mam następujący problem i może ktoś się już z czymś takim spotkał i może mi pomóc. Po pierwsze połączenie VCDS'a wersji 908.1 ze skodą octavią 1, 1,9 TDI 110 kM. Poprzednia tj wcześniejsza wersja VAG'a 409.1 łączy się bez problemów ale z VCDSem to już nie taki proste, widzi port ale nie widzi już interface'u, ale to jakby mniej poważna sprawa bo w zasadzie jak dla mnie wystarczy mi do najważniejszych czynności VAG. Ale problem drugi i znacznie bardziej uciążliwy to to że nie mogę wejść na kanały odpowiedzialne za kasowanie inspekcji w zasadzie tylko jeden z kanałów jest aktywny mianowicie odnośnie licznika tzn jego stanu i to tyle. Czemu może tak być co może być powodem takiego biegu rzeczy czy ktoś się juz z tym spotkał. Identycznie jest w VAG'u jak i w polskim Vagu 4.9. Czy ktoś może mi pomóc?? z góry dzięki za porady.
kolko, z VCDS 908.1 połączysz się tylko za pomocą oryginalnego interface'u. Co do kasowania inspekcji, to najprawdopodobniej jest to "wina" tego VAG-COM'a 409.1 .
Możemy się umówić na sprawdzenie czy to wina sterownika czy interface'u czy programu.
Komentarz