Przymierzam się do założenia instalacji LPG, tylko co wybrać bo na rynku jest coraz to więcej firm i nie chciał bym zaliczyć wtopy z jakimś krzakiem. Szukam czegoś sprawdzonego i najlepiej chyba coś z krajowych producentów, żeby nie było w przyszłości problemów z serwisowanie. Wprawdzie nie wykluczam również producentów zagranicznych, słyszałem że włoskie instalację są niezłe. Co byście polecili?
-
-
Od poszukania na tym forum... jest tego cala masa:
1) Najpierw szukamy polecanego gazownika
2) Potem myslimy o tym czy podzespoly ktore zapronowal sa dobre
Ja polecilbym na dzien dzisiejszy taki zestaw:
1) Sterownik STAG Q-Box Plus z OBD
2) Wtyskiwacze Hana lub Barracuda albo jak ktos chce zainwestowac to Kehin - idealnie wchodza montowane na listwie
3) Reduktor AC-R01 lub AC-R02 lub KME Tour
4) Weze Faro go gazu w stanie cieklym, weze Parker do wody i LPG lotnego
5) Wlew pod klapka wlewu paliwa
6) Dobry poliestrowy filtr fazy lotnej lub odstojnikowy np. Alex ULTRA 360. Do tego wiadomo normalny wielozawor + filtr fazy cieklej przy elektrozaworze.
6) Butla w kolo 650/230 59l albo 650/250 lecz wtedy lekko wystaje wykladzina i mamy jakies 6l wiecej do tankowania. Wiekszosc gazownik twierdzi, ze maks to 630x225 czyli brutto 53l LPG. Na tzw. "odpowiedzielnosc klienta" gazownik podczas montazu podgina troche plywak i butle mozna zapelnic w 90%. Tak wiec mozna tankowac 43l albo idac na lekko kompromis 54-58l.
Komentarz
-
-
Zależy od warsztatu, ale tak z +- poziom cen jest podobny - zobacz np. tu: http://www.pitec.pl/cennik/Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Wasek,
dwa miesiące temu zamontowałem zestaw(wydaje się taki w miarę)
1)sterownik Stag-4 Q-Box
2)wtryskiwacze HANA
3)reduktor AC S.A.R02
4)Węże Parker oraz Faro typu H2 wraz ze złączkami
5)wlew Tomasetto Achille
6)filtr gazu ZWM Czaja FL03
7)butla w koło Bormech (może trochę mała bo 48l,ale nie siada tył przy pełnej i na tym mi zależało)
wszystko montowane w warsztacie autoryzowanym Staga (zrobione w tej chwili ok 3,5 tyś km) i auto śmiga jak ta lala, jest tylko jedna wada wcale mniej się nie wydaje na paliwo bo dużo więcej się jeździ :szeroki_usmiechMarcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r4ffi404 - not found
generalnie ja płaciłem ~2900zł 3 lata temu, kumpel parę dni temu zakładał - ta sama cena - u niego zestaw: baracudy, red. ac, stag qbox, wlew pod klapką.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
Komentarz