na forum jest mnóstwo wątków dotyczących modeli pojazdów z jakich można dopasować do Octavii fotele, liczniki etc, ale nie znalazłem tematu dotyczącego kierownicy...stąd moje pytanie...czy ktoś się orientuje czy od O1FL pasuje inne kierownice? Ja osobiście zastanawiam się i chyba nawet spróbuję w ciemno zamontować do siebie kierownicę z Leona 1FL, taką trójramienną, bardzo podobną do kierownicy np. w golf4 elegance lub O1RS, czy ktoś się spotkał z takimi "przeszczepami"? :diabelski_usmiech
Pamiętam,że nic nie musiałem zmieniać.Przełożyłem,podpiąłem i tyle.Na czas wymiany kluczyk od stacyjki połóż na stole i włóż do stacyjki dopiero po podłączeniu poduchy. :lol:
Wszystko fajnie tylko chyba największy problem ze znaczkiem skody. Np kierownice 3-ramienną od golfa iv można kupić w fajnych pieniądzach.. natomiast sama poduszka do 3-ramiennej kierownicy skody octavi i to koszt ok 300zł. Jeśli ktoś ma jakiś sposób jak zmienić znaczek, lub może jaka naklejka to byłbym wdzięczny bo sam mysle o zmianie
A ma ktos moze zdjecie z ta naklejka na kierownice? Po prostu chodzi mi o to, ze jest to rzecz, na ktora sie czesto patrzy mimo wszystko i jestem ciekaw czy efekt jest zadawalajacy. Bo chetnie zalozyl bym sobie taka kierownice od golfa czy tez leona tylko wlasnie szukam prostego a zarazem nie rzucajacego sie w oczy rozwiazania ze znaczkiem.
andreaw317, ja niestety nadal walczę z tym znaczkiem...narazie jeżdżę bez ale zaczyna mnie to troszkę już męczyć. Największy problem jest z rozmiarem owego znaczka bo np. w leonie ma on 65mm i nie jak nie idzie dobrać "gotowych" wklejek, log etc chociażby z allegro. :evil:
Przerabiałem temat w mojej Skodzinie. Niestety nie dobrałem żadnego oryginalnego emblematu poniewaz nie znalazłem w takim rozmiarze. Po kilku miesiącach skusiłem sie na zakup jakiegoś gumowego zamiennika z allegro.
Kierownica wygląda bardzo ładnie jednak wiadomo widać że emblemat to nie oryginał.
Każdemu polecam zmianę na trójramienną wersje skórzaną oczywiście niesamowita zmiana w komforcie kierowania
Komentarz