dzień doberek wszystkim . Miłego dalszego świętowania ???? patrząc za okno to się zastanawiam czy oby dobre święta obchodzimy :szeroki_usmiech
Pasek od alternatora
Zwiń
X
-
Pasek od alternatora
Witam, dzisiaj bo dłuższych przeróbkach odpaliłem swoją O1 na jazde probną i zauważyłem, że coś popiskuje przy silniku wydaje mi się, że jest to pasek od alternatora. Miał może już ktoś podobny problem?
No i drugi problem jaki miałem to taki, że przerywała mi podczas jazdy, ale po powrocie do domu zauważyłem, że mam niedokręcone klemy od aku :diabelski_usmiech po dokręceniu ich wszystko wróciło do normy Oczywiście poza tym piskiem...
Pozdrawiam"Pamiętaj o tym, kto Ci życie dał i pamiętaj, abyś o te życie dbał. Życie tylko raz zostało Ci dane, przez dwojga ludzi, jak w księdze zapisane"
http://pokazywarka.pl/daysun/
http://pokazywarka.pl/50jugp/
Skoda Octavia 1.8 20V SLX 1999r. !!
-
-
Zamieszczone przez SmiLLeyPLWitam, dzisiaj bo dłuższych przeróbkach odpaliłem swoją O1 na jazde probną i zauważyłem, że coś popiskuje przy silniku wydaje mi się, że jest to pasek od alternatora. Miał może już ktoś podobny problem?
Zamieszczone przez SmiLLeyPLNo i drugi problem jaki miałem to taki, że przerywała mi podczas jazdy, ale po powrocie do domu zauważyłem, że mam niedokręcone klemy od aku :diabelski_usmiech po dokręceniu ich wszystko wróciło do normy Oczywiście poza tym piskiem...Laurin & Klement
Komentarz
-
-
Czy to popiskiwanie ustępuje po czasie, to znaczy po pewnym rozgrzaniu? Jeżeli tak, to może być pompa wody. Tak było w moim przypadku. W silnikach benzynowych chyba niema sprzęgiełka w alternatorze. Aby wybadać co piszczy potrzebna plastykowa rurka o śrecnicy ok. 8mm, i dlugości ok. 1m. Jeden koniec rurki wklada się do ucha, a drugi przystawia/dotyka w odpowiednie miejsca. Doskonale słyszalna praca wszystkiego, co się porusza ruchem posuwisto-zwrotnym, lub obrotowym, łożyska, wtryskiwacze, zawory itp.
Komentarz
-
-
u mnie tak było jak miałem stary pasek, równo z obrotami popiskiwał przez około 30 sek a potem się wyciszał, po wymianie paska na conti przeszło na miesiąc a potem znowu, wiec nowy pasek, bo jak się okazało to nowy conti pękł po długości, miesiąc temu wymieniłem pasek na nowy i widzę że ten też już jest pęknięty.
rolki oglądaliśmy u mechaniora i nie widać żeby którejś coś było.
Komentarz
-
-
Michał G, miałem całkiem podobnie, wymieniłem 2 paski. Później napinacz i problem z głowy. Aczkolwiek w Twoim przypadku warto sprawdzić czy co innego nadmiernego oporu nie wytwarzaVAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
Komentarz