Może już jest wystawiona na allegro czy otomoto :P
opalanie octavi 1,9 TDI AGR
Zwiń
X
-
opalanie octavi 1,9 TDI AGR
Jak powinna opalać octavia? jeśli przekręci rozrusznikiem raz czy dwa to jest ok czy nie.
Podczas pierwszych przymrozków miałem problemy z odpalaniem na zimno, wymieniłem świec i podładowałem akumulator i sytuacja się powprawiła. Jednak czasmi zapali od pyku a czasmai po jednym czy d wóch obrotach rozrusznika. Już sam nie wiem ja powinna palić. Mam zamiar wymienić czujnik temperatury, może on falszuje jakieś dane.
-
-
To zależy jaka jest temp zewn jeśli jest na pograniczu załączenia świec to obruci rozrusznikiem czasami dwa razy przed zapaleniem . Prrzy temperaturze powodującej grzanie świec powinna zaskoczyć praktycznie na dotyk . Przyczyną złego zapalanie może być równierz filtr powietrza i filtr paliwa.Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
A u mnie jak zimny silnik to pali jak marzenie. Tylko świece troche muszą podgrzać się i akumulator musi mieć dobre uderzenie prądu. Natomiast jak jest silnik ciepły to musi dwa razy przekręcić. Nie wiem czemu ale tak ma. Też wymieniałem wszystkie świece na NGK i filtry. Trochę sie poprawiło ale powiem, że mój ford transit z 94 roku 2,5 D pali lepiej i na dotyk jak jest ciepłyOctavia kombi '99 1,9 TDI AGR
Polubiłem diesla
Komentarz
-
Komentarz