z tego co wiem to ten temat był wałkowany. ale za duzo chyba rozebrałes mozna to zrobic łatwiej wyjmując same pokrętło i wyciągnąc delikatnie żarówke i wsadzic nową bez zbędnego rozbierania.
z tego co wiem to ten temat był wałkowany. ale za duzo chyba rozebrałes mozna to zrobic łatwiej wyjmując same pokrętło i wyciągnąc delikatnie żarówke i wsadzic nową bez zbędnego rozbierania.
P.S. jaka to komórka:>?? hehe
Nie wiedzialem....
a co moze byc z obiegiem zamknietym?
Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
po wyciągnięciu pokrętła, całoszklanki nie dało się wyciągnąć siedziała jakby była zaspawana :evil: pod kolejnym naporem szczypczyków rozsypała się w drobny mak :/ także opis kolegi dynia przydał się tymczasem
po wyciągnięciu pokrętła, całoszklanki nie dało się wyciągnąć siedziała jakby była zaspawana :evil: pod kolejnym naporem szczypczyków rozsypała się w drobny mak :/ także opis kolegi dynia przydał się tymczasem
Szczypce dobrze owinąć taśmą izolacyjną (sam koniec) albo wyciągać przez szmatke wtedy nie peknie :szeroki_usmiech
jeżeli mogę doradić to do wyciągania żarówki z takiego miejsca proponuję użyć weżyka gumowego.wężyk musi mieć średnicę ciasno pasującą na żarówkę-wciskamy wężyk na żarówkę i pociągamy(wężyk można pożyczyć sobie na chwilę od spryskiwaczy).żarówka zawsze wyjdzie nawet jak jest bardzo głęboko osadzona.sprawdzone w wielu przypadkach.
Mnie też się ślizgało,więc znalazłem kawałek dętki rowerowej i szczypcami przez dętkę wyszło.
zarówka,która tam siedzi to rureczka o średnicy ok 2-3 mm bez cokołu z wystającymi drucikami kontaktowymi.
Niedaleko domu mam ASO,więc tam poprosiłem o żarówkę do oświetlenia pokręteł i wiedzieli co mi dać.
Na pewno dostaniesz,przecież taka żarówka wystepuje w różnych autach.Moja ma 1,2W,ale jeśli będzie mocniejsza,to nie zaszkodzi.
długość-2 cm
średnica 4 mm.
a tak wygląda:
no i udalo sie
zaroweczki kupione, cena 0,60 pln za pomoca kombinerek wyciagnalem pokretlo i za pomoca wezyka zarowke (okolo 4mm srednicy). robota 20 sekund
Komentarz