Nareszcie . Nie miałem co w pracy robić jak nie było OCP . Utrata danych to kiepska sprawa, ale da się z tym żyć. Brakujące tematy zostaną pewnie szybko "odbudowane", więc tym bym się nie przejmował. A jeśli chodzi o skargę na providera to daj sobie spokój. Podejrzewam, że już sobie wystarczająco nerwy zszargałeś komunikacją z nimi i nie ma sensu dalej tego ciągnąć. W każdym razie z mojej strony wielkie dzięki dla wszystkich zaangażowanych w przywrócenie forum do życia .
[O1] Wskaźniki,zegary,kontrolki,szafa-naprawa
Zwiń
X
-
[O1] Wskaźniki,zegary,kontrolki,szafa-naprawa
Witam serdecznie.
Dotyczy naprawy wyłączającej się tablicy wskaźników(prędkościomierz, obrotomierz, wskaźnik temperatury,paliwa,kontrolki rezerwy paliwa ,ciśnienia oleju w Octavi[O1]
Streszczam co należy zrobić.
Na wysokości stabilizatora TLE tylko na odwrotnej stronie płytki zegarów są trzy rezystory.
Należy wszystkim poprawić luty , szczególnie zwracając uwagę na ten oznaczony na zdjęciu na czerwono.Najprawdopodobniej grzejący się stabilizator skutecznie spowodował utlenienie się tego lutu.Stwierdziliśmy to dokonując pomiarów.
U mnie ten lut był głowną przyczyną usterki. Był na tyle utleniony iż musiałem usunąć z niego stare lutowie i pokryć nową cyną,choć wizualnie wyglądał na dobry.
Można nie usuwać plastikowej białej ramki od zegarów , a jedynie bardzo delikatnie ją odchylić zwalniając jej część zaczepów.
W większości jest to jedyna usterka tablicy.
Dla pewności można poprawić również luty samego stabilizatora TLE.
Miłej pracy-ostrożnie przy lutowaniu.
Z pionierskim pozdrowieniem Shico.
-
-
Czołem.
Dzięki kolego za profesjonalną podpowiedź, zrobiłem zgodnie z opisem powyżej i liczniki grzecznie pracują łącznie z kontrolkami, ciężko to zrobić zwykłą lutownicą ale mi się jakoś udało mimo to nie polecam osobom które nie mają w tym temacie żadnego doświadczenia samodzielnych prób.
Fajnie, że pomimo komentarzy od specjalistów d/s SMD "w naszych czeskach" :-) przygotowałeś konkretną instrukcję.
Dziękuję. Gratuluję i Pzdr. oby więcej takich...winiar
Komentarz
-
-
problem - opadajace wskazowki zegarow ( raz dzialaly a raz nie )
poza tym wszystko dzialalo ok ( podswietlenie, kontrolki itp )
dzieki poprawieniu lutow tak jak to zostalo przedstawione - wszystko wrocilo do normy.
Duze piwo!!!
[ Dodano: Czw 11 Lut, 10 09:25 ]
Teraz musze zabrac sie za zegary w Leonku - tam natomisat czasami zanika mi podswietlenie od predkosciomierza - wydaje mi sie ze poprawienie lutow na diodach SMD powinno zalatwic dany problem
Komentarz
-
-
Panowie, mam również kłopot z zegarem, ale nie chodzi o wskaźniki.
Mianowicie, mam Skodę z 2001r i w zegarach znajduje się "konwerter" z analoga na cyfrę wskazań prędkości. Znaczy, wskaźnik pokazuje ile jadę, ale komputer silnika nie wie ile. Po przekroczeniu 10 km/h odczyty prędkości w VAGu giną. Zatem w/g kompa, czy jadę 50 czy 150, komp twierdzi, że jadę 0 km/h
Niestety jest pewien zonk, a nawet nie jeden, ale ten jest najważniejszy, ponieważ auto robi kangurki w okolicach 40 km/h, bo przecież komp nie wie, jaką mieszankę podać...
Spotkał się ktoś z czymś takim ?
Przepraszam za nieco zboczenie z kursu tematu... ale szukając, niewiele znalazłem a ten temat jest najbliższy mojemu zapytaniu.O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Koledzy, dziś z niepokojem zauważyłem, że przez chwilę nie działał mi (TYLKO) wskaźnik temperatury - to znaczy z pozycji 90stC zjechał powoli do 0stC, a następnie po kilku sekundach znów wjechał na 90stC. To może być problem z licznikiem (niedajBoże) czy może tylko z czujnikiem temperatury?
Komentarz
-
-
Kochani, jesteście ZEGARMISTRZAMI - przelutowałem tranzystory, rezystory, kondensatory, + rzeczony stabilizator wraz z jego 'plecami' ( po łatwiej dostępnej stronie, bez ściągania wskazówek) i działa - można jechać z rodziną na Chorwację :-) , zwłaszcza że działają wskaźniki temperatury i ilości paliwa ;-)
ZDROWIE ! :-)
A.[/b]--------------------------------
Indiańskie przysłowie:
Wysłany uśmiech często wraca do nas jak bumerang :-)
Komentarz
-
-
Brawo! Wielkie dzięki
Właśnie miałem teraz ten sam problem. Raz miały kontakt a raz nie, nawet podczas jazdy szalały sobie te dzikie wskazówki.
Shico jesteś mistrzem. Wielkie dzięki! Pozdrawiam wszystkich!niegdyś: ALH SLX'99/ASV L&K'01/AGR SLX'99 + virus
Miała być O1 kombi wyszedł Golf Variant High.'03 AXR
Komentarz
-
Komentarz