Chciałem dzisiaj przekodować sterownik na automat, i sprawdzić czy będzie lepiej odpalać na mrozach. Używam VCDS 11.11.
Po wejściu w engine - 07 coding i zmianie kodowanie z 00002 na 00001 i naciśnięciu Do it! kodowanie się nie zmienia (próbowałem wyłączać stacyjkę, sprawdzać czy się zmieniło, itd itd).
Ma ktoś pomysł dlaczego kodowanie się nie zmienia?
Odnośnie sensu zmiany kodowania, czy sytuacji? Jeśli pierwsze, to czytałem opinie że może pomóc.
Odnośnie reszty, mam problem z odpalaniem, a mój mechanik dopiero za jakieś 2 tygodnie będzie miał czas żeby się mną zająć - a do tej pory chcę sprawdzić czy zmiana kodowania na automat pomoże.
Były wersje sterowników ,które nie dawały się przekodować.Jeżeli nie przyjmuje to masz właśnie ten sterownik.Trzeba sprawdzić czy grzeją świece i jaki jest kąt wtrysku.Może tu jest przyczyna.
Świece są ok (sprawdzane, wymieniana ostatnio jedna), dostają napięcie na listwę.
Aku jest ok, kąt ok 50-52.
Podejrzewam że będzie trzeba uderzyć w rozrusznik, ale przekodowanie na automat i tak chciałem sprawdzić.
Świece są ok (sprawdzane, wymieniana ostatnio jedna), dostają napięcie na listwę.
Aku jest ok, kąt ok 50-52.
Podejrzewam że będzie trzeba uderzyć w rozrusznik, ale przekodowanie na automat i tak chciałem sprawdzić.
Nie da się przekodować bo widocznie ten sterownik nie był montowany /nigdy/ w automatach. Generalnie to "problem z odpaleniem" jest pojęciem względnym :P Napisz czy ma problem z zakręceniem motorem, czy kręci kilka razy i nie może załapać itd.
Tak jak ktoś wyżej pisał.. sprawdź
- filtr paliwa
- świece
- paliwo?
- akumulator (naładuj?)
- rozrusznik
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
- odnośnie filtra paliwa: zmieniany w wakacje,
- świece są ok, na listwę zasilającą dochodzi napięcie,
- paliwo też wydaje się ok, dodatkowo "wzmocnione" dodatkiem,
- aku ładowany,
- rozrusznik...? nie wiadomo,
ALE,
mobi65, trafił z czujnikiem. W grupie 17 na zimnym silniku przed pierwszym odpaleniem wskazuje 30 st. Idzie jutro z rana do wymiany.
Jeśli chodzi o odpalanie: przy pierwszym rannym odpaleniu kręci bardzo słabo, "po pół obrotu", kilka razy próbuje, zaskakuje do jakichś 400-500 obr/min i potem już przetrzymany na kluczyku zaskakuje.
Myślicie że zastanawiać się też nad czymś oprócz czujnika?
rafiki
Hmm, jeżeli by tak było, to myślę ze zmienia się wtedy rezystancja danej świecy, a komputer nie inaczej jak po rezystancji, jej zmianie, wykrywa problem z daną świecą, świecami.
Komentarz