Witam. Mam problem z wodą, która pojawia się na progu/ uszczelce od strony kierowcy. Wczoraj obficie padało i dziś rano zauważyłem że część progu i uszczelki najbliżej kierowcy jest mokra. Patrząc od dołu na drzwi są dziury przez które, jest chyba odprowadzana woda. Czy ktoś z was spotkał się z tym w swoim samochodzie ? Macie jakieś sugestie co i jak sprawdźić ? Dzięki za wszelkie pomysły
Woda na progach po opadach i wizycie na myjni
Zwiń
X
-
Znany temat w starych O1. Był na forum o tym temat. Stare uszczelki nie są już sprężyste i puszczają wodę. Wymiana na nowe, podklejanie odpowiednimi taśmami wzdłuż uszczelek aby pogrubić miejsce przylegania uszczelki, itd.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
-
-
Żeby woda poszła przez uszczelkę to musiałby byc jej całkowity zgon i xx lat.
Jeśli woda zbiera się na progu od środka to winne jest uszczelnienie drzwi a konkretnie trzeba takie coś sobie wymienić i po srawie - http://www.nanodatex.pl/folia-ochron...i-o955891.html folia w tym przypadku bardziej piankę przypomina, folia występuje w tylnych drzwiach.Ostatnio edytowany przez yunior81; 15463.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81 Zobacz wpisŻeby woda poszła przez uszczelkę to musiałby byc jej całkowity zgon i xx lat.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81 Zobacz wpisŻeby woda poszła przez uszczelkę to musiałby byc jej całkowity zgon i xx lat.
Jeśli woda zbiera się na progu od środka to winne jest uszczelnienie drzwi a konkretnie trzeba takie coś sobie wymienić i po srawie - http://www.nanodatex.pl/folia-ochron...i-o955891.html folia w tym przypadku bardziej piankę przypomina, folia występuje w tylnych drzwiach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shanzi Zobacz wpisTak też zrobiłem. Oryginalna 65 zł . Zamontowałem i czekam na opady
Komentarz
-
-
Hehe. Racja, nie ma co czekać na burze, ale na myjnie daleko :P a parę burz już było. Winna była chyba jednak uszczelka dolna w drzwiach, która nie dociskała dobrze z racji wieku i zabrudzenia. Przeczyścilem ja z brudu szmatką i dobrze spryskałem silikonem do uszczelek. Jak na razie wody nie ma. A ta folia ochronna w drzwiach i tak była do wymiany.
Komentarz
-
-
Osobiście też wymieniłem folię ale nie chciało mi się czekać na przesyłkę więc zakupiłem budowlaną dociąłem według oryginału i wymienione w dolnej części drzwi uszczelka jest mokra również z winy foli jeśli jest uszkodzona ale to zauważysz po deszczu i czy na plastikach progów będzie mokro
Komentarz
-
Komentarz