Zamieszczone przez chrzanek
O I 1,6 LPG nie zapala na ciepłym silniku
Zwiń
X
-
Feel free to surf to my blog - é«˜é½¢å‡ºç”ŁTagi: Brak
-
-
Witam od dwóch tygodni jestem posiadaczem tego autka wymieniłem wszystko co trzeba ale od początku były problemy z odpalaniem gdy silnik się lekko zagrzał a komputer wywalił masę błędów po wymianie czujnika temperatury i termostatu wraz z czujnikiem błędy znikły a auto na ciepłym nadal nie pali ktoś może mi pomóc zanim mechanicy w poszukiwaniu usterki wymienią mi pół auta
-
-
przemierz AKU.
Być może to on nie domaga i taki efekt. Jedni się będą zastanawiać co ma aku do rozruchu ciepłego ale ja miałem takie same objawy, mechanik pomierzył i powiedział że wystarczy wymienić aku. Problemu od tego czasu nie ma.był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04
komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.
Komentarz
-
-
Czy skład mieszanki na LPG jest właściwy? jakie są korekty długoterminowe? Skasuj błędy na zimnym silniku, nawet jak ich nie będzie, kliknij "kasuj błędy" , wtedy wykasujesz również mapę wtrysku. Odpal na benzynie i przejedz sie do rozgrzania tylko na benzynie, zgaś i sprawdź, jak zapali bez problemu to do regulacji instalacja LPG
Komentarz
-
-
Witam dzisiaj odebrałem moje autko od mechanika i nie trzeba wymieniać pół auta jak się ma mądrego fachowca który nie woła od progu wymienić to to i to ale poświęci trochę czasu na dokładne zbadanie problemu a problem był maleńki ale trzeba go było umieć znaleźć a mianowicie zimny lut na przekaźniku w układzie sterowania pompy paliwa i autko pali za każdym razem mam nadzieję że mój przypadek kiedyś komuś pomoże . pozdrawiam
[ Dodano: Sro 06 Lis, 13 22:26 ]
i jeszcze najważniejsze dziękuje wszystkim którzy starali się mi pomóc w rozwiązaniu problemu.pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jano 1a problem był maleńki ale trzeba go było umieć znaleźć a mianowicie zimny lut na przekaźniku w układzie sterowania pompy paliwa i autko pali za każdym razem mam nadzieję że mój przypadek kiedyś komuś pomoże . pozdrawiam
Także uważaj.
Komentarz
-
Komentarz