napisałem do sprzedawcy i "FACHOWA POMOC" napisała
"Witam!
Prosze sprobowac zainstalwoac oprogramowanie na innym komuterze oraz sprawdzic na innym aucie." hehe..
Jak kupiłeś przez internet masz prawo do zwrotu w ciągu 10 dni bez podania powodu...
Podłącz kabel do gniazda OBD jak nie zaświeci się dioda na zielono to kabel masz do wymiany i nie ma co dłużej dłubać...
"Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae
harry.wesoly, ja rozumiem, że masz świadomość, że do tego kabelka nie ma oprogramowania.
Co do kabelka to powinien starczyć, jeżeli obsłuży Octavkę, bo nic nie ma w opisie, że obejmuje grupę VW :szeroki_usmiech
[ Dodano: Sob 06 Lut, 10 16:09 ]
Zamieszczone przez harry.wesoly
Jeżeli ktoś wcześniej wykasował jakieś błędy w skodzie a później podłączysz inny vag to czy pokaże nadal błędy czy zostały wykasowane na dobre a ty samym już się o błędach nie dowiemy? Jaki tani, funkcjonalny kabel/wtyczkę kupić, aby samemu móc diagnozować skodę? skoda octavia z 99/2000 więc nie muszę kabla co obsługuje najnowsze oprogramowanie, co polecacie? gdzie kupować takie kable?
Jeżeli rzeczywiście zostały wykasowane to powinny zniknąć, chyba, że powodem błędu jest zwarcie lub brak komunikacji, zaśniedziała wtyczka, wtedy błąd będzie niedowykasowania.
W wątku polecacie kabelki ze strony Viaken-a. Planuje sobie kupić kabelek do Octavii 2 rocznik 2004.
Na ich stronie są dostępne dwa interfejsy rózniące sie dość znacznie ceną
Opis dla obu interfejsów jest identyczny jeśli chodzi o Octavie 2.
Jaka jest pomiędzy nimi różnica w przypadku ustawiania parametrów dla O2? Głównie zależy mi na kasowaniu błędów.
Sprawa dosyć pilna bo muszę skasować błąd bocznej poduszki kierowcy
To nie jest różnica w kabelkach ale w oprogramowaniu, porównaj Sobie możliwości softu dokładanego. :szeroki_usmiech
harry.wesoly, ja rozumiem, że masz świadomość, że do tego kabelka nie ma oprogramowania
Jak to nie ma oprogramowania?
Czytałeś opis aukcji????
Pisze wyraźnie "na innej mojej aukcji dostepne jest legalne oprogramowanie..........."
Kabelek sobie kupiłeś teraz pora na oprogramowanie
witam panowie troche zbocze z tematu bo mam taki problem caly czas wyskakuja mi stałe błedy:
16514-Sonda Lambda podgrzewana 1 bank 1- obwód uszkodzony
17536-Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 1- mieszanka uboga (weak mixture)
17545-Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 1- mieszanka bogata - b.jałowy
17705-Turbosprężarka TC, zawór przesłony, wtyki - spadek ciśnienia
i co je skasuje za jakis czas znowu wyskakują, co mam z tym zrobic tzn. co naprawic zeby tych błędów nie bylo, auto jest w gazie
Jeśli pojawia się 16514, to sonda lub jej wiązka jest do kitu
17536 - Rząd cylindrów 1, adaptacja mieszanki (mult.) –
„za ubogi”.
– sprawdzić regulator ciśnienia paliwa i utrzymywane
ciśnienie paliwa
– sprawdzić zawory wtryskowe
– sprawdzić pompę paliwa
– sprawdzić szczelność systemu zasysania powietrza
– sprawdzić szczelność układu wydechowego
– sprawdzić szczelność układu wtórnego obiegu powietrza
– sprawdzić szczelność przewodów podciśnieniowych.
P1137 17545 Rząd cylindrów 1, adaptacja mieszanki (add.) system za "bogaty”.
– sprawdzić regulator ciśnienia paliwa i utrzymywane ciśnienie paliwa,
- sprawdzić zawory wtryskowe, sprawdzanie ilości wtryskiwanego paliwa i szczelności
układu;
– sprawdzić zawór elektromagnetyczny 1 zbiornika węgla aktywnego, układ zbiornika węgla aktywnego.
17705 IMO pierwszy winny jakaś pęknięta rurka podciśnieniowa > znając życie to ta najkrótsza, pomiędzy kolektorem ssącym a regulatorem ciśnienia paliwa na listwie paliwowej...
01329 - Convenience System Data Bus in Emergency Mode
35-10 - - - Intermittent
00930 - Shareware Version. To Decode all DTCs
27-10 - Please Register/Activate - Intermittent
Magistrala danych układu komfortu w trybie awaryjnym. Co to oznacza?
Guguś
17705 IMO pierwszy winny jakaś pęknięta rurka podciśnieniowa > znając życie to ta najkrótsza, pomiędzy kolektorem ssącym a regulatorem ciśnienia paliwa na listwie paliwowej...
mogłbys przeslać jakaś fotke ktora to rurka?? albo jakos jasniej wytłumaczyc?? i z tego błedu (16514-Sonda Lambda podgrzewana 1 bank 1- obwód uszkodzony) czyli mam rozumiec ze sonda lambda do wymiany tak??
witam panowie, możecie mi podesłać rodzaj oprogramowania i rodzaj kabelka jaki najlepiej zakupić do mojej o2 z 2006r tak aby chodził z vistą i nie było problemów?
Z góry dzięki wielkie i proszę o wyrozumiałość, uczę sie dopiero
Komentarz