VCDS octavia 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dominik54321
    Classic
    • 2010
    • 6

VCDS octavia 1

Zamieszczone przez Maicroft
    To lepiej jak wali na twarz i szybko wykancza zatoki :evil:
    Lepiej jak wieje 70% na szybę a 30% w kabinę.
    Wiesz, ja mam regulowane kratki nawiewu i jakoś nigdy nie wieje mi w twarz :lol:

[ Dodano: Wto 27 Kwi, 10 18:53 ]
    Zamieszczone przez soszek81
    Hmmm

Jest gorąco. Włączam AUTO. Klima zaczyna pracować, daje mocny nadmuch gdzie popadnie.

Włączam nawiew na wprost, zmniejszam siłę nadmuchu. Po sprawie.
    ... a to już klima półautomatyczna
  • kolko
    Classic
    • 2009
    • 22

VCDS octavia 1

mam następujący problem i może ktoś się już z czymś takim spotkał i może mi pomóc. Po pierwsze połączenie VCDS'a wersji 908.1 ze skodą octavią 1, 1,9 TDI 110 kM. Poprzednia tj wcześniejsza wersja VAG'a 409.1 łączy się bez problemów ale z VCDSem to już nie taki proste, widzi port ale nie widzi już interface'u, ale to jakby mniej poważna sprawa bo w zasadzie jak dla mnie wystarczy mi do najważniejszych czynności VAG. Ale problem drugi i znacznie bardziej uciążliwy to to że nie mogę wejść na kanały odpowiedzialne za kasowanie inspekcji w zasadzie tylko jeden z kanałów jest aktywny mianowicie odnośnie licznika tzn jego stanu i to tyle. Czemu może tak być co może być powodem takiego biegu rzeczy czy ktoś się juz z tym spotkał. Identycznie jest w VAG'u jak i w polskim Vagu 4.9. Czy ktoś może mi pomóc?? z góry dzięki za porady.

Komentarz

• kropeck
      RS
      • 2009
      • 2319
      • Octavia II (1Z3)
      • BLF 1.6 FSI 115 KM

kolko, z VCDS 908.1 połączysz się tylko za pomocą oryginalnego interface'u. Co do kasowania inspekcji, to najprawdopodobniej jest to "wina" tego VAG-COM'a 409.1 .

Możemy się umówić na sprawdzenie czy to wina sterownika czy interface'u czy programu.
      Pozdrawiam,
      Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kolko, a nie możesz skasować inspekcji po prostu przyciskiem na zegarach? Po co wyważać otwarte drzwi? Zajmuje to kilka sekund.
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...