Problem z odpaleniem ?????

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zygiaga
    Classic
    • 2011
    • 30

Jak wozil tyle lat ciezary i jeszcze jezdzi to oznacza, ze buda jest naprawde zdrowa, wiec podstawa wszelkich modow jest
  • 13karolss
    Ambiente
    • 2010
    • 199

Czesc. Od poczatku, pekl mi pasek wielorolkowy podczas jazdy co spowodowalo uszkodzenie a dokladnie przestawienie rozrzadu gdyz troche sie wkrecilo smiecia tam.dzieki bogu powaznego nic sie niestalo no i po wymianie paskow napinacza paska wielorolkowego,sprzegla nap. alternatora,napinacza paska plus czujnika temperatury (wskazowka nigdy mi niedziala ) oraz usuniecia check engine ( od miesiaca zaczela mi kontrolka sie pojawiac zapalala sie i po dajmy po 2 dniach gasla ) mam taki problem ze ciezko mi jest uruchomic auto po dluzszym postoju dokladnie po nocy. przekrecam kluczyk kontrolki gasna rozrusznik kreci kreci kreci okolo 5 sek no i zapala. w rury wydechowej idzie wiecej dymu ze az w samochodzie czuje zapach,a za autem delikatna chmura. wczesniej nawet zima to 2 sek max i odpal bez problemu. dodam ze zgasze silnik to odpala normalnie za pierwszym strzalem nawet nie musze czekac az kotrolki zgasna, troche mnie to martwi gdyz wczesniej czegos takeigo niemialem a i auta szkoda ?????
    karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Kat rozrzadu jak ustawiony?? VAGiem ??

Temperatura silnika w wartosciach mierzonych ile wynosi ??

Jakie bledy byly ze swiecil check ??

Filtr paliwa kiedy zmieniony i czy oring na trojniku szczelny (cofanie paliwa) - wszystko tam bylo rozkladane, bo inaczej rozrzadu nie da sie zmienic
      Spritmonitor.de

Komentarz

• 13karolss
        Ambiente
        • 2010
        • 199

nie wiem dokladnie czy i jak i w jakiej kolejnosci bylo robione,auto 2 dni stalo, wiem ze jakby ciszej pracuje, bede musial zapytac sie dokladnie bo to troche niepokojace dzis to samo bylo rano kreci kreci kreci i coraz szybciej i odpalil - 4 sek, filtr paliwa wymieniony tydz temu. diagnostyka byla robiona.
        karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

• przemik
          RS
          • 2012
          • 1610

Sprawdz ustawienie statycznego kąta wtrysku.....
          Przemek
          DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
          A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
          80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• rOBERTO795
            RS
            • 2009
            • 3465
            • Octavia III (5E3)
            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Jak przeskoczył rozrzad to czy głowica była sprawdzana ?
            OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )

DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138

Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.

Komentarz

Pracuję...