Dziś rano oczy szeroko otworzyłem jak zobaczyłem cene paliwa........4,24 zł a jeszcze w zeszłym tyg. tankowałem za 3,79 to na baku paliwa to już róznica ok 25 zł .....Skandal!
hehe.tak ponad 2 lata temu zaczynał się ten topic.chciałbym by tamte ceny wróciły!!!!
Mihau,
ja pamiętam dokładnie - w `96 w wakacje wracałem sie 5 km do stacji Lotosu, bo zorientowałem sie ze mieli ON obniżony do 1,09 pln :shock: jak teraz to sobie przypomne to chce mi sie wyc...
bliska gliwice pszczynska on 4,97 95 5,03 98 5,13 :evil:
Mihau,
ja pamiętam dokładnie - w `96 w wakacje wracałem sie 5 km do stacji Lotosu, bo zorientowałem sie ze mieli ON obniżony do 1,09 pln :shock: jak teraz to sobie przypomne to chce mi sie wyc...
bliska gliwice pszczynska on 4,97 95 5,03 98 5,13 :evil:
Tylko policz ile wtedy się zarabiało,a ile teraz. Ja pamiętam cenę ON z Niemiec w 97r. Było to 50 fenigów,czyli 6 razy mniej niż teraz.
Aż z ciekawości poszukałem zeznania podatkowego za `96 rok - w zeznaniu za 2010 mam mniej-więcej 3x wyższy dochód niż w zeznaniu za `96. Ale nie wszyscy maja tyle szczęścia co ja...
Czyli ON powinien być po 3,7 max po 4,1 :lol:
Jakoś się dziś zakręciłem i na Shelu w Bielsku zatrzymałem furacza zerkając że ON założyłem do baku i poszedłem umyć tylną szybę , elegancko zatankowało się podchodzę a tu zamiast 5,03 jak zarejestrowałem przy wjeździe jedyne 5,48 za "lepsiejsze" :twisted:
Przełknąłem z godnością tą piekielną masakrę jedyne 53 litry :diabelski_usmiech
W Zakopanem na BP - 5,38 zł, polecam zawsze tankować zanim się przyjedzie do Z-ne wychodzi dużo taniej. Czy ktoś wie coś na temat tego czy na terenie kraju są jakieś obostrzenia dotyczące przewozu paliwa ON w bańkach w bagażniku? Pytałem się na Policji to mi powiedziano tylko że dopuszczalna ładowność nie może być przekroczona i że jeżeli chodzi o benzynę to tylko w karnistach. Czy sa jakies ograniczenia litrażowe?, dla mnie na przykład wyjazd do Krk i tam zatankowanie po 4,78 zł np 200 l to znacząca oszczędność.
Mam taka nadzieję że może w tych pieniądzach coś jeszcze zatankuje, jednak ciekawi minie sprawa przewozu tego w bagażniku, bo bym tak z 200 l chciał na raz kupić.
Mam taka nadzieję że może w tych pieniądzach coś jeszcze zatankuje, jednak ciekawi minie sprawa przewozu tego w bagażniku, bo bym tak z 200 l chciał na raz kupić.
Chyba bedzie ciezko w tych pieniadzach zakupic.
Ogolnie rozwaz jeszcze jedna opcje, niech ci ktoras uszczelka pusci w karnistrze, to bedziesz mial smrod w aucie na dlugi czas, ew. uzycie specjalistycznego sprzetu aby sie tego zapachu pozbyc i dodatkowa kaska ucieka. Dodatkowo jak to bywa z karnistrami przy wlewaniu przez lejki zawsze sie cos rozleje. Dodatkowo plecy po tyku dostaja :wink:
Zakaldamy, ze zaoszczedzisz 0,40gr na litrze, przy 200l masz 80zl. Minus rozlewki, ryzyko, szukanie taniej stacji itd.
Ja bym chyba jednak olal. :roll:
Zatankowałem dzisiaj cały zbiornik 270 PLN :evil: :evil: :roll: Statoil 1-2-3 Puławska przy Realu, 5,01 PLN/l. Co najciekawsze to najtańsza stacja w tamtejszej okolicy.
Komentarz