Witam lepiej kupić tłumnik ©kody "ECO" czy bosala?
Pomoc przy montażu licznika z FIS
Zwiń
X
-
Pomoc przy montażu licznika z FIS
Witam
Mam taki problem.
Skoda octavia 1 rok 2000 bez can 1.8 20 v wymieniłem sobie na licznik z pełnym fisem z octavi który ma can.
Obrotomierz i predkosciomierz chodzi ile na baku i temp.też kontrolki zbedne też nie swieca zmienilem kodowanie.
Otóż nie pokazuje chwilowego spalania i średniego jest 0/100km.Jak przegladaniem piny w zielonej wtyczce mam piny 32 wpiety przewod i wychodzi z instrukcji licznika w moim aucie sygnal zużycia paliwa i w 30 pinie sygnal 2 prędkości.A jak przegladalem instrukcje w nowszych zegarach piny 30.31.32 ma być sygnal z radia.Gdzie mam wpiąć ten przewód w nowych zegarach sygnal zużycia paliwa w który pin albo co ma zrobic zeby mi pokazywał spalanie na fisie?
-
-
Ja u siebie założyłem licznik od passata pół fis a mam octe przed liftową 2000r z silnik 1.9 TDI ahf i mam sygnał can z silnika wszystko pokazuje . Ja na forum passata sobie pomagałem przy montażu
Pomyślałem, że napiszę tego manuala, ponieważ na naszym forum jest dużo zapytań odnośnie wymiany licznika czy to na duży FIS czy mały, więc myślę że może to przynajmniej części z tych osób ułatwić zadanie i dodatkowo przekonać do wymiany, ponieważ wbrew pozorom nie jest to trudny zabieg. Miałem t...
a u mnie na zielonej kostce na pinach 19 i 20 idzie can z silnika .
[ Dodano: Sro 29 Maj, 13 17:38 ]
A może spróbuj jeszcze odpiąć te piny 30 i 32 i zobacz czy pomożejakby co posiadam kabel vag
Komentarz
-
Komentarz