Kabelek AUX octavia I radio symphony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • niesc
    Ambiente
    • 2014
    • 124

Poszukam, pogmeram, może akurat znajdę Podpinałem urządzenie i na androidzie i na iOS - efekt taki sam - cicho gra. Więc to nie będzie tylko kwestia androida.

Komentarz

• michalrh
      Rider
      • 2012
      • 322
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez niesc
      Podpinałem urządzenie i na androidzie i na iOS - efekt taki sam - cicho gra. Więc to nie będzie tylko kwestia androida.
      Powiem tak, to chyba wina AUX'a. Ja mam radio Sony X-plode z USB, CD i AUX. Na CD i USB gra normalnie na poziomie 10-12 głośności, na AUX muszę zgłośnić do 17-18 by mieć tę samą głośność w aucie. Może gniazda w urządzeniach mają jakieś ograniczenia co by przez słuchawki młodzież nie ogłuchła?
      był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
      jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04

komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.

Komentarz

• 4tech
        RS
        • 2008
        • 4199
        • Octavia II combi (1Z5)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Tutaj jest taka drobna kwestia "elektryczna"...

W skrócie:
        Wyjścia słuchawkowe większości popularnych urządzeń są dostosowane jak sama nazwa wskazuje tylko do słuchawek, które mają znacznie inną impedancję aniżeli wejścia audio, a to z kolei wpływa na charakterystykę sygnału.
        Zazwyczaj trochę ciszej i ze zdecydowanie zauważalnym "podbiciem basu" spowodowanym za wysokim napięciem sygnału :wink:

Standardowe słuchawki mają impedancję koło 20-35 Ω, a takie wejście audio (no różnie) ale przyjmijmy że koło 10 kΩ (10 000Ω).
        Na gołe oko chyba widać różnicę :lol:

Jeśli coś pomieszałem, to z góry przepraszam i proszę o sprostowanie tych, co wiedzą o co chodzi, ale taki temat był wałkowany na elektrodzie, polecam przeczytać :wink:
        Sorki, ale konkretnego linka nie podam :P

Niektórzy wstawiają dodatkowe rezystorki kilku dziesięcio omowe na wyjściach L-P.
        Ponoć pomaga
        O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
        Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
        Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

• niesc
          Ambiente
          • 2014
          • 124

4tech, wstawianie rezystorków to chyba gra nie warta świeczki audiofilski sprzęt to to nigdy nie będzie przecież

Komentarz

• Mariusz87
            L&K
            • 2011
            • 1286
            • Octavia II combi (1Z5)
            • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

niesc, wpisz w szukajce Symphony to znajdziesz instrukcję bo wrzucałem jakiś czas temu
            moje stare auto
            jest scout

Komentarz

• mateo15
              Ambiente
              • 2009
              • 132

Szczerze panowie nie mam problemu z dzwiekiem, czy radio czy cd czy MP3 gra tak samo, dam 25 to tak gra i bardzo ładnie do tego Jak co to proszę wejsć sobie w opcje radia i ustawic ... Mam MP3 taka dupiata i róznica miedzy S5 a tą własne MP3 jest kolasalna, telefon gra wrecz idealnie

Komentarz

Pracuję...