Wszystko o Vag-Com'ie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wesol
    Rider
    • 2008
    • 689

W tym.aucie tego nie zmienisz. Poza tym nawet auta nowsze nie wszystkie mają tą opcję aktywna -zależy od wypustu modułu jaki zamontowali w fabryce.
    G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP

Komentarz

• JurijKalevra
      Classic
      • 2016
      • 9

Dzięki za odpowiedź. Powiedz mi jeszcze, co w tej wersji można zmienić, lub czy można zmienić moduł na taki, w którym można edytować kod ( i jaki by to musiał być)

Komentarz

• wesol
        Rider
        • 2008
        • 689

z tego co wiem nie ma opcji by to zmienic w tym aucie, Ja np w touranie tez nie mam aktywnej opcji zmiany sily wspomabania kiery mimo ze jest to wspoma elektryczna. natomiast inne takei same modele nawet z tym samym silnikiem miewaly takie modluly ze dawaly sie regulowac. i tu zadny fejs nie pomoze. Tu u ciebie chyba nawet z racji iz jest t octa 1 mimo ze po FL to nadal jest na analogu a nie na CAN wiec tymbardziej nic tu nie namieszasz. to co jest aktywne w analogu a to co w can to niebo a ziemia.

Komentarz

• JurijKalevra
          Classic
          • 2016
          • 9

Na szczęście ryglowanie drzwi po przekroczeniu 15km/h udało mi się aktywować razem z otwieraniem i zamykaniem okien z pilota.
          Czy jest ktoś w stanie podać mi loginy do VCDS'a dla silnika 1.6 BFQ 102km? Przegrzebuję cały internet i nie mogę znaleźć

Komentarz

• wesol
            Rider
            • 2008
            • 689

Tak autoryglowanie jak i autoodryglowanie można włączyć tak jak włączyć lub wyłączyć alarm jeśli go masz czy pomieszac w ustawieniach asystenta parkowania ale też tylko głośność itp tego pipczenia. Nie zmienisz siły hamowania czy siły wspomy kiery.
            Kodu tez nie znajdziesz.

Komentarz

• czupakabra
              Ambiente
              • 2016
              • 131
              • Octavia I (1U2)
              • AVU 1.6 MPI 102 KM

czy niezarejestrowaną wersją można zrobić adaptację przepustnicy po jej wyczyszczeniu?

Komentarz

• wesol
                Rider
                • 2008
                • 689

Nie. Ale pełno jest na necie wersji zarejestrowanych.

Komentarz

• czupakabra
                  Ambiente
                  • 2016
                  • 131
                  • Octavia I (1U2)
                  • AVU 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez wesol
                  Nie. Ale pełno jest na necie wersji zarejestrowanych.
                  Mało która działa, chyba że masz jakieś dobre źródło to poproszę link, będę zobowiazany

Komentarz

• wesol
                    Rider
                    • 2008
                    • 689

Wpisz w Google vcds lite

Komentarz

• czupakabra
                      Ambiente
                      • 2016
                      • 131
                      • Octavia I (1U2)
                      • AVU 1.6 MPI 102 KM

Ostatnio coraz częściej podczas jazdy w trasie lecę np 100km/h 3000 obrotów i nagle jest lekkie szarpnięcie i auto łapię turbo dziurę :-) pod pedałem gazu jest próżnia, obroty i prędkość spadają po kilku sekundach jest znowu lekkie szarpnięcie i silnik odzyskuje moc. ostatnio była wersja ekstremalna bo odcięło mi zapłon :/ mam kabelek i vagcoma 311 i chciałbym zrobić log dynamiczny. jakie wartości wpisać w polu GROUP dla tego silnika? Z góry dziękuję za pomoc.

Komentarz

• kurna
                        Classic
                        • 2015
                        • 34
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Koledzy, ma ktoś z Was na stanie zarejestrowaną wersję VCDS Lite 1.2? Wszędzie w necie znajduję niepełne wersje nawet bez opcji skasowania błędów. Uprzejmie proszę o PW jakby ktoś miał gest się podzielić, dziękuję z góry.

Komentarz

• militarius
                          Drive
                          • 2015
                          • 86

szukaj na chomiku, są wersje z loaderem. mnie to działało na początku, a teraz coś świruje. pamiętaj o wyłączeniu neta i antywirusa na czas korzystania z programu

Komentarz

• kurna
                            Classic
                            • 2015
                            • 34
                            • Octavia I combi (1U5)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Kłopot w tym, że już wypróbowałem 5 instalek i żadna wersja nie była pełna. Antywirusa nie posiadam, a po pobraniu wszystko robiłem w trybie samolotowym. Posiada ktoś wiarygodny link na chomiku? Uploady z września 2016 niestety są nieaktywne.

Komentarz

• czupakabra
                              Ambiente
                              • 2016
                              • 131
                              • Octavia I (1U2)
                              • AVU 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez kurna
                              Kłopot w tym, że już wypróbowałem 5 instalek i żadna wersja nie była pełna. Antywirusa nie posiadam, a po pobraniu wszystko robiłem w trybie samolotowym. Posiada ktoś wiarygodny link na chomiku? Uploady z września 2016 niestety są nieaktywne.
                              ja z vcds dałem sobie spokój po niezliczonej liczbie źródeł, wersji i sposobow na aktywację. pobralem vagcoma 3.11 i sposobem z kalkulatorem uaktywniłem do pelnej wersji

Komentarz

• militarius
                                Drive
                                • 2015
                                • 86

a podeślesz działającą instalkę vagcoma 3.11? na priv

Komentarz

• czupakabra
                                  Ambiente
                                  • 2016
                                  • 131
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AVU 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez militarius
                                  a podeślesz działającą instalkę vagcoma 3.11? na priv
                                  Sposób aktywacji przez kalkulator Windosowy robiłem wg tej strony:

jest po rosyjsku ale dałem ją do google tłumacz i elegancko przetłumaczył.
                                  co do samej instalki muszę pogrzebać bo gdzieś walnąłem instalkę, jak znajdę to podeślę. ale gdybym nie odgrzebał jej to poszukaj na chomiku, z wersją 3.11 nie ma problemu, większość działa, nie tak jak vcds.

Komentarz

• o1seba
                                    Classic
                                    • 2016
                                    • 29
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AKL 1.6 MPI 101 KM

Mam problem, chcę zczytać błędy z octavii 98r, chodzi o to że mam program vag com 311.2 do tego kabel od znajomego (chiński) i w teście wyskakuje mi port: ok, interfejs: ok, zapisuję ale podczas komunikacji ze sterownikami auta wyskakuje błąd komunikacji. W audi a4 z 99r na innym laptopie ale z tym samym kablem wszystko działa ok. Sterowniki zainstalowane te same system taki sam. Ma ktoś z was na to jakiś patent czy to będzie wina kabla ?

Komentarz

• Dy3mek
                                      Classic
                                      • 2013
                                      • 25

Panowie. Czym najlepiej skanować Octavię II 1.6mpi z 2011? Kabli i interfejsów cała masa i nie wiem co wybrać tak aby działało. W grę wchodzą błędy (kasowanie), parametry rzeczywiste ewentualnie programowanie modułów. Jaki kabel i jaki program ściągnąć.
                                      1.9 - 130km

Komentarz

Pracuję...