Do 16D Czy po wgraniu Twoich polskich plików do kabla od innowa 11.0.3 trzeba usuwać z kat. Labels pliki clb - takie same jak lbl ???
Gdzieś tak napisałeś, ale nie jestem pewien, czy dobrze zrobiłem?
PZDR
Aktualnie to na chomiku jest baza Labels po angielsku do wersji 11.3 z samymi lbl(clb są zdekodowane do lbl), gdzie zamienia się po prostu cały folder zamiast wgranego przy instalacji, przy wgrywaniu polskich nie trzeba wtedy nic usuwać, tylko się zamienia odpowiednie pliki.
Aktualnie to na chomiku jest baza Labels po angielsku do wersji 11.3 z samymi lbl(clb są zdekodowane do lbl), gdzie zamienia się po prostu cały folder zamiast wgranego przy instalacji, przy wgrywaniu polskich nie trzeba wtedy nic usuwać, tylko się zamienia odpowiednie pliki.
Panowie duża szansa, że chińczyk będzie, że tak powiem "do podtarcia się" tylko? Może ktoś kupił właśnie taką tańszą wersje i może powiedzieć czy warto. Wydaje mi się, że będą one pasować do O1 2003r., Passata B5 1998r, Alhambry 1999r.
ja mam pytanko odnośnie VAG, a mianowicie w powyższej aukcji jest informacja że "Interfejs obsługuje wszystkie modele gupy VAG w latach 1992-2004". Mam Octavię 2 (1Z) z 2005r.
i stąd właśnie nasuwa mi się pytanie, czy ten kabelek będzie kompatybilny czy też muszę inwestowac w coś takiego :?
ja mam pytanko odnośnie VAG, a mianowicie w powyższej aukcji jest informacja że "Interfejs obsługuje wszystkie modele gupy VAG w latach 1992-2004". Mam Octavię 2 (1Z) z 2005r.
i stąd właśnie nasuwa mi się pytanie, czy ten kabelek będzie kompatybilny czy też muszę inwestowac w coś takiego :? http://allegro.pl/vag-can-pro-2004-2...759075669.html
Jeżeli kabelek obsługuje autka tylko do 2004 - to znaczy, że nie czyta po CAN.
Jak masz O II z 2005 to potrzebujesz interfejs z CAN-em. Ten VAG-CAN-PRO jest ok, ale polecałbym raczej VCDS.
Poratuje mnie ktos oprogramowaniem do O1 (mam interfejs viaken)
Szukajka google niebardzo pomaga, albo trzeba zaplacic sms i kupic kota w worku albo nieaktualne linki, albo ja mam pecha i zle zadaje pytanie.
Bede wdzieczny za pomoc.
Czy kabel ten z Viakena z VAG-COMem 3.11n powinien laczyc sie ze sterownikiem skrzyni automatycznej w A6 4A0, VCDS laczyl sie, ale nie mam chwilowo dostepu
rims.net.pl, trooper, to co ja wrzuciłem link to jest VCDS Lite 1.0 z labelkami z wersji v1.2, on działa na kablach bez CAN właśnie. Jego zaletą jest w porównaniu do VAG-COM 311 to ze działa bez problemów na systemach 64bitowych, czego 311 nie chciała zbytnio robić bez kombinacji.
Siemanko, mam pewien problem mam kabel tego typu : http://allegro.pl/interfejs-kabel-di...860084985.html zainstalowany i ustawiony na COM1 no i teraz :
w VAG PL 4.9 znajduje go ale gubi polaczenie co chwile i w sumie nic nie da sie zrobic
w VAG COM 311.2 nie wiem bo mam win7 i bawie sie z przenoszeniem portu przez wirtuala ale portow 2.0 nie chce mi czytac w wirtualu a 3.0 xp nie ogarnia i nie da sie zainstalowac sterownikow do kabla.
w VCDS Lite wogle nie znajduje interfejsu ;/
jutro sie podepne i dam znac co wyszlo niby tak robilem ale moze cos sknocilem niechcacy
w sumie na poczatku probowalem glownie pobawic sie z pl vagiem i tam sie meczylem moze cos potem pozmienialem ze nie dzialalo ops:
kornat, jest na tyle ok ze lwykrywa kabel - ogarnia tylko silnik - czy na tym kablu da sie w VCDS Lite ogarnac cos wiecej czy musze kupic lepszy kabel ? na czymkolwiek innym pokazuje brak odpowiedzi kontrolera
greg44 moim zdaniem dać sobie z tym spokój, nie jest to na pewno urządzenie oryginalne. Fajny opis chwytający za serce brak jednak informacji o dołączonym oprogramowaniu, jest tylko napisane że dołączona jest płyta DVD. Na innej aukcji użytkownika znalazłem uwagę: "Uwaga: Jeśli jest oferowane wraz z interfejsem oprogramowanie , to jest bezpłatnym dodatkiem dostępnym nieodpłatnie w internecie w wersjach demo/shareware lub na licencji GPL, tak samo jak i dołączane poradniki , procedury czy schematy". Także wydawać 700 zł za "głowicę VAS 5054" chyba trochę bez sensu już lepiej zakupić kabelek od kolegi innova.
cookiecrizp, to jak ogania silnik to musisz zmienić parę danych w ustawieniach.
Opcje zaawansowane portu
- czas opóźnienia zmień na 2
- odbiór 1024
transmisji 1024
oraz w option w vag-comie
Start Baud
240
Komentarz