Od jakiegoś roku walczyłem z dziwnym uszkodzeniem zamka drzwi (lewe) kierowcy. Zgłaszany problem w ASO parę razy (jeszcze na gwarancji) nie został usunięty całkowicie, zawsze było OK przez jakieś ~500km.
Na czym objawiało się dziwne zachowanie zamka. Mam ustawione automatyczne zamykanie po przekroczeniu 30 km/h i działało to poprawnie ale drzwi kierowcy zamykały się i po chwili otwierały się ponownie (pozostałe zamknięte), tak samo działo się przy ręcznym zamykaniu z panelu sterowania. Najdziwniejsze było to, że z pilota drzwi były zamykane poprawnie. Oczywiście pierwsze podejrzenie było na wyłącznik krańcowy (wiele razy wspominiane na forum), ale otwarcie drzwi sygnalizowane poprawnie, oświetlenie też itp.
Podczas przeszukiwania net-u natknąłęm sie na "inne" uszkodzenie (czyli NIE mikrowyłącznik, upalony/złamany pin w kostce, przegnita instalacja) KLIK i wg tego naprawiłem swój zamek a dodatkowo zrobiłem mały manual obrazkowy.
Nie będę przedstawiał jak rozebrać drzwi KLIK - (wielkie dzięki bardzo przydatne)
......
A teraz obrazki
Jak się nazywa klucz i jaki jest jego rozmiar, który jest potrzebny do wykręcenia zamka z drzwi (coś jakby torx. ale z większą ilością ząbków)? Byłbym wdzięczny za info, bo fiksuje mi zamek (lewy tył) i chcę go wymienić, a zorientowałem się, że torxem nie da rady go odkręcić.
Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Co to za lakier założyłeś i w jakim celu ma on służyć?
Zabezpieczenie przed utlenianiem się cyny i oczywiście przed wilgocią. Prawdę powiedziawszy powinien być to lakier do robienia solder maski (termo utwardzalny), ja zastosowałem zwykły do paznokci.
taperson, nie polecam kupiłem podobny pasażera za 90 zł i podczas mrozów -25oC po prostu się nie otwiera po 15 minutach grzania w samochodzie działa OK następny jaki kupiłem to używkę (lewy tył) za 30 zł i działa beż zająknięcia
tak sie zastanawiam czy na pewno u mnie ten zamek bo i sterowanie lusterkiem kierowcy nie pracuje, pasażera jest ok .
moze to same kable?
[ Dodano: Pią 18 Wrz, 15 23:46 ]
zabrałem sie dzis zza ten nieszczęsny zamek, uprzednio zakupiłem nowy.
dla przypomnienia objaw byl taki:martwy zupenie zamek z pilota, nie świeci dioda alarmu nie działa regulacja lusterek, nie zapalała sie kontrolka otwarcia drzwi
nie mam wkładki na kluczyk w drzwiach kierowcy
po rozebraniu drzwi podpiąłem nowy zamek "na krótko" czyli nie montując ostatecznie w drzwiach
pojawiała sie kontrolka otwarcia drzwi
regulacji lutserek dalej brak (to chbyba nie ma zwiazku)
zamek dalej martwy,dioda alarmu dalej nie działa po klikaniu pilotem tudzież symulowanie wciskania guzika
pojawiło sie domykanie/otwieranie okien poruszając "tam" gdzie powinna byc wkładka zamka
nie wiem jak to ugryźć - dodam ze mam jedyna wkladke w bagazniku i ona blokuje centrlny ale nie ma funkcji domykania/otwierania okien
Komentarz