Kiedyś robiłem taką pseudomodyfikację odmy. Polegało to na włożeniu w rurke odmy zapory. Co to był za materiał nie pamiętam, ale dobrze powstrzymał to co wydostawało się z pokrywy zaworów zapewniając jednocześnie właściwe odpowietrzenie silnika. Komora filtra powietrza była po takiej modyfikacji czystrza.
Klimatyzacja
Zwiń
X
-
Z mojej praktyki: w przednim aucie (ekonomicznym) przez 12 lat nie serwisowałem klimy, co by to nie oznaczło. Tzw. odgrzybianie robiłem sam 2 razy w roku. Auto sprzedałem po 12 latach ze sprawną klimą. Wg artykułu po 8 latach klima chodziła bez czynnika. Stosowac się do zaleceń producenta i będzie ok. Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _JakubWymienili mi w ASO czynnik chłodzący po 2 latach, dobrze czy niepotrzebnie ?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Mam pytanie odosnie kompresora w O1- czy ma on chodzic caly czas po wlaczeniu klimatyzacji czy ma sie co chwile wlazac i wylaczac?
Slyszalem rozne opinie na ten temat.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez _JakubWymienili mi w ASO czynnik chłodzący po 2 latach, dobrze czy niepotrzebnie ?Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Dawno nie gościłem na forum więc witam i od razu problem: klima w mojej o1 nie była używana przez jakieś 1,5 roku i wczoraj spotkała mnie niemiła niespodzianka - klima w ogóle nie chodzi - jakby nie była włączona, leciało ciepłe powietrze - jak myślicie czy chodzi o wymianę czynnika chłodzącego czy przez ten brak użytkowania coś się schrzaniło? Ile kosztuje mniej więcej przegląd klimy w o1 jeśli nie byłoby żadnej poważnej usterki? :?
Komentarz
-
Komentarz