opalanie octavi 1,9 TDI AGR

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bambucza83
    Classic
    • 2010
    • 4

Może już jest wystawiona na allegro czy otomoto :P
  • jawa
    Classic
    • 2008
    • 3

Jak powinna opalać octavia? jeśli przekręci rozrusznikiem raz czy dwa to jest ok czy nie.

Podczas pierwszych przymrozków miałem problemy z odpalaniem na zimno, wymieniłem świec i podładowałem akumulator i sytuacja się powprawiła. Jednak czasmi zapali od pyku a czasmai po jednym czy d wóch obrotach rozrusznika. Już sam nie wiem ja powinna palić. Mam zamiar wymienić czujnik temperatury, może on falszuje jakieś dane.

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

To zależy jaka jest temp zewn jeśli jest na pograniczu załączenia świec to obruci rozrusznikiem czasami dwa razy przed zapaleniem . Prrzy temperaturze powodującej grzanie świec powinna zaskoczyć praktycznie na dotyk . Przyczyną złego zapalanie może być równierz filtr powietrza i filtr paliwa.
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• lipski
        Classic
        • 2009
        • 5

A u mnie jak zimny silnik to pali jak marzenie. Tylko świece troche muszą podgrzać się i akumulator musi mieć dobre uderzenie prądu. Natomiast jak jest silnik ciepły to musi dwa razy przekręcić. Nie wiem czemu ale tak ma. Też wymieniałem wszystkie świece na NGK i filtry. Trochę sie poprawiło ale powiem, że mój ford transit z 94 roku 2,5 D pali lepiej i na dotyk jak jest ciepły
        Octavia kombi '99 1,9 TDI AGR
        Polubiłem diesla

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Odepnij kabel z czujnika temperatury i zobacz wtedy czy lepiej pali na cieplo :diabelski_usmiech
          Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...