Osłona bagaznika hatchback

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • albay
    Classic
    • 2015
    • 3

za jakis czas pewnie będzie funkiel nowka..... http://olx.pl/oferta/skoda-octavia-C...tml#a5e5cf5b95 "z nowym tyłem" Numery nie zakryte (jeszcze) wiec mozna podać EL063CH

Hmmm czy aż takie jest to uszkodzenie, że trzeba "nowy" zadek wstawiać :roll:
  • Krzemien93
    Classic
    • 2013
    • 5

pisze w dosc nie typowej sprawie bowiem ostatnio stwierdzilem ze czas wygłuszyc oslone bagaznika bo lekko postukiwala i owszem to sie udalo ale problem pojawił sie przy zalozeniu tej oslony mianowicie gdy ja probowalem zalozyc to polamał mi sie jeden zatrzask platikowy i macie moze jakis pomysly jak ja zalozyc zeby juz bardziej nie uszkodzic z góry dziekuje za odpowiedzi

Komentarz

• mariush19
      Rider
      • 2009
      • 634
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ja zakładam tak: metalowe spinki zostają na osłonie, jeśli nie zostały to je zakładamy, zachaczam najpierw tą część ze spinkami, równo żeby wszystkie złapały, osłona już się powinna trzymać sama, i dociskam te dwa zatrzaski z drugiej strony zewnętrznej, pamiętając aby przeciągnąć pasek od zamykania. Całość 10 sekund. Wyciszyłem tą osłonę podkładając gumowe podkładki samoprzylepne pod tą część osłony która jest na zewnątrz jeśli otworzymy klapę.

Komentarz

• luki84
        Drive
        • 2012
        • 73

Ja Twoim sposobem męczyłem się i nic nie wyszło zawsze któraś spinka nie była zapięta i zrobiłem odwrotnie. Najpierw spinki wczepiłem w klapę bagażnika i następnie założyłem osłonę. Oczywiśnie najpierw wczepiłem ja na spinki. Poszło za pierwszym razem.

Komentarz

• mariush19
          Rider
          • 2009
          • 634
          • Octavia III (5E3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

osłona jest dość twarda więc zawsze wszystkie na raz mi się zapinały, tylko trzeba się wysilić mocno docisnąć, najlepiej dwa uderzenia pięścią w okolicach środka i wskakuje ładnie, potem tu na zewnątrz to formalność. Ja nie wiedziałem że to tak trudno założyć póki na forum nie przeczytałem :szeroki_usmiech

Komentarz

• śliweers
            Drive
            • 2013
            • 71

latwiej jest metalowe spinki nasunąć na miejsca w klapie i dopiero wkładać osłonę robie tak zawsze nawet instrukcja serwisowa tak prowadzi

1 - Zaczep plastikowy
            2 - Nakrętka plastikowa
            – Wciśnięta w pokrywę bagażnika.
            3 - Uchwyt pokrywy
            – Przełożyć przez otwór -6- podczas montowania okładziny.
            4 - 2,5 Nm
            5 - Okładzina
            Wymontowanie:
            – Okładzinę ściągnąć z pokrywy bagażnika.
            Zamontowanie:
            – Założyć okładzinę i przymocować klamrami -7- w zaczepach plastikowych -1-.
            6 - Otwór uchwytu pokrywy
            7 - Klamra
            – Założyć w wycięciach blacharki drzwi.

proszę bardzo
            Mój Szkodnik O1 ASZ
            Pilnie poszukuje kpl zderzak przód octavia rs(z kratkami)oryginalny ewentualnie po znalezieniu do sprzedania kpl zderzak po facelift

Komentarz

Pracuję...