Witam. Czy sa juz na rynku jakies dobrej jakosci zarowki led h3 zeby uzywac ich do jazdy dziennej montujac do lampy w soczewke. Sprzedawcy reklamuja ze najnowsze diody daja duzo wiecej swiatla, a czytajac forum opinie sa negatywne
to zły pomysł....led w h3 słabo świeci. Kiedyś kombinowałem z tym. Dodatkowo problemem jest samo włożenie, większość żarówek led h3 nie wchodzi w gniazdo..bo są np. za szerokie. Można kombinować upchać cree led, one są jaśniejsze, ale często te już wysokiej jakości (drogie) potrzebują osobnego chłodzenia....
zwykłe (nawet cree) świeci w dzień bardzo marnie...zobacz ten film, porażka w słońcu:
i to jest i tak cree..... :roll:
jeszcze jest taki patent, że możesz zamontować h3 od ciężarówki (czyli - 70w 24v) - będzie ona świeciła połową mocy czyli te 25-30w na instalce 12v w osobówce i wtedy bardzo zbliża się barwą do świateł jazdy dziennej (zwykłych żarówek 21w w dziennych europejskich, czy nawet bardziej tych dziennych w amerykańcach, w reflektorach głównych), pobór mniejszy i żywotność żarówki dłuższa, bo nie działa na full mocy. Mam ten patent wytestowany u siebie na h1 w halogenach w MI. Tanio i odpowiednio świeci
Takie rozwiązanie "jeżdzi" już kilka miesięcy w moim samochodzie i bardzo sobie chwalę.
Światła mijania o obniżonej mocy(w granicach zdrowego rozsądku oczywiście, bo można obniżyć moc bardzo mocno) są bardzo dobrze widoczne w pełnym słońcu i nie sprawiają wrażenia pozycyjnych.
Takie rozwiązanie "jeżdzi" już kilka miesięcy w moim samochodzie i bardzo sobie chwalę.
Światła mijania o obniżonej mocy(w granicach zdrowego rozsądku oczywiście, bo można obniżyć moc bardzo mocno) są bardzo dobrze widoczne w pełnym słońcu i nie sprawiają wrażenia pozycyjnych.
witam, zrobiłem tak u siebie w samochodzie, jednakże żeby miało to ręce i nogi konieczna jest przeróbka soczewki (konkretnie w soczewce jest taka metalowa przesłona którą trzeba wyciąć)
witam, zrobiłem tak u siebie w samochodzie, jednakże żeby miało to ręce i nogi konieczna jest przeróbka soczewki (konkretnie w soczewce jest taka metalowa przesłona którą trzeba wyciąć)
No to może będzie świeciła cała soczewka i może będzie to podobne do "świateł dziennych" ale we mgle jak to zaświecisz to zamiast nisko i szeroko zrobi Ci się biała ściana światła. Nie jestem przekonany do takiego rozwiązania chyba że z góry zakładasz że nie chcesz przeciwmgielnych na przodzie
pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
No i ślepisz innych - z bliska, ale zawsze...
Szczególnie uciążliwe po ciemku...
A tej przesłony nie trzeba wycinać, tylko wystarczy odkręcić :wink:
Cała ta metalowa przesłona trzyma się na jednym wkręcie widocznym gołym okiem tuż po wyjęciu "zespołu" soczewkowego
Też ostatnio kombinuję w tym kierunku, ale nie zrobiłem tego jeszcze, bo gościu co ma sklep, qrewsko długo ściąga te ledówki, żebym mógł je w ogóle zobaczyć :evil:
Bynajmniej jak je już dostanę we własne łapki (bo na zdjęciach wyglądają profi), to wtedy zadecyduję, czy montować czy nie...
Mam na myśli takie, co składają się z 4xCREE + coś jeszcze na czole. Łącznie 9 punktów świetlnych. Małe, zgrabne, mieszczą się podobno normalnie w gniazdo H3, ale potwierdzę lub zaprzeczę jak dorwę to w ręce :diabelski_usmiech
4tech, i tak będzie za słabe. Cree led żeby świecił godziwe w soczewce musi być to chłodzony system z porządnym cree o odpowiedniej mocy. w linku wyżej widzisz, jak świeci takie coś co opisujesz w pełnym słońcu...jednym słowem d.....
Te co mam na oku, są konkretne :twisted:
Gdzieś miałem fotkę, jak znajdę, to wkleję.
[ Dodano: Wto 09 Gru, 14 20:04 ]
O!
Już znalazłem, ale H8 :wink:
Są bardzo podobne w samym wykonaniu, ale inne mocowanie.
Mają nawet po 3 punkty świetlne w tych CREE
Foty:
foto manuala nie zamieszcze, musiałbym demontowac cały reflektor, moge przesłać pare fotek ja to wygląda za dnia, oczywiscie jeżeli decydujemy sie na takie rozwiązanie automatycznie rezygnujemy ze świateł przeciwmgłowych
Komentarz