Wsad licznika - pełny FIS 1U0920841B

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ravek29
    Classic
    • 2009
    • 8

DJ MŁODY no to następnym razem rozwiniemy czerwony dywan i rozsypiemy płatki róz
    było ok 50 osób i wszyscy zadowoleni..tylko nie Ty :evil:
    a Ty chyba nie wiesz ile Octavii podjezdza ..nie związanych z klubem...i każdego kierowcę mamy witac i zaczepiac :?:
  • macabra
    Classic
    • 2007
    • 6

Witam wszystkich

Poszukuję wsadu licznika od Octavii 1U o numerze 1U0920841B - benzyna z pełnym FISem (obroty do 7,5k rpm, prędkościomierz do 240km/h). Czy ktoś posiada może w swoich zbiorach taki wsad? Ewentualnie może ktoś ma/zna kogoś kto ma taki licznik w swoim aucie i mógłby zgrać i podesłać mi jego eeprom.

Sprawa polega na tym, że okazyjnie nabyłem licznik z pełnym fisem od Skody Superb. Planuję wgrać do niego eeprom od licznika z octavii oraz zastosować tarcze od licznika z MFA który posiadam aktualnie. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć takiego wsadu do ściągnięcia...

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Komentarz

• alxxx
      RS
      • 2010
      • 1823
      • Octavia I (1U2)
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

macabra, po co Ci taki wsad? ze swojego przerób. Jak coś to pisz na PW
      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• macabra
        Classic
        • 2007
        • 6

Aktualnie mam licznik z MFA, na czym polega i w jaki sposób można przerobić wsad aby działał pod takim licznikiem z fisem? Nigdy nie przerabiałem wsadu dlatego chciałem po prostu wgrać gotowy wsad licznika z fisem z octavii do szafy z superba

Komentarz

• alxxx
          RS
          • 2010
          • 1823
          • Octavia I (1U2)
          • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

macabra, Masz climatronic? Jak nie to już Ci jedna rzecz odpada z roboty - wyświetlanie temp. zewnętrznej Tutaj masz temat który Ci powinien pomóc

Komentarz

• pablokinah
            Rider
            • 2010
            • 574

Zamieszczone przez macabra
            Planuję wgrać do niego eeprom od licznika z octavii oraz zastosować tarcze od licznika z MFA który posiadam aktualnie. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć takiego wsadu do ściągnięcia.
            Mogą nie pasować kontrolki jak przełożysz tarcze
            a ja jak zmieniałem licznik to się posiłkowałem na forum pasata tak wszystko jest napisane co w wsadzie przepisać do nowego licznika : wymiana licznika bez fis na fis
            jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

• macabra
              Classic
              • 2007
              • 6

Zamieszczone przez alxxx
              macabra, Masz climatronic? Jak nie to już Ci jedna rzecz odpada z roboty - wyświetlanie temp. zewnętrznej Tutaj masz temat który Ci powinien pomóc
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53446
              Udało mi się ogarnąć wszystko poza wyświetlaniem temperatury zewnętrznej o której wspominałeś Auto ma Climatronic, wydaje mi się, że to może być kwestia edycji eepromu (liczniki z Golfa, Passata, lub z Superba z wgranym softem od w/w wyświetlają temperaturę), niestety nie mogę zlokalizować co w tym eepromie trzeba by zmienić...

Została więc tylko ta temperatura, czy ktoś jest w stanie pomóc w tej kwestii?

Komentarz

• alxxx
                RS
                • 2010
                • 1823
                • Octavia I (1U2)
                • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

macabra, do licznika z superba pozostaje Ci dodanie drugiego czujnika :lol: ale te wskazówki wyglądają jak z passata :roll:

Komentarz

• macabra
                  Classic
                  • 2007
                  • 6

alxxx, poważnie nie da się tego ogarnąć edycją eepromu? po tym co aktualnie zaobserwowałem wydaje mi się, że jest to wykonalne, kwestia jedynie odkrycia które komórki w eepromie odpowiadają za wyświetlanie temperatury

Wskazówki są z paska B5 FL bo lepiej prezentują się w nocy niż Superbowe

Komentarz

• alxxx
                    RS
                    • 2010
                    • 1823
                    • Octavia I (1U2)
                    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

macabra, chyba, żartujesz że lepiej :diabelski_usmiech ja pierwsze co sprawdziłem to jak idzie czujnik temp. w superbie.. no i niestety jest inaczej rozwiązana sprawa. Teoretycznie w eepromie możesz szukać.. tylko, żebyś nie uceglił pewnego razu licznika :P

Komentarz

• macabra
                      Classic
                      • 2007
                      • 6

alxxx, to już kwestia gustu :P Mam w sumie 4 rodzaje wskazówek i te jakoś najbardziej mi i użytkownikowi Octavii podpasowały

Co do edycji eepromu to moją teorię zdaje się potwierdzać post, który odnalazłem na zagranicznym forum:

Niestety nie widzę możliwości zarejestrowania na tym forum w celu kontaktu z tym użytkownikiem :evil:

Ale nie spodziewałbym się, że wystąpi taki problem... w moim MK4 podłączałem i kodowałem bez problemu liczniki wszelkiej maści, a dopiero Octavia/Superb sprawiły mi zagadkę trudną do rozwiązania 8)

Komentarz

Pracuję...