Ostatnio zauważyłem że mam mokrą wykładzinę pod nogami pasażera z tyłu.
Miał ktoś podobny problem?
Gdzie szukać przyczyny?Dodam tylko że nie mam szyberdachu.
Proszę o pomoc.
Sprawdź uszczelkę drzwi tylnych na dole czy nie jest nadmiernie wytarta, ale najprawdopodobniej trzeba zdemontować podszybie i uszczelnić podstawę filtra przeciwpyłkowego, ew. obok filtra jest gumowa zaślepka która sparciała.
Sprawdź uszczelkę drzwi tylnych na dole czy nie jest nadmiernie wytarta
Podobnie się dzieje w leciwych O1. Woda wpływa nad zużytą uszczelką na podłogę. Zrób próbę polewając wodą po drzwiach, progu. Może też wpływać woda przez folię ochronną pod tapicerką drzwi.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
A co ma podszybie do mokrej wykładziny za fotelem pasażera ? Raczej by zauważył że ma zalaną całą podłogę, ew wycieraczkę.
Radzę tak jak mówi endryu sprawdź uszczelkę. Jednak u mnie na ironie dostawała się woda do auta przez złącze gumowe i po kablach w słupku leciała na podłogę.
A co ma podszybie do mokrej wykładziny za fotelem pasażera ?
Otóż podłoga nie jest płaska i nie wszędzie wykładzina styka się z blachą w najniższym punkcie. Miałem przypadek we własnej skodzie, że zaślepka o której pisałem wcześniej była sparciała i woda z samego przodu wędrowała głównie na tył(z przodu było sucho). Po naprawie i wysuszeniu problem nie powrócił.
Pod samochodem w podłodze masz wycięcia rewizyjne i są zaślepione uszczelkami które parcieją i wtedy woda się dostaje do auta sprawdź je (przerabiałem to u szwagra ) a potem u siebie wymieniłem aby niemieć tego problemu
Komentarz