ahmed799, Twoja wybranka tez ma takie zdjęcie? :diabelski_usmiech
[O1] Zmiana kodowania na automat, 1.9 AGR
Zwiń
X
-
[O1] Zmiana kodowania na automat, 1.9 AGR
Witajcie
Chciałem dzisiaj przekodować sterownik na automat, i sprawdzić czy będzie lepiej odpalać na mrozach. Używam VCDS 11.11.
Po wejściu w engine - 07 coding i zmianie kodowanie z 00002 na 00001 i naciśnięciu Do it! kodowanie się nie zmienia (próbowałem wyłączać stacyjkę, sprawdzać czy się zmieniło, itd itd).
Ma ktoś pomysł dlaczego kodowanie się nie zmienia?
-
-
Zamieszczone przez trooperChciałem dzisiaj przekodować sterownik na automat, i sprawdzić czy będzie lepiej odpalać na mrozach.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolrozwiń proszę....
Odnośnie reszty, mam problem z odpalaniem, a mój mechanik dopiero za jakieś 2 tygodnie będzie miał czas żeby się mną zająć - a do tej pory chcę sprawdzić czy zmiana kodowania na automat pomoże.
Komentarz
-
-
aha
no nie wydaje mi się, ale próbuj, bo jak nie przyjmuje kodowania to nie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trooperDzięki za rzeczową odpowiedź, wszystko już jasne.
Świece są ok (sprawdzane, wymieniana ostatnio jedna), dostają napięcie na listwę.
Aku jest ok, kąt ok 50-52.
Podejrzewam że będzie trzeba uderzyć w rozrusznik, ale przekodowanie na automat i tak chciałem sprawdzić.
Dzięki.
Komentarz
-
-
Nie da się przekodować bo widocznie ten sterownik nie był montowany /nigdy/ w automatach. Generalnie to "problem z odpaleniem" jest pojęciem względnym :P Napisz czy ma problem z zakręceniem motorem, czy kręci kilka razy i nie może załapać itd.
Tak jak ktoś wyżej pisał.. sprawdź
- filtr paliwa
- świece
- paliwo?
- akumulator (naładuj?)
- rozrusznikVAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Panowie dzięki za odzew.
- odnośnie filtra paliwa: zmieniany w wakacje,
- świece są ok, na listwę zasilającą dochodzi napięcie,
- paliwo też wydaje się ok, dodatkowo "wzmocnione" dodatkiem,
- aku ładowany,
- rozrusznik...? nie wiadomo,
ALE,
mobi65, trafił z czujnikiem. W grupie 17 na zimnym silniku przed pierwszym odpaleniem wskazuje 30 st. Idzie jutro z rana do wymiany.
Jeśli chodzi o odpalanie: przy pierwszym rannym odpaleniu kręci bardzo słabo, "po pół obrotu", kilka razy próbuje, zaskakuje do jakichś 400-500 obr/min i potem już przetrzymany na kluczyku zaskakuje.
Myślicie że zastanawiać się też nad czymś oprócz czujnika?
Komentarz
-
-
rafiki, zawsze mozna sie zaopatrzyc w tester swiec zarowych Trzeba pamietac ze sa swiece 12V i 6V.Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
Obecnie -> Seicento 900+LPG
Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
Bylo ->GOLF 3 1.8
Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045
Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez toomaszGdyby świece nie było ok, to zapewne pojawiła by się kontrolka świec na desce.
Zamieszczone przez przemikNie chce się mądrować ale... ta przesłanka nie wskazuje ze czujnik jest padniety....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trooperZamieszczone przez toomaszGdyby świece nie było ok, to zapewne pojawiła by się kontrolka świec na desce.
Zamieszczone przez przemikNie chce się mądrować ale... ta przesłanka nie wskazuje ze czujnik jest padniety....
Komentarz
-
-
przemik, zrobiłem tak jak opisywałeś w podanym temacie, możesz zerknąć?
Oczywiście chyba się pospieszyłem z czujnikiem
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
Komentarz
-
Komentarz