składany wieszak na siatki w bagażniku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janvier
    Drive
    • 2010
    • 40

W dodatku przez Katowice jest około 60km dalej plus koszt przejazdu przez A4 daje nam około 50-60zł straty
  • mozgi
    L&K
    • 2009
    • 1127
    • Octavia I (1U2)
    • AKL 1.6 MPI 101 KM

Witam,

Wiem, ze w octavia 3 i octavia 2 taki wieszak można zamontować, a czy w O1 hb przed liftem też można go zamontowac?

ktoś z Was może w takim aucie ma to zamontowane?

PS. w ASO Skoda też 27zł kosztują minus rabat dla OCP i nie trzeba płacić za przesyłkę
    ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
    Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• bobas
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1676

Ja mam wkrecony zwykle dwa haczyki jak na ciuchy za 2zl z castoramy i spelnia funkcje idealnie :-)
      BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786

JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705

www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl

FB: Michał Storoniak

Komentarz

• nosferatus
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 601

Oczywiście, że można taki uchwyt zamontować. Ja mam przykręcony do 1 części półki - czyli tej bliższej klapy bagażnika. 10 min roboty a pomoc nieoceniona. Polecam.
        Silnik BFQ + sekwencja KME
        CB President Johnny II ASC+President HAWAII

Kenwood KDC-BT92SD
        Hertz HSK 165
        Hertz DBX 250
        KICX Kap 45
        KICKER ZX 200.2
        Kable - Dietz, Caliber
        Kondzio 1F
        wygłuszenie drzwi

Komentarz

• rumcajs_kr
          Rider
          • 2011
          • 316
          • Fabia

Zapraszam do mnie mnie , tam ma pokazane jak to w O1FL wygląda....funkcjonalność super, żona mega zadowolona i chce aby w jej Astrze coś podobnego zamontował
          Moja nowa pasja

Były posiadacz O1FL

Były posiadacz 6Nki

Komentarz

• mozgi
            L&K
            • 2009
            • 1127
            • Octavia I (1U2)
            • AKL 1.6 MPI 101 KM

Zamieszczone przez nosferatus
            Oczywiście, że można taki uchwyt zamontować. Ja mam przykręcony do 1 części półki - czyli tej bliższej klapy bagażnika. 10 min roboty a pomoc nieoceniona. Polecam.
            zdjęcie dasz rade zrobić :P

Zamieszczone przez rumcajs_kr
            Zapraszam do mnie mnie , tam ma pokazane jak to w O1FL wygląda....funkcjonalność super, żona mega zadowolona i chce aby w jej Astrze coś podobnego zamontował
            masz może inne zdjęcia z dalsza?

w tej nowej skodzie 03 widziałem, że montowane są w tych wgłębieniach za światłami i też chyba lepiej byłoby niż do tych półek plastikowych,ale boję się czy przez blachę nie przejdzie
            ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
            Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• andru123
              Elegance
              • 2010
              • 783
              • Toyota
              • ATF 2.0 MPI 120 KM

tez zakupiłem takie wieszaki , dzisiaj będe montował i też zastanawiam się gdzie ,
              będę musial to dokładnei przeanalizowac , czasem siatka cięższa , szkoda żeby jakiś plasticzek się połamał
              a w OII są tylko do plastików przykręcone ? czy do jakiejś blachy ?
              jest O1 RS 1.8T XENON
              była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• kowal 2002
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 5161

andru123, w OII są mocowane do blachy ( o ile pamiętam to są tam zaciśnięte nitonakrętki ) i takiego miejsca bym szukał także w OI. Z plastików to prędzej czy później taki wieszak "wyjdzie" a na ori w OII to wieszałem i po 20 kg bez żadnych problemów.
                Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• andru123
                  Elegance
                  • 2010
                  • 783
                  • Toyota
                  • ATF 2.0 MPI 120 KM

zamontowałem wieszaki , okazuje się że całkiem przypadowo Octavia I ma extra miejsca do zamontowania
                  wymaga to mistrzostwa operowania paluszkami , ale jak się juz uda to wygląda naprawdę super
                  przykręciłem je do takiego wygiętego płaskownika , który trzyma od spodu odboje klapy
                  rozstaw tych otworów pasuje , ale trzeba troszeczkę pokombinować , śróbki 5 ki , nakrętki na klucz 8 długość śróbek ok 2cm , nie może być dłuższa
                  na zdjęciach wszystko zresztą widać
                  wieszaki są bliżej tylnych lamp , więc fajnie , bo nie przeszkadzają , jak chce coś większego przewozić

jest O1 RS 1.8T XENON
                  była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• mozgi
                    L&K
                    • 2009
                    • 1127
                    • Octavia I (1U2)
                    • AKL 1.6 MPI 101 KM

dzięki za zdjęcia, zamawiam 2 i będę montował

Komentarz

• paluch#
                      Classic
                      • 2013
                      • 11

wreszcie trochę ciepełka i wolnego czasu, wiec postanowiłem zamontować wieszak w bagażniku

Komentarz

• andru123
                        Elegance
                        • 2010
                        • 783
                        • Toyota
                        • ATF 2.0 MPI 120 KM

a czemu tak brzydko ?
                        jest O1 RS 1.8T XENON
                        była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• maly2st
                          Ambiente
                          • 2013
                          • 245

A w o1 kombi ktos cos probowal zalozyc??

Komentarz

• Marian 2
                            L&K
                            • 2007
                            • 1085
                            • Octavia I combi (1U5)
                            • AQY 2.0 MPI 115 KM

Może jestem profanem, ale ja problem zakupów rozwiązałem bardzo wygodnie zarówno dla siebie, jak i dla samochodu. Od niepamiętnych czasów, w zasadzie od chwili zakupu tego "przepastnego kombi" (a to już 15 lat), wożę w bagażniku pojemnik na zakupy w postaci najpierw ładnej wanienki z uchwytami, niestety po kilku latach kolejna się połamała. Zainwestowałem więc w solidny pojemnik stosowany w budowlance chyba do mieszania cementu. Nowy, czysty, nie zniszczony prezentuje się dobrze. Wszelkiego typu zakupy ładuje się do tego pojemnika, a można sporo, nic nie lata, nie wylewa się, nie przewraca, jeżeli coś się wyleje, np. sok z kapusty, czy olej z butelki, to żaden problem. W przypadku większych zakupów, pojemnik z zakupami niesie się do domu, i po problemie. Można bez obawy o "pobrudzenie" załadować worek cementu, nasypać kartofli.
                            Wbrew pozorom, taki pojemnik/skrzynka przy układaniu bagaży zajmuje bardzo mało miejsca, dosłownie tyle ile zajmuje materiał z którego jest wykonany. Z reguły wszystko się w nim mieści, a co się nie zmieści, to wtedy obok.

W zasadzie wyjmować go trzeba tylko wtedy, gdy przewozi się jakiś duży przedmiot, np rower, czy telewizor, albo coś innego, to wtedy wrzucam go na tylne siedzenie, lub zostawiam w garażu.
                            Wieszaczki po bokach poprzykręcane, to zwykle plastykowe wieszaczki z 1001 drobiazgow. Poprzykręcalem je na wszelki wypadek. Dzięki pojemnikowi nie korzystam z nich.

Komentarz

Pracuję...