W dodatku przez Katowice jest około 60km dalej plus koszt przejazdu przez A4 daje nam około 50-60zł straty
składany wieszak na siatki w bagażniku
Zwiń
X
-
składany wieszak na siatki w bagażniku
Witam,
Wiem, ze w octavia 3 i octavia 2 taki wieszak można zamontować, a czy w O1 hb przed liftem też można go zamontowac?
ktoś z Was może w takim aucie ma to zamontowane?
PS. w ASO Skoda też 27zł kosztują minus rabat dla OCP i nie trzeba płacić za przesyłkęASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
-
-
Ja mam wkrecony zwykle dwa haczyki jak na ciuchy za 2zl z castoramy i spelnia funkcje idealnie :-)BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786
JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705
www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl
FB: Michał Storoniak
Komentarz
-
-
Oczywiście, że można taki uchwyt zamontować. Ja mam przykręcony do 1 części półki - czyli tej bliższej klapy bagażnika. 10 min roboty a pomoc nieoceniona. Polecam.Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
Zapraszam do mnie mnie , tam ma pokazane jak to w O1FL wygląda....funkcjonalność super, żona mega zadowolona i chce aby w jej Astrze coś podobnego zamontował
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nosferatusOczywiście, że można taki uchwyt zamontować. Ja mam przykręcony do 1 części półki - czyli tej bliższej klapy bagażnika. 10 min roboty a pomoc nieoceniona. Polecam.
Zamieszczone przez rumcajs_krZapraszam do mnie mnie , tam ma pokazane jak to w O1FL wygląda....funkcjonalność super, żona mega zadowolona i chce aby w jej Astrze coś podobnego zamontował
w tej nowej skodzie 03 widziałem, że montowane są w tych wgłębieniach za światłami i też chyba lepiej byłoby niż do tych półek plastikowych,ale boję się czy przez blachę nie przejdzieASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
tez zakupiłem takie wieszaki , dzisiaj będe montował i też zastanawiam się gdzie ,
będę musial to dokładnei przeanalizowac , czasem siatka cięższa , szkoda żeby jakiś plasticzek się połamał
a w OII są tylko do plastików przykręcone ? czy do jakiejś blachy ?jest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
andru123, w OII są mocowane do blachy ( o ile pamiętam to są tam zaciśnięte nitonakrętki ) i takiego miejsca bym szukał także w OI. Z plastików to prędzej czy później taki wieszak "wyjdzie" a na ori w OII to wieszałem i po 20 kg bez żadnych problemów.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
zamontowałem wieszaki , okazuje się że całkiem przypadowo Octavia I ma extra miejsca do zamontowania
wymaga to mistrzostwa operowania paluszkami , ale jak się juz uda to wygląda naprawdę super
przykręciłem je do takiego wygiętego płaskownika , który trzyma od spodu odboje klapy
rozstaw tych otworów pasuje , ale trzeba troszeczkę pokombinować , śróbki 5 ki , nakrętki na klucz 8 długość śróbek ok 2cm , nie może być dłuższa
na zdjęciach wszystko zresztą widać
wieszaki są bliżej tylnych lamp , więc fajnie , bo nie przeszkadzają , jak chce coś większego przewozić
jest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
dzięki za zdjęcia, zamawiam 2 i będę montowałASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Komentarz
-
-
Może jestem profanem, ale ja problem zakupów rozwiązałem bardzo wygodnie zarówno dla siebie, jak i dla samochodu. Od niepamiętnych czasów, w zasadzie od chwili zakupu tego "przepastnego kombi" (a to już 15 lat), wożę w bagażniku pojemnik na zakupy w postaci najpierw ładnej wanienki z uchwytami, niestety po kilku latach kolejna się połamała. Zainwestowałem więc w solidny pojemnik stosowany w budowlance chyba do mieszania cementu. Nowy, czysty, nie zniszczony prezentuje się dobrze. Wszelkiego typu zakupy ładuje się do tego pojemnika, a można sporo, nic nie lata, nie wylewa się, nie przewraca, jeżeli coś się wyleje, np. sok z kapusty, czy olej z butelki, to żaden problem. W przypadku większych zakupów, pojemnik z zakupami niesie się do domu, i po problemie. Można bez obawy o "pobrudzenie" załadować worek cementu, nasypać kartofli.
Wbrew pozorom, taki pojemnik/skrzynka przy układaniu bagaży zajmuje bardzo mało miejsca, dosłownie tyle ile zajmuje materiał z którego jest wykonany. Z reguły wszystko się w nim mieści, a co się nie zmieści, to wtedy obok.
W zasadzie wyjmować go trzeba tylko wtedy, gdy przewozi się jakiś duży przedmiot, np rower, czy telewizor, albo coś innego, to wtedy wrzucam go na tylne siedzenie, lub zostawiam w garażu.
Wieszaczki po bokach poprzykręcane, to zwykle plastykowe wieszaczki z 1001 drobiazgow. Poprzykręcalem je na wszelki wypadek. Dzięki pojemnikowi nie korzystam z nich.
Komentarz
-
Komentarz