dzień doberek wszystkim . Miłego dalszego świętowania ???? patrząc za okno to się zastanawiam czy oby dobre święta obchodzimy :szeroki_usmiech
Pasek od alternatora
Zwiń
X
-
Pasek od alternatora
Witam, dzisiaj bo dłuższych przeróbkach odpaliłem swoją O1 na jazde probną i zauważyłem, że coś popiskuje przy silniku wydaje mi się, że jest to pasek od alternatora. Miał może już ktoś podobny problem?
No i drugi problem jaki miałem to taki, że przerywała mi podczas jazdy, ale po powrocie do domu zauważyłem, że mam niedokręcone klemy od aku :diabelski_usmiech po dokręceniu ich wszystko wróciło do normy
Oczywiście poza tym piskiem...
Pozdrawiam"Pamiętaj o tym, kto Ci życie dał i pamiętaj, abyś o te życie dbał. Życie tylko raz zostało Ci dane, przez dwojga ludzi, jak w księdze zapisane"
http://pokazywarka.pl/daysun/
http://pokazywarka.pl/50jugp/
Skoda Octavia 1.8 20V SLX 1999r. !!
-
-
Może to być jeszcze sprzęgiełko alternatora. Na zimnym silniku stojąc w miejscu poobracaj kierownicą od oporu do oporu. Jeźli zacznie drgać, prócz tego, że wyć, to sprzęgiełko do wymiany.Zamieszczone przez SmiLLeyPLWitam, dzisiaj bo dłuższych przeróbkach odpaliłem swoją O1 na jazde probną i zauważyłem, że coś popiskuje przy silniku wydaje mi się, że jest to pasek od alternatora. Miał może już ktoś podobny problem?
Też tak miałem, ale to takie jakby półsekundowe spadki mocy, okazało się, że wiązka do wymiany, w najgorszym momencie jeździłem na 3 garach przed wymianą.Zamieszczone przez SmiLLeyPLNo i drugi problem jaki miałem to taki, że przerywała mi podczas jazdy, ale po powrocie do domu zauważyłem, że mam niedokręcone klemy od aku :diabelski_usmiech po dokręceniu ich wszystko wróciło do normy
Oczywiście poza tym piskiem...Laurin & Klement
Komentarz
-
-
Czy to popiskiwanie ustępuje po czasie, to znaczy po pewnym rozgrzaniu? Jeżeli tak, to może być pompa wody. Tak było w moim przypadku. W silnikach benzynowych chyba niema sprzęgiełka w alternatorze. Aby wybadać co piszczy potrzebna plastykowa rurka o śrecnicy ok. 8mm, i dlugości ok. 1m. Jeden koniec rurki wklada się do ucha, a drugi przystawia/dotyka w odpowiednie miejsca. Doskonale słyszalna praca wszystkiego, co się porusza ruchem posuwisto-zwrotnym, lub obrotowym, łożyska, wtryskiwacze, zawory itp.
Komentarz
-
-
u mnie tak było jak miałem stary pasek, równo z obrotami popiskiwał przez około 30 sek a potem się wyciszał, po wymianie paska na conti przeszło na miesiąc a potem znowu, wiec nowy pasek, bo jak się okazało to nowy conti pękł po długości, miesiąc temu wymieniłem pasek na nowy i widzę że ten też już jest pęknięty.
rolki oglądaliśmy u mechaniora i nie widać żeby którejś coś było.
Komentarz
-
-
Michał G, miałem całkiem podobnie, wymieniłem 2 paski. Później napinacz i problem z głowy. Aczkolwiek w Twoim przypadku warto sprawdzić czy co innego nadmiernego oporu nie wytwarzaVAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
Komentarz