Zamienniki wymienione wyżej starczają na 90 kkm. Różnica w cenie pomiędzy ori a w/w zamiennikami rozrząd+ pompa= ok. 150-200
[O1] Wycieraczka tylna problem ze spryskiwaczem HB
Zwiń
X
-
[O1] Wycieraczka tylna problem ze spryskiwaczem HB
Witajcie .Jakiś czas temu pojawił mi się problem braku spryskiwania tylnej szyby .Zgodnie z radami forumowymi sprawiłem kilka punktów i znalazłem zrzucony wężyk na silniczku wycieraczki tylnej . Po nałożeniu i spryskaniu szyby okazało się że z silniczka wycieka płyn . Rozebrałem silniczek i okazało się że w środku jest niezły syf i wygniła końcówka ośki przez którą podawany jest płyn . Wyczyściłem wsio ale niestety nadal nic to nie pomogło. Zastanawiam sie czy da się to ustrojstwo jakoś naprawić . Jest tam taki uszczelniacz tylko nie bardzo widzę jak to wygrzebać. Cena ori dosyć zaporowa ok 350zł a używki widziałem w podobnym stanie jak mój. Ktoś może ma jakieś namiary na jakiś zamiennik . Numer katalogowy z silniczka to 1U6 955 711 b . Pozdrawiam Nabuch
Znalazłem coś takiego na allegro Ktoś takie coś próbował podstawić ?
link
-
-
Ten z linka jest do GIV i tam spryskiwacz szyby jest osobno poza silniczkiem, więc musiałbyś sobie dorobić sprysk w lampie stop.
Może ten zestaw naprawczy Ci pomoże http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=3223KacperOpel Combo C 1,6 8v
O2 Combi 2.0 FSI
Komentarz
-
-
Dzięki chłopaki ale obydwa rozwiązania raczej nie dadzą rady .
:arrow: eggzman
W opisie jest napisane że jest to tylko do kombi a ja niestety mam liftback/hatchback
:arrow: Marian 2
Niestetey ten sam problem co powyżej . W lifcie światło stopu wrzucone jest od środka więc trzeba wiercić przez blachę a nie wiem co z tego może wyjść np pęknięcia lakieru początki korozji itp
Może jeszcze ktoś coś poradzi ? Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
Komentarz
-
-
Nabuch, Przyjrzałem się temu silniczkowi z GIV i jednak on posiada wyjście spryskiwacza na tylną szybę. Tylko teraz rodzi się pytanie czy mocowania będą w tym samym miejscu. Poszukaj może w okolicy ktoś ma do sprzedania taki silniczek to wtedy podjedziesz sobie i zobaczysz czy pasuje. Tylko tam szyba sprysk wali tylko na środek szyby, a nie wiem jakie są zaślepki na wycieraczce, czy nie będą go zakrywały w pewnych momentach. Ew. zdejmiesz zaślepkę, lub wymienisz na tą z GIVKacperOpel Combo C 1,6 8v
O2 Combi 2.0 FSI
Komentarz
-
-
Witajcie . Kupiłem ten silniczek.O ile mocowania pasują to problem jest z dyszą . W centralnym punkcie znajduje się dysza która w golfie jest osłonięta osłonką wycieraczki . Dyszę znajdującą się w centralnym punkcie osi można wyjąć ,ale niestety nie da sie złączyć jej z łączką z Octavi . Myślałem nad rozwierceniem dyszy i wklejeniem w nią króćca na który można by założyć wężyk . Druga opcja to kupno innej dyszy która pryskałaby pod innym kątem bo ta spryskuje jakieś 10 cm szyby. Po zmianie dyszy trzeba jeszcze założyć wycieraczkę z golfa bo ona ma wycięcie na dyszę .Ktoś może robił taką łączkę lub zakładał inną dyszę? Może macie jakieś inne pomysły na tanią naprawę tego ustrojstwa Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Tylna wycieraczka/spryskiwacz HB
Odgrzeję temat,
Ten sam problem co w pierwszym poście, płyn do spryskiwacza przecieka do środka mechanizmu i powoduje zwarcie, numer katalogowy z silniczka 1U6 955 711 b, cena oryginału zaporowa.
Czy ktoś montował w to miejsce inny silniczek, np od Fabii/Octavii 1 Kombi, Octavii 2 HB lub innego VAG z centralną, nieruchoma dyszą, czy otwory mocujące pasują :?:
Oczywistym jest iż po ew. zamianie dokupić trzeba ramię ze szczeliną u podstawy.
przykładowo:
Załączone pliki
Komentarz
-
Komentarz